Limp Bizkit - Three Dollar Bill, Yall$ (1997)

Label: Interscope

1. Intro (0:48)
  2. Pollution (3:52)
  3. Counterfeit (5:08)
  4. Stuck (5:24)
  5. Nobody Loves Me (4:27)
  6. Sour (3:32)
  7. Stalemate (6:14)
  8. Clunk (4:03)
  9. Faith / Stereotype Me (3:52)
  10. Stink Finger (3:03)
  11. Indigo Flow (2:23)
  12. Leech [Demo Version] (2:11)
  13. Everything (16:26)
Mezelf
Nogmaals, wat ik doe of wie ik ben of wat dan ook staat 100% los van jouw belachelijke argumenten.

Ik ben zelf ook niet zo'n fan van Fred Durst, daar moet ik je helemaal gelijk in geven, maar ik vind je argument gewoon vaag. Het lijkt namelijk of je het express slecht vind (als zoiets al bestaat).

Maar laten we maar ontopic blijven.

clutch
Wat een onzin praat je daar toch weer. Ik vind Durst vreselijk vanwege zijn irritante raps, ik heb duidelijk gemaakt dat het rode petje bijzaak is en dus GEEN argument is. Waarom maak je daar toch zo probleem van? Het lijkt wel of je expres een domme discussie aan wil gaan.

Overigens heb ik nergens gezegd dat ik Limp Bizkit slecht vind, deze CD vind ik tof (los van de irritante raps), zijn nakomeling gaat wel, en wat ze daarna hebben gedaan vind ik echt vreselijk.

avatar van lauradance
Vroeger groot LB fan geweest, dit album heb ik dan ook in mijn bezit, het doet niet meer zoveel met me als toen. Er staat me nog wel bij dat ik toen faith heerlijk vond klinken. en de teksten zijn op sommige liedjes wel grappig dus toch nog een 3.

beste limp plaat... wil natuurlijk niet veel zeggen...

avatar van lowieke
Limp bizkit is gewoon gaaaaaf, tof dat ze weer samen zijn!

avatar van lowieke
Ik ga mijn poster weer van zolder halen en ophangen haha

dit is gwn een zalige plaat, topmetal!
en hierna is het wat achteruit gegaan, maar ik vind het enige dieptepunt results may vary. dit is de beste plaat die ik ooit gehoord heb.
toppers zijn counterfeit (machtige intro), stuck (machtige bridge) en clunk (machtig in het algemeen). enige afknapper is intro, maar daar moet ik tog geen sterren voor aftrekken

Joy
de enige relevante plaat van bizkit

avatar van Shelter
ik vind het wel een lekker album, maar Faith klinkt echt kut.
Ik weet nog dat het toentertijd echt een populairr nummer was op dit album maar ik vind het echt een gare track.

avatar van Sanderkeuh
Goed album met als hoogtepunt Counterfeit.

Shelter schreef:
ik vind het wel een lekker album, maar Faith klinkt echt kut.

faith een slegt nummer?
ik vind het egt wel zalig, eerst die zachte stukjes en dan dat roeprefrein

faith een slegt nummer?
ik vind het egt wel zalig, eerst die zachte stukjes en dan dat roeprefrein

Ja dat zegt hetr verschil in visie misschien ook, ik vind het eerst fluisterend irritant en vervolgens het schreeuw-alles-wat-je-hebt-uit-je-longen-refrein.
Beetje erg simpel opgezet naar mijn mening. Niks mis met schreeuwen, ik ben bijvoorbeeld ook liefhebber van Deftones en daar wordt wat afegschreeuwd..maar dit klinkt niet als "gemeend schreeuwen"... maar goed ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat mijn punt is

Joy
je begrijpt natuurlijk dat het nummer vooral gecoverd is vanwege de fun daarvan

avatar van Shelter
ja en dan...wat is je punt?

Als je het voor de fun doet hoef je er geen energie in te steken?

nee, dat je het niet te serieus moet nemen, ook muzikaal niet

avatar van Mindshifter
Zelden een album gehoord met zoveel rauwe energie erop. Anders dan de andere (abominabele) platen die Fred Durst en zijn mannen hebben uitgepoept hebben zij hier de spijker op zijn kop geslagen. Wat mij betreft een klassieker.

nee, dat je het niet te serieus moet nemen, ook muzikaal niet

Ik neem het ook niet serieus in de zin van dat hij achter de tekst staat en dat zo wil uitbrengen, maar dat schreeuwen van hem in dat nummer klinkt zo volledig ongeleid. Zo kan ik de halve muziekwereld wel coveren, gewoon elk refrein keihard schreeuwen en that's it.

en dat is dan de enige cover op verder ene origineel en prima album

xie het probleem nie

avatar van kaztor
Faith is gewoon gemaakt met een knipoog, daar moet niet al te veel over gediscussieerd worden. Ik zie er de grap wel van in, eerlijk gezegd.

