Limp Bizkit - Three Dollar Bill, Yall$ (1997)

Label: Interscope

1. Intro (0:48)
  2. Pollution (3:52)
  3. Counterfeit (5:08)
  4. Stuck (5:24)
  5. Nobody Loves Me (4:27)
  6. Sour (3:32)
  7. Stalemate (6:14)
  8. Clunk (4:03)
  9. Faith / Stereotype Me (3:52)
  10. Stink Finger (3:03)
  11. Indigo Flow (2:23)
  12. Leech [Demo Version] (2:11)
  13. Everything (16:26)
Het enige goede album van Limp Bizkit.... In dit album zit muziek waar ze zelf van houden denk ik, later is dit allemaal commercieler geworden....jammer...

avatar van John Doe
Onzin, ook al is het wel commercieler geworden. De kwaliteit is op het laatste album na alleen maar verbeterd.

De kwalitiet heeft niets te maken met waar hun achter staan. Wat ik wil suggereren is dat er een grote overgang te merken is tussen dit album en het album wat hierna komt, toen ze plots zagen dat je met een album zoals Significant Other goed kan verkopen. Met nummers die op deze cd staan (de meeste in iedergeval) scoor je geen hit bij het gemidelde tmf publiek. er is gewoon een heel groot verschil. Ik vind persoonlijk deze cd beter, daarnaa werd het alleen maar slechter. Dit heeft meer te maken met de stijl die ze hanteren. En wat ze natuurlijk zelf willen. Muzikanten spelen muziek waarvan ze houden of waar ze veel geld mee kunnen (denken) te verdienen. In beide gevallen goede argumenten die voor het publiek postief of negatief uit kunen vallen.

avatar van John Doe
Als het melodieuzer wordt is dat voor mij een kwaliteitsverbetering, voor jou misschien niet, maar een eenzijdiger, rauwer album als dit vind ik niet direct beter omdat limpbizkit naar jij suggereert meer van deze muziekstijl zou houden. Op sites waar limpbizkit sprak destijds liet limpbizkit steeds blijken ontzettend te houden van hun nieuwe werk, maar dan zal het publiek wel weer worden bedrogen naar jou mening.

Van een bepaalde muziek soort houden is smaak afhankelijk, maar ik heb Wes ooit horen zeggen na comentaar op hun "verandering" van muziek dat ze dan toch liever voor het grote geld gaan. Ik kan echt wel begrijpen dat veel mensen van de "nieuwe" stijl houden, ik vind het er persoonlijk alleen maar op achteruit gegaan zijn, maar dat is smaakverschillend.

Beste cd van Limp Bizkit. Ik hou niet van covers, maar zoals ze faith neer zetten is toch wel lekker.

avatar van marco straaten
daar sluit ik me bij aan, al is het origineel ook wel aardig
Rondh schreef:

eazyfan
Faith kent iedereen wel die is idd wel het hooghtepunt op deze

Joy
iig de enige relevante cd van bizkit

grootste iritatie bizkit in algemeenheid,de teksten, oh my god!

die durst is vorlgens mij vooral een slim zakenmannetje, heeft bizkit goed uitgebuit met nummers als rollin', en de kids love it!

infantiliteit ten top

slapkoekske
leuke muziek nog altij, dit is toch hun beste CD

Dit is eigenlijk nog best wel een goede cd. Wat ik niet had verwacht na het beluisteren van hun latere cd's. Het grootste pluspunt vind ik dat deze cd gewoon origineel is. Ik ken geeneen andere band die ooit dit soort muziek heeft gemaakt.

Ligt het aan mij of hoor ik hier ook diverse funk/jazz invloeden in terug? Vooral het basspel komt zo naar mijn mening over.

Het langste nummer, Stalemate, kan zelfs zo door als een progressive rock nummer.

Beste nummers:
Het progressive Stalemate
Het beukende Pollution
Het funky Stuck

Limp Bizkit heeft 1 echt album gemaakt, en dat is deze.

Ik heb daarmee genoeg gezegt, denk ik.

mee eens

Everything, toch een klassieker als je het mij vraagt, de volle 16:26 minuten

zoals meermaals het geval is, wordt het album dat het minst commercieel scoort omdat ze op dat moment nog beetje underground band waren ook het best gesmaakt door publiek!
ik heb het al zoveel gezien met groepen die in begin "groots" waren en dan plots commercieel succes hebben omdat ze nu éénmaal ontdekt worden door grote publiek omwille van hun goede muziek... om vervolgens afgebroken te worden omdat ze te commercieel zijn
van een vicieuze cirkel gesproken
ik vind dit album in mijn collectie nu net de minste van deze jongens, misschien omdat het in 1997 inderdaad redelijk grauw en progressief voor mij klonk
ik ben een fan geworden vanaf volgende album!

