Jay-Z - Reasonable Doubt (1996)

Label: Roc-a-Fella

1. Can't Knock the Hustle (5:17)

met Mary J. Blige

2. Politics as Usual (3:41)
  3. Brooklyn's Finest (4:36)

met The Notorious B.I.G.

4. Dead Presidents II (4:27)
  5. Feelin' It (3:48)

met Foxy Brown

10. Friend Or Foe (1:49)
  11. Coming of Age (3:59)

met Memphis Bleek

12. Cashmere Thoughts (2:56)
  13. Bring It On (5:01)

met Big Jaz en Sauce Money

14. Regrets (4:34)
  15. Can I Live II * (3:57)

met Memphis Bleek

16. Can't Knock the Hustle [Fool's Paradise Remix] * (3:57)

met Meli'sa Morgan

kingofmusic schreef:

of jij hebt een stoornis dat je mijn mening niet kan accepteren... met zelfde bedoelde ik ook niet de lyrics maar de style ervan zijn stem (de saaiheid) snap je? (nee zeker?)

De saaiheid van zijn stem is iets héél anders dan zijn teksten. Ik kan niet ruiken wat jij bedoeld, zeker niet als je het ook nog eens verkeerd neerschrijft.

Ik kan meningen heel goed accepteren, alleen jouw mening is nergens op gebaseerd en dat is niks anders dan relschopperij. Kom met goede argumenten waarom dit een 0,5 krijgt, en ik ben de eerste die het respecteert. Echter, een gemiddelde muziekliefhebber zou hier nooit minder dan een 2 aan kunnen geven, simpelweg omdat er goede elementen in de muziek op dit album zitten.

Je bent het met me eens dat een 0,5 erg extreem is? En dat het contrast met Lady Gaga (toppunt van saaiheid en uitgekauwde muziek) wel érg negatief is.

avatar van MAS
MAS
Improvision schreef:
Jay-Z is natuurlijk bekender, en bijgevolg per definitie slecht. One hit wonder Coolio deed het helemaal niet voor het geld.

niels94 schreef:
Ik kan me toch moeilijk voorstellen hoe je aan een album als Reasonable Doubt een 0,5 kunt geven als je geen absolute hekel hebt aan rap... Is 'dat je zijn stem een beetje saai vind' genoeg om er een 0,5 aan te geven? Hoe zit het me de lyrics, beats, fantastische samples? Jay-Z's flow op Feelin' It is fenomenaal en nummers als D'Evils, Dead Presidents II en Can't Knock The Hustle zijn ook echt geweldig. Ik ben geen groot fan van Jay-Z maar dit is een hip-hop klassieker.

ook klassiekers kunnen slecht zijn, in de muziek wereld maar ook in de film wereld.
ik kijk in raps naar alles, en jay-z´s raps boeien mij voor geen meter.

UmindC schreef:
Het gaat inderdaad bij hiphop niet enkel en alleen om de stem, maar ook de flow, de beat en met name de lyrics spelen een rol. Op dit album zijn die alles behalve eentonig, dat is een feit.

muziek en albums kunnen ´´bijna´´ nooit een feit zijn, maar natuurlijk jou keuze jij vind het een heerlijke album zo te zien, dan kan ik je alleen veel plezier met het luisteren wensen

Dankjewel daarvoor
Dat kan inderdaad bijna nooit, maar dat iets eentonig is of niet kan volgens mij gewoon een feit zijn hoor.

0,5
ja kijk je zegt het zelf: ''volgens mij'', maar het zou voor iedereen beter zijn als we hiermee zouden ophouden.

conclusie:
kingofmusic vind jay-z een slechte rapper, met een slechte album.
umindc vind jay-z een goede rapper, met een goede album

De Schaafkaas
kingofmusic, je verschuilt je bij het eerste de beste tegenargument achter de stelling dat een album goed vinden geen feit kan zijn. Daar is ook geen speld tussen te krijgen.

Toch kun je aan de beoordeling van bijna 4 sterren, door 286 stemmers bepaald, zien dat jij een erg overdreven houding aanneemt en het dus onwaarschijnlijk is dat je dit album objectief kunt beoordelen.

Dat je Jay-Z niet kan aanhoren, tja dat kan, maar bestaat dit album uit meer dan alleen Jay-Z. Ikzelf vind hem ook niet de meest boeiende rapper, zeker niet de laatste jaren, maar ik kan wel luisteren dat er tijd en energie in dit album is gestoken.

0,5
dus als er in een album tijd en energie is gestops, moet ik het hoger waarderen??
in sinterklaas kapoentje is ook tijd en energie gestopt

avatar van UmindC
Waardeer je dat niet dan?

0,5
soms, meestal niet meer....bijv. als lil wayne met een nieuwe album zou komen zou ik zijn tijd die hij erin heeft gestopt helemaal niet waarderen

avatar van UmindC
Maar ik kan gewoon niet begrijpen dat je niet een 0.5 waard vindt, ik zeg: luister het nog eens!

in sinterklaas kapoentje is ook tijd en energie gestopt

Je snapt heel goed wat ik bedoel, of je hebt een extreem laag IQ. Maak het zelf maar uit voor jezelf.

Ik ga geen moeite meer doen om iemand wijzer te maken. Ignorance is a bliss.

avatar van niels94
De Schaafkaas schreef:
Ik ga geen moeite meer doen om iemand wijzer te maken. Ignorance is a bliss.

UmindC schreef:

oke je hebt me overgehaald, deze album ga ik binnen paar dagen weer helemaal overnieuw luisteren