Mindshifter schreef:

Dit is dan ook Wes z'n album. De nadruk ligt veel meer op de muziek.

en dat is dan de enige cover op verder ene origineel en prima album

xie het probleem nie

Daarom zei ik ook wel een lekker album... alleen faith is kut!

avatar van Sanderkeuh
Het sterkste album van Limp Bizkit. Rauwe sound, maar luistert lekker weg.
Harde basslines, sterke riffs, goede drum en enkele toffe breakdowns.
Dit album heeft ook mijn 2 favoriete Limp Bizkit songs: Counterfeit en Pollution.

De minpunten: de lyrics zijn niet echt hoogstaand, al is het beter dan de volgende albums.
De zang is niet zo sterk, maar zeker niet storend. Het past goed bij de muziek.
Het grootste minpunt vind ik de overbodige outro's bij bijna elke song van de eerste helft van het album.
De enige zwakke song van dit album is Indigo Flow imo.

Korte review per nummer:
01. Intro: De intro zet een goede sfeer neer voor het volgend nummer.
02. Pollution: Meteen een krachtige song na de intro, met een goede breakdown. Harde basslines ook.
03. Counterfeit: Song word goed op gang getrapt met een rustige intro, gevolgd door een geweldige riff. Geweldig gitaarwerk van Wes Borland hier.
Niet alleen de beste song van het album, maar de beste song van Limp Bizkit in het algemeen imo, ookal is de outro totaal overbodig.
04. Stuck: Nog een sterke song met een goede breakdown. Outro is hier ook niet zo sterk, maar het stoort niet.
05. Nobody Loves Me: Goede song maar te lange outro.
06. Sour: Luistert lekker weg, maar geen uitspringer. En ook hier weer een overbodige outro.
07. Stalemate: Instrumentaal is het goed, maar de zang is nogal zwak imo.
08. Clunk: Niet speciaal en alweer een te lange outro. Wel goede bass.
09. Faith: Leuke cover, niet meer, niet minder.
10. Stink Finger: Toffe song, beetje dromerig.
11. Indigo Flow: Enige zwakke song van het album imo.
12. Leech: Harde song hier, klinkt goed.
13. Everything: Rustige song, maar zeker niet slecht. Ook een beetje dromerig.

Top 3:
Counterfeit, Pollution en Stuck

Ik zou 4.25 geven ofzo, maar ik rond het af naar boven.
4.5* dus

dit is gwn een zalige plaat, topmetal!

ok, dit is er wat over, idd wel een goeie plaat, maar ook weer geen topmetal, ik heb ondertussen andere (betere) muziek leren kennen.

Joy
gelukkig geen topmetal, wat is dat uberhaupt?

men durfde op deze plaat nog alle kanten op te vliegen, er was immers weinig druk, en creatief gezien is dit bizkits meest interessante plaat

daarna werd het al snel dom scoren en cashen

avatar van Sebashuis
Sebashuis schreef:
5.0 was het verandert naar een 4.5

Kan ik me nog wel herinneren ik was heel positief verast over het geluid van deze band. De productie, het gekrijs van Durst en soms heerlijke simple dingen als: When they tell me to turn down the volume? I wanna bring that beat back. And when they tell us to shut the fuck up! gonna bring that beat back! Terug was dit inderdaad wel "de" topplaat. Daarna volgde een eindeloze zoektocht naar video bootlegs op het internet waar in erachter kwam dat je Limp vooral op festivals moest zien en dat heb ik ook gedaan. En hoe minder ik deze plaat ook ben gaan vinden, Limp een keer live zien was toch wel lachen.

Wat de plaat betreft kan ik me nu soms echt irriteren aan de hiphop stukken er in en vooral aan DJ Lethal. Maar goed de basspartijen blijven door alles heen echt gaaf naar mijn mening en nummers als: Wmrah Stuck en Pollution blijven leuk om naar te luisteren. maar nummers als Stalemate en Leech..

Joy schreef:
gelukkig geen topmetal, wat is dat uberhaupt?

daarna werd het al snel dom scoren en cashen

topmetal is metal van hoge kwaliteit
maar wat je zegt is waar, de rest is veel toegankelijker, voor mijk hebben ze geholpen om nu bij de betere metal te komen, dus ik blijf ze dankbaar

avatar van deathmetalhead

topmetal is metal van hoge kwaliteit

lol dit is echt geen metal. eerder alternative rock/hard rock. maar zeker geen metal.

avatar van Mu_sic_bre_ker
goede plaat, kan duidelijk merken dat er frustraties in dit album zitten wat alleen maar ten goede van Limp Bizkit is, Faith blijft een hit

dit is gwn een zalige plaat, topmetal!

dat ik dit echt ooit gezegd heb
ondertussen is mijn muzieksmaak toch iets veranderd

avatar van kaztor
Sanderkeuh schreef:

De enige zwakke song van dit album is Indigo Flow imo.

Haha. Ik vind het wel een leuk nummertje.

...and God..... I LOVE YOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUU!

Wel jammer dat ze dat op zo'n beetje elke volgende cd gingen doen, die lofbetuigingen...

PriestMaiden
Goed debuut, maar ik vind (in tegenstelling tot velen hier blijkbaar) de twee opvolgers beter.