Glasvegas - Later…When The TV Turns To Static (2013)

Label: BMG

1. Later...When the TV Turns to Static (5:23)
  2. Youngblood (4:42)
  3. Choices (3:56)
  4. All I Want Is My Baby (2:51)
  5. Secret Truth (3:56)
  6. I'd Rather Be Dead (Than Be with You) (3:11)
  7. Magazine (3:46)
  8. If (4:28)
  9. Neon Bedroom (4:11)
  10. Finished Sympathy (8:22)
DjFrankie (moderator)
I'd Rather Be Dead (Than Be with You klinkt weer lekker, ben benieuwd naar deze release.

Dit album is inmiddels gelekt en vol verwachting ben ik gaan luisteren.
Twee keer achter elkaar geluisterd nu. Helaas wordt opnieuw de kwaliteit van het debuutalbum niet gehaald. Later...is aardig maar aan het eind van de cd verlang je naar iets anders en begint de overslaande stem van Allen danig te irriteren. Titeltrack en secret truth zijn veruit de beste nummers. De rustige nummers zijn ook leuk, maar helaas worden deze afgewisseld door drakerige nummers als Youngbloog, Magazine en If. Met 1 briljante cd en 2 teleurstellende opvolgers heeft Glasvegas helaas voor me afgedaan. Ik ga maar eens luisteren naar de nieuwe Belle and Sebastian die eveneens gelekt is.

DjFrankie (moderator)
Ik vind dit wel een goed album, erg afwisselend, titeltrack is inderdaad erg sterk maar ook Choices , Magazine, I'd Rather Be Dead en het Vampire Weekend-achtige If zijn erg goed.

Dus een totaal ander beeld dan bovenstaande user. Ik zou zeggen hou je net zoals ik van de stem van Allen met zijn schotsec accent ga dit dan luisteren.

avatar van Man of Sorrows
Derde album van Glasvegas en ondanks het feit dat de band per release aan fans lijkt in te boeten, vind ik hen steeds constante kwaliteit afleveren. Lijkt wel of ze keer op keer worden afgerekend op het hoge niveau van songs als Daddy's Gone en Geraldine, terwijl op het vorige album evenwaardige songs als Heartbreak en The World Is Yours stonden, en deze als geheel misschien nog net wat beter klinkt dan de voorganger. In hun langzamere nummers vind ik Glasvegas iets minder, maar een song als Youngblood -hoewel een draak genoemd hierboven- vind ik meer dan beluisterbaar, zo stevig hoorden we de Schotten nog nooit! Ook live meer dan een sympathiek bandje.

DjFrankie (moderator)
In de aanbieding bij Wow Hd Buy Glasvegas: Later...When The TV Turns To Static (CD+DVD) on Audio CD, DVD-Video | WOW HD Nederland - wowhd.nl voor iets meer dan 4 euro incl verzendkosten. Ik kreeg deze gisteren binnen en erg mooi vorm gegeven.

avatar van blur8
Bij toeval dit weer eens gedraaid.
Wat een heerlijke gitaren, stekende zang en prikkelende composities.
Prachtig, en het wordt lekker door niemand begrepen.
Voor de echte liefhebber zulle we waar zeggen.

avatar van Man of Sorrows
Ik heb hen gezien destijds toen ze tourden met deze plaat, heb zelfs nog een gesigneerd exemplaar liggen in de vorm van een dagboek! In mijn herinnering zijn vooral de eerste twee nummers ijzersterk (vooral het titelnummer is waanzinnig), maar nadien dooft het album langzaam uit, meen ik toch, ik probeer 'm zo snel mogelijk nog een keer. Prima sympathieke band overigens, zijn wellicht iets te laat ten tonele verschenen om écht door te breken. Dat neemt niet weg dat nieuwe albums van dergelijke bands nog een verrijking kunnen zijn, White Lies en Maximo Park zijn daar de beste voorbeelden van. Reeds afgeschreven door de muziekpers (en menig fan) maar de laatste albums zijn (met voorsprong zelfs) de beste uit het gehele repertoire van deze respectievelijke bands.

avatar van blur8
Wij zijn het geheel eens. Voorbeeld van MaximoPark is zeer terecht. Ben ik ook heftig fan van.

DjFrankie (moderator)
Niks mis met deze plaat, zal hem morgen weer eens in de auto draaien.
Alle 3 tro\uwens prima platen. Al is Geraldine mijn ultieme favoriet.