Lil' Wayne - Tha Carter II (2005)

Label: Cash Money

1. Tha Mobb (5:20)
  2. Fly In (2:23)
  3. Money on My Mind (4:32)
  4. Fireman (4:23)
  5. Mo Fire (3:24)
  6. On tha Block #1 (Skit) (0:39)
  7. Best Rapper Alive (4:54)
  8. Lock and Load (4:46)

met Kurupt

9. Oh No (3:12)
  10. Grown Man (4:06)

met Curren$y

11. On tha Block #2 (Skit) (0:26)
  12. Hit 'Em Up (4:07)
  13. Carter II (2:24)
  14. Hustler Musik (5:04)
  15. Receipt (3:48)
  16. Shooter (4:35)

met Robin Thicke

17. Weezy Baby (4:19)

met Nikki

18. On tha Block #3 (Skit) (0:14)
  19. I'm a D-Boy (4:00)

met Birdman

20. Feel Me (3:49)
  21. Get Over (4:43)

met Nikki

22. Fly Out (2:25)
avatar van MJ_DA_MAN
Helemáál niks van hem, want deze man geeft hiphop een slechte naam.

Artifact
Dit is denk ik wel zijn meest sucesvolle en beste plaat.

avatar van MJ_DA_MAN
Dan raad ik je deze man al he-le-maal af . Dit is voor mij persoonlijk een van de slechtste albums die ik ken namelijk.

Kan niet zeggen waarom juist (want ik kan me wel vinden in de meeste kritiek van de vorige posts), maar toch is het een CD die ik -nog steeds- graag luister.
Een 4...

Fantastische album.
Lil Wayne heeft de lyrical skillz, de flow en de perfecte beats.
Alle nummers zijn gewoon top.
Zodra je de eerste nummer hoort, wil je gewoon de rest ook horen.
Without a doubt, The Best Rapper Alive.

-SiNiSteR-
Ik irriteer me gewoon zo erg aan deze kerel met zijn gangsta shit enzo.

waarom zoveel haat op deze gast? hij heeft echt wel skills, hoe hij zn flows afwisselt vind ik soms best uniek. ik kijk in ieder geval uit naar carter III.

avatar van Lukaz
3.43 voor dit album!? Sorry Lil Wayne fans, maar ik ga dit gemiddelde toch echt eens even lekker naar beneden halen

Mezelf
Haters zijn zielig. Zijn lyrics zijn genialer dan de gemiddelde rapper die nu "hot" is (no homo).

Alle mensen die kritiek hebben op zijn lyrics wijs ik graag door naar de dichtsbijzijnde lyrics-site en typ daar lil wayne in en kies een willekeurig nummer van de laatste 2 jaar en vergelijk dit met een artiest die nu in is.

Zijn teksten zijn zwaar ondergewaardeerd, ik vind dit album wel iets te lang e nskits waar ik me aan stoor helpen ook niet mee, maar toch is dit een degelijk album, ook de onzin als "het is een dirty south album, dus is het niks" is volkomen overbodig.

Dirty South is een stijl waar de nadruk ligt op beats en flows, de onderwerpen van de nummers zijn niet hoogstaand, maar dat is ook niet de bedoeling, simpele muziek die snel wegluistert.

Ook dit is zelfs generaliserend want er zijn best goede lyricists in het zuiden, Lil Wayne, Outkast en Ludacris om er snel een paar te noemen.

Als je niet van dit soort muziek houd ga lekker snel Common of Mos Def luisteren, en stop met dit nutteloze kraken.

Ik geef het een 3,5

avatar van MJ_DA_MAN
Altijd grappig als fans van een bepaalde rapper er niet tegen kunnen dat ''hun'' artiest kritiek krijgt en hun frustraties eruit gooien.

Dit is een van de weinige albums die ik lachend van mijn PC heb verwijderd omdat het niveau zó triest was dat het bijna te gênant voor woorden was, dat dit onder hiphop viel. En dat ligt gewoon aan Lil' Wayne zelf, en niet aan mij. Ik had hem ook liever goed gevonden, maar ik denk dat ik Wayne zo'n beetje 's werelds slechtste MC vind. Zijn gastoptredens op albums onderstrepen dat nog maar eens.

