Duplex Johnson - Cosmetics (1983)

geen stemmen

Label: Miranda

1. Cosmetics
  2. Silhouettes
  3. Body Art
  4. Millionaires
avatar van freddze
Post-punk uit Nederland, meer bepaald uit Breda.

Ik vind enkel een tof nummer op youtube dat niet op deze mini-LP staat:
YouTube - Duplex Johnson - Double Date

Ik zou deze 4 nummers ook wel eens willen horen, maar er zijn geen mp3s van te vinden.
En LP's koop ik al een tijdje niet meer.

avatar van reptile71
Tja, zonde natuurlijk dat je geen LP's meer koopt. Ik heb deze zojuist op vinyl gescoord. Was een gokje want nooit van gehoord. Gekocht uit nieuwsgierigheid dus. Kan verder nog weinig zeggen, staat nu net op.

avatar van freddze
Ja, 't is wel zonde, inderdaad. Zo'n plaat is veel gezelliger dan cd's, op alle vlak. 't Begint al in de winkel, ze vastpakken de binnenhoes en de plaat eruit halen. En dan thuis die naald erop (krek-krek-krek) en in een fauteuil met een glaasje wijn erbij. Zaa-aalig!

Maar ook al koop ik nog cd's, zelfs die zet ik nooit meer op. Dat is eigenlijk gewoon om ze te hebben. Vijf jaar na mijn platenspeler is nu ook mijn cd-speler de deur uit. Hier staat een computer (weliswaar aangesloten op een goede versterker en boxen) met iTunes die heel de dag op shuffle staat, tenzij ik nog eens een plaat in zijn geheel wil beluisteren, maar dat komt er ook niet veel meer van.

In ieder geval ben ik wel benieuwd of het iets is, dit obscuur gezelschap uit Breda.

avatar van reptile71
Saai hoor. Mijn pc staat ook aangesloten op de versterker en op luie momenten (of als het zo uit komt) speel ik muziek ook af vanaf de pc, maar als het even kan zet ik liever een plaat op. Die handelingen enzo vind ik gewoon een meerwaarde geven en ook natuurlijk de hoes en überhaupt het iets in handen hebben. Cd's heb ik niet zo veel meer mee (nooit gehad eigenlijk), maar wel zijn ze praktisch gezien natuurlijk handiger en ze kraken nooit.

Deze plaat heb ik één keer gehoord, vind het wel aardig maar daar houdt het na deze luisterbeurt wel mee op hoor. Bij vlagen moet ik ook wat aan Talking Heads denken.

Wat natuurlijk leuk is is dit soort obscure plaatjes dan op de gok kopen (voor 2 euro kan je wel een gokje wagen) en thuis maar zien wat het is. Als je alleen vanaf iTunes draait kan je dat nooit hebben. Sowieso staat daar natuurlijk ook heel veel van dit oude spul niet op.

In mijn iTunes wel hoor

Ik download veel van dat oud spul van blogspots en dan importeer ik dat in iTunes.
Deze vond ik dus niet, maar als ik het zo hoor mis ik niet zoveel.