Stevie Ann - Away from Here (2005)

Label: CNR

1. Leaving Next Time (3:12)
  2. Away from Here (4:18)
  3. Perfect (3:44)
  4. The Poetry Man (4:44)
  5. You Versus Me (3:57)
  6. Johnny (3:28)
  7. 10 Minutes of Sleep (3:04)
  8. Name It Love (4:19)
  9. Sweet Surprise (3:52)
  10. Blue (4:01)
  11. One Way Street (3:51)
  12. Overdone (5:51)
  13. You Versus Me [Acoustic] * (4:01)
  14. The Poetry Man [Acoustic] * (3:53)
  15. Toxic [Acoustic] * (4:34)
  16. Leaving Next Time [Acoustic] * (3:53)
  17. One Year of Love [Acoustic] * (3:55)
avatar van musicfriek
Hmmm, nog helemaal geen stemmen en berichten bij deze cd. Luister nu naar The Poetry Man en dat klinkt wel lekker moet ik zeggen. Klinkt alsof dit een singer/songwriterplaat is. Iemand anders meer info over deze zangeres?

Wat mij betreft één van de ontdekkingen alvast voor dit jaar. Heerlijke muziek, klinkt een beetje country-achtig.. Geweldige stem heeft ze en je kan horen dat het een muzikant pur-sang is. Heeft ook de zilveren harp gewonnen.

Wat mij betreft 5* voor deze 19-jarige schone!

Favourite
Poetry man klinkt idd lekker, benieuwd naar de rest van de cd.

Ik heb deze CD inmiddels al een aantal weken in huis en ik moet zeggen ik krijg er geen genoeg van! Erg mooie stem heeft de dame.

avatar van bloempje24
Beetje te simpele singer/songwritermuziek. De nummers zijn allen niet sterk genoeg om te blijven hangen (vergeleken met bijvoorbeeld Ron Sexmith, zelfde genre). Voor top40 muziek natuurlijk erg leuk en een welkome afwisseling, maar daar blijft het dan wel bij. 0,5 minder dan X&Y. 2**

avatar van Coldplayer
9 november was ze bij De wereld draait door. Klinkt erg goed! Heerlijke stem en lekkere gitaarriedels. Ga het album maar eens proberen...

avatar van andré
Ik zag haar ook deze week in DWDD, maar ik vind het maar erg goedkope muziek wat ze maakt, d.w.z. wat ze daar liet horen. Een mooie stem alleen vind ik niet genoeg, en liedjes naspelen is erg makkelijk. Het album ken ik overigens niet, allemaal eigen nummers?

avatar van chansadres
andré schreef:

Ze is juist een singer songwriter. Ze heeft echter voor de Jaren 80 week van 3FM een queen-cover gedaan. Dit nummer werd zovaak aangevraagd dat ze hem op single heeft uitgebracht. En ik geloof dat 5 akoustische nummers op de bonus cd zullen gaan staan van de nieuwe versie van Stevie Ann.

Weten jullie ook uit welk dorp ze komt?

Ze komt uit Roggel, ze woont bij mij in de straat, ik moet zeggen, een typisch dorp waaruit je zeker geen hoogstaande muziek verwacht.

avatar van chansadres
C Changes schreef:
Weten jullie ook uit welk dorp ze komt?

Ja, heb haar al vaak mogen bewonderen hier in noord-limburg

Leuke zangeres maar ook niet een echt opvallende. Degelijk en mooie composities

Ik vind dit een erg goed album! Stevie Ann heeft een zeer mooie, en ook wel 'eigen' stem. Ze is trouwens ontdekt door de accordeonist(Rowwen Heze)/producer Tren van Enckevoort. Heb haar pas gezien in het theater hier in de buurt en er zat geen valse toon tussen. Zeker een aanwist voor de nederlandse muziekindustrie, ik ben benieuwd wat we nog van haar gaan horen! *4

avatar van Mon
Mon
Ik hoorde You Versus Me op de radio bij de tandarts. De plek bij uitstek om nieuwe artiesten te ontdekken

In ieder geval: leuke muziek, leuk album, en een verdómd leuke stem. Ze kan groot worden, want ze heeft talent, maar op dit album is ze er nog lang niet.
Het is echter pas een debuutalbum natuurlijk... 3*

avatar van FunkStar
Away From Here is een mooi debuutalbum. Met ontroerende liedjes maar ook lekkere nummers met wat pit. Stevie Ann heeft een hele mooie stem maar opzich geen hele speciale. Als je haar vergelijkt met bijvoorbeeld Maria Mena of Corinne Bailey Rae dan zijn die twee toch beter. De single The Poetry Man doet het in ieder geval erg lekker!