Relax
@ Mezelf: Oke, geef eens een paar goede lines uit dit album, ik kan geen goede vinden helaas.

avatar van j.b.b.l
die gozer wordt echt gehypt bij mij op school,ik heb ze mf doom laten horen.hun reacties?''saai man,lil wayne best rapper alive!!!!!!''.en lil wayne zijn lyrics zijn zeker niet geniaal.ik snap niet wat mensen zo geniaal vinden aan zijn lyrics.mischien door zijn woordkeuzen,meestal makelijk engels.vaak moet ik lyrics van common uitleggen aan mijn klasgenoten,want dat is toch moeilijker te begrijpen dan lyrics van lil wayne.

Relax schreef:

Wtf, heb jij dit ooit eens een 5 gegeven ?

avatar van j.b.b.l
als ik een account had gemaakt in 2005,dan hadden alle 50 cent albums een 5 van mij gekregen.jeugdzonde

avatar van MJ_DA_MAN
Ik doelde niet op jou . Of bedoel je ermee dat Lil' Wayne voor Relax ook een soort jeugdzonde is?

denk het wel

Mezelf
Ik heb geen favoriete rappers MJ, ik luister alle muziek van Ja Rule tot 50 Cent en van Biggie tot 2Pac en van Bezino tot Eminem. Al die "beef" is toch gespeelde emoties en zegt me vrij weinig.

Ik vind hiphop gewoon lekkere muziek om naar te luisteren, en ik vind dit album helemaal niet slecht. Lil' Wayne gebruikt vaak grappige vergelijkingen of woordspelingen, dit vind ik persoonlijk altijd wel grappig als iemand dat in zijn nummers stopt.

Voor de rest vind ik de discussie van "slecht" of "goed" ook zinloos, want dat is een pure mening namelijk, geen feit. Ik vind het goed, jij slecht.

avatar van j.b.b.l
kijk iedereen zijn eigen smaak,maar wat mij stoort is dat hij zich de best rapper alive noemt.

avatar van WeSSeL..
And all the things I never said, I gotta say it now
I shoulda said it then, now I gotta talk to clouds

Iemand vroeg om een goede line. Nou ik vind dit wel wat hebben.

j.b.b.l schreef:

Dat is hiphop, nooit gehoord van brag & boast?

En tja, de één vind zichzelf de King Of New York, en de ander weer The Best Rapper Alive, als je alleen daarom deze cd slecht vind ben je gewoon een hatertje.

avatar van j.b.b.l
Zijn lyrical skillz word zo gehypt,terwijl ik vind dat hij dat niet eens heeft.Omdat die gozer keihard word gehypt denkt hij dat hij het recht heeft om zich The best rapper alive te noemen en daar kan ik me om druk maken,want ik ken veel betere rappers dan hem.En ik heb dit album gewoon in zijn geheel gehoord dus ik kan mijn mening erover geven.

WeSSeL.. schreef:
And all the things I never said, I gotta say it now
I shoulda said it then, now I gotta talk to clouds

Iemand vroeg om een goede line. Nou ik vind dit wel wat hebben.
Ik vind het niks hebben,sorry,ik heb veel en veeeeeeel betere lines gehoord.

avatar van WeSSeL..
Ow sorry, zie hier dat je helemaal niets hebt met non-classics. Tuurlijk zijn er veel beter lines en tuurlijk zit dit album niet vol met die goede lines, word ook nooit een classic dit, maar ik denk voor een paar mensen wel een leuk album voor tussendoor.

avatar van j.b.b.l
Ik luister niet alleen naar klassiekers,ik kan ook genieten van Lupe Fiasco,Kanye West en Timbaland,dat zijn ook mijn ''tussendoortjes'',alhoewel ik Lupe heel erg goed vind(belooft heel veel voor de toekomst),maar die line vind ik gewoon niet bijzonder.

avatar van Reijersen
Is het soms de bedoeling dat er geen inspiratie uit die raps komt? Net als Tha Carter I is het zo'n ongeïnspireerd album. Nergens pit, het kabbelt maar voort. Niet mijn ding.

1,5 ster.

avatar van deagleking
Op State vind iedereen deze rapper helemaal geweldig..:S
gelukkig hebben mensen hier meer verstand

Chriss
Lukaz schreef:
Ik help ook wel een handje mee

Marlieskepieske
MJ_DA_MAN schreef:

Probeer dan eens een ander genre,misschien is Rap niets voor u.

Fireman,Apologize Remix & Love me or hate me vind ik persoonlijk zn beste liedjes!!!

Marlieskepieske schreef:
Probeer dan eens een ander genre,misschien is Rap niets voor u.

Je hebt totaal gelijk, mijn (rap)smaak is totaal afhankelijk van dit album. Bij deze ben ik hiphopper af, bedankt dat je me het licht liet zien!

ik vind het stiekem ook wel een lekker album hihi