Joy
het heeft niet zozeer met commercieel willen zijn te maken

voordat je doorbreekt is het ploegen en werken, je wilt graag jouw muziek op de plaat zetten en zo goed mogelijk, je wilt ook mensen bereiken

volgt doorbraak en ineens is de druk van andere orde, ineens speelt het mee dat je popi bent en een hele hoop mensen jouw plaat toch wel gaan kopen omdta je hot bent

je hoeft ineens niet alles uit dekast te halen om een goede plaat af te leveren, een minder goede plaat scoort ook nog wel

limp bizkit is een prima voorbeeld van commercieel volledig de mist in gaan, luiheid,het nivo werd al snel lager en lager en een nummer als rollin' was wat mij betrefd een dieptepunt

werd daarna nooit meer wat met bizkit, einde verhaal

de recente poging weer de oude roots van 3 dollar bill y'all op te pakken komt te laat,niemand zit nog te wachten op bizkit

dimwit
Joy schreef:

Laat fred Durst lekker doen als hij wil, ik ben erg benieuwd naar de nieuwe CD die dit jaar uitkomt, al verwacht ik natuurlijk geen three dollar bill, dat zit er niet meer in

headup
Fred durst heeft laten weten dat hij Wes Borland terug wil, ik denk niet dat ie terug komt maar als hij terug komt heb ik hoge verwachtigen van Limp Bizkit

als borland slim is laatie bizkit voor wat het is

het zegt wel eea over bizkit zelf dat sinds vertrek borland er niets fatsoenlijks meer is uitgekomen

zijn vertrek was een goeie stap

headup
Joy schreef:
als borland slim is laatie bizkit voor wat het is

zijn vertrek was een goeie stap

Ben ik het zeker niet mee eens, wes hoort bij Limp Bizkit.
Als ze nou een album op gaan nemen met een of andere kluns wordt het niks, dat weet ik zeker. Kijk maar naar Mike Smith, geen slechte gitarist maar hij lag niet goed in de band en dan kun je toch niet de perfecte CD te maken. Limp Bizkit is één band en daar hoort Borland zeker bij. Hij zorgt voor de muziek die Limp Bizkit nou echt Limp Bizkit maakt zoals het hoort te zijn. Ik zou hem graag terug zien bij de band maar Wes heeft een hekel aan Limp Bizkit en alles wat er mee te maken heeft dus..

The Deftone
Ik vind deze cd toch nog steeds de beste van Limp Bizkit. Er staan eigenlijk geen slechte nummers op en het klinkt heel apart en goed.
En als Limp Bizkit nog een echt goede cd wel maken(ik denk niet dat dat er nog in zit) dan moet Wes wel terug.

Apart en goed?

Over welke CD heb jij het?

avatar van meyer
The Deftone schreef:

, prachtig stukje muziek van tijd tot tijd

headup schreef:

Ben ik het zeker niet mee eens, wes hoort bij Limp Bizkit.

funny, als borland bij bizkit hoort omdat hij met name voor het bizkit geuid hoort , dan heeft hij de rest niet eens nodig

borland is ook geen ijzersterke gitarist, kijk eens wat de man speelt, dat is best te doen door een ander ,en zal uiteraard nooit als borland klinken maar echt geniaal en inspirerend is zijn muzikale inbreng niet te noemen

het aanslaan van vette akkoorden ken je na een aantal nummers wel en ik begrijp dan ook prima dat je je horizon gaat verbreden en meer uit je instrument wilt halen

voor de rets is bizkit alleen nog maar een bedrijf en durst een oelewapper die weinig kan maar wel weet hoe hij munt kan slaan uit het volk dat achter de band aan huppelt

clutch
maar dat kan hij hij alleen met Borland in het bedrijfje. Geen ijzersterke gitarist, maar wel beter dan de rest van de band en zeker dan Durst. Hij voegt dus wel redelijk iets toe aan de band.

Joy
kortom, bizkit is afhankelijk van borland anders geen bizkit geluid, en niet andersom

je deelt mijn mening dus

The Deftone
clutch schreef:

Klopt, Durst is zelf een artiest van niks, dus hij moet al blij zijn dat Wes ooit in zijn band is gekomen, en dat ie nu weg is en met een eigen band bezig is, geef ik hem helemaal gelijk in.

Wes moet maar lekker wegblijven als ie meer met z'n talent wil doen. Dan is ie gewoon te goed voor Limp Bizkit want wat ie in Limp Bizkit deed kan inderdaad iedere andere gitarist. Om de muziek van Limp Bizkit te maken hoef je geen vast collectief te hebben want het is hele simpele muziek.

Verlaag het van 5 naar 4, want zo schitterend is dit album eigenlijk ook weer niet.

kaztor schreef:

Ik denk dat een vervanger voor Wes toch heel moeilijk te vinden is. Volgens Durst is Borland als het ware 'de aangewezen persoon' die erbij hoort. We zagen het met Mike Smith, die lag niet goed in de band en was na één album ook weer weg. Fred wil alleen Wes, maar andersom absoluut niet. En dat is een klein probleem voor de portemonnee van Durst.

avatar van Sebashuis
5.0 was het verandert naar een 4.5

omdat niet alle nummer op dit album goed zijn.

counterfeit is echt een ware klassieker bij mij. voor de rest is de album heel goed tekstueel gezien.

maar de muziek is ook zeker niet verkeerd.

en kan iedereen niet zo negatief doen over Durst. het gaat toch om de muziek..

Sebashuis schreef:

en kan iedereen niet zo negatief doen over Durst. het gaat toch om de muziek..

en de zang is niet belangrijk wil je zeggen?

Durst verneukt heel de band met z'n domme rode petje en z'n raps..