FunkStar schreef:

Bol.com:

26 november 2006
Heel mooi maar niet heel bijzonder.

Away From Here is een heel mooi debuutalbum. Met ontroerende liedjes maar ook lekkere nummers met wat meer pit. Stevie Ann heeft een hele mooie stem maar opzich geen hele speciale. Als je haar vergelijkt met bijvoorbeeld Maria Mena of Corinne Bailey Rae dan zijn die twee toch beter.

Dit is niet de eerste keer funkstar: schrijf liever zelf je stukjes of maak een verwijzing! Een eigen mening kan ook geen kwaad

avatar van Discoverme
Een jaar geleden was ze er ook al. Alleen nu pas weet Nederland dat ook. Gelukkig maar, want ‘Away from here’ staat vol met lekker wegluisterende pareltjes. Vanwege het nieuwe succes is het album sinds kort met een bonus cd te verkrijgen.

Stevie Ann levert met Away From Here een bovengemiddeld debuutalbum af. Eigenlijk wordt dat al duidelijk wanneer je het eerste nummer opzet. De mooie opener ‘Leaving next time’ begint slechts met zang en piano, maar ontpopt zich later tot een mooi vol nummer, compleet met band en achtergrondzang. Hierdoor krijgt het iets van een gospelachtige track.

Stevie’s eerste single ‘Away from here’ is het meest poppy nummer van het album. Pop op zijn mooist, dient er bij gezegd te worden. Een nummer verder is een niet zo gangbare sound. Voor Nederlandse begrippen wel te verstaan. Op ‘Perfect’ horen we namelijk de welbekende ‘Americana-sound’. De stem van Stevie Ann leent zich goed voor deze country/ folk-achtge sound en vormt een beetje de rode draad op het album, want ook op ‘One way street zingt Stevie over liefde en eenrichtingsverkeer, dit is een track die erg hangt naar folkrock.

Er is ook nog genoeg ruimte voor kleine mooie songs, zoals het populaire ‘The Poetry Man’, ‘Blue’ en ’10 minutes of sleep’. Op die laatste track wordt ze slechts begeleid met piano en heel licht wat strijkers. ‘Sweet surprise’ klinkt door de trompet, lekkere jazzy en ademt een echte easy listening sfeer uit. Terwijl ‘Overdone’ een prima afsluiter is door zijn intieme sfeer.

Op de bonus cd worden we verblijd met mooie akoestische versies van een paar albumtracks. Brain May’s nummer ‘One year of love’ is hier ook op terug te horen. De zanger was zelf vol lof over deze versie van Stevie. Nog opvallender is de Britney Spears cover van Toxic, dat in een ongekend hoogstaande song is omgetoverd.

‘Weg van hier’, het lijkt even zo te zijn als je deze cd opzet. Het is alsof je even niets meer ‘moet’ met deze plaat op de achtergrond. Dus als je slechts wilt genieten en weg wilt van hier, dan is Stevie Ann de juiste keuze.

Bron: Sentimento.nl
Jeffrey van den Berg (Discoverme)

Vorig jaar gezien bij de dwdd,
Dus meteen even 2 liedjes gedownload, You Versus Me en Johnny (vooral dat gitaar riedeltje 'victory march in my head, when I'm on the road alone, geweldig), ja ik weet het het mag niet!!!
Maar die 2 gaven al de doorslag, de volgende dag meteen naar de winkel gegaan, en tot op heden er nog geen spijt van gehad dat ik deze cd heb aangeschaft.

Na een tip, 'dit is zo relaxed, dit moet je luisteren, dit gaat niet vervelen', ben ik ook maar eens gaan luisteren naar dit album.
Het valt zeker niet tegen en het is inderdaad erg relaxed. Toch heb ik wel een puntje van kritiek: het is allemaal net even te braaf en netjes terwijl ik het vermoeden heb dat deze dame net even meer 'voluit' kan gaan.
Voor mijn gevoel dus net wat te veel achtergrond. Maar goed: ik ga het nog vaker beluisteren, dus wie weet trekt dat nog wel bij. In elk geval een uitstekende artiest van eigen bodem en dat is altijd al leuk.

Social_Mask
Ze werd in een blad vergeleken met Norah Jones. En ik hou van de stem van Norah Jones en hoe ze zingt. Heb haar 1e en 2de album ook 5* gegeven en ben bezig met haar 3de album en ook die klinkt erg lekker. Vandaar dat ik Stevie Ann wil horen. Ben erg benieuwd.

Social_Mask
Net een aantal nrs gehoord en dit klinkt totaal niet zoals Norah Jones . Der stem doet me ook niet echt veel. Ik ben er niet echt zeker van of ik wel dit album ga beluisteren........Jah toch wel. Nu ik het toch heb.

avatar van Discoverme
Dat is ook het gevaar wanneer 'zomaar wat mensen' haar, tegen haar wil in, gaan vergelijken met Norah Jones. Dan wordt je als luisteraar niet goed voorgelicht en kunnen je verwachtingen niet worden waar gemaakt. De vergelijking met Norah Jones is dan ook niet op zijn plaats, iets wat ze zelf ook aan heeft gegeven.

Social_Mask
Het zelfde met Amos Lee. Ook hij werd vergeleken met Norah Jones. Dat is wel wat begrijpelijker maar alsnog.

Social_Mask
Lijkt niet op Norah Jones, maar is toch wel erg mooi en rustgevend. Overdone is een prachtig nr. Ga toch maar wel het hele album beluisteren. Dat was ik eerst niet van plan, maar nu dus wel.

K.
Goed album, vooral het nummer You versus me

Social_Mask
Laatste tijd vaak genoeg beluisterd om dit te kunnen beoordelen. Ik had wat moeite met haar in het begin, maar nu weet ik niet hoe dat ooit kon gebeuren. Wellicht verwachtte ik teveel en was ik erg aangeslagen omdat mijn verwachtingen niet uitkwamen. Maar ik ben toch tevreden nu. Ze heeft een prachtige stem. Het nr Overdone is zo mooi gezongen en behoort tot mijn favoriete nrs. De producties zijn redelijk. Niet echt erg goed, maar zeker ook niet matig. Gewoon redelijk. Maar vooral haar stem vind ik erg mooi.

Ben blij dat ik alsnog dit album een kans heb gegeven.

In de zomer van vorig jaar was Rob Stenders zo aardig om nieuwe bandjes wat airplay te geven. De bandjes moesten een " indecent Pruposal" uitvoeren en wie won, werd gedraaid !. Stevie Ann & R.O.O.M waren 2 leuke bandjes die vorig jaar al bij mij opvielen .

Bij Giel op 3FM was Stevie in de ochtend wel eens langsgekomen en toen bracht ze echt supermooi acoustisch One Year of Love ter gehore. Ik wou die single hebben maar de platenzaak had allen het album . Dus heb het album maar aangeschaft. Geen slechte keus want er staan pareltjes op ! Ik zette em diezelfde dag op en viel ermee in slaap .

supergoeie cd nieuw talent is ontdekt. enne, die akoestische versie van toxic is stukken beter dan die van britney spears destijds...

avatar van Daaf
Ik weet niet, en het ligt vast wel weer aan mij,
maar dit is geen rock hoor.

In ieder geval:
het is wel aan te horen, soms.

2,5 *

avatar van HungUp
0,5
Ik moet zeggen dat ik de hele hype rond stevie ann zo snap, want eigenlijk maakt ze gewoon slaapverwekkende muziek en heeft ze totaal geen uitstraling..

Ben het wel met je eens. En technisch en muzikaal is het gewoon best goed wat ze doet.. Toch, ik heb ook wel moeite met haar uitstraling. Ze kan wel degelijk zingen, maar mijn smaak is het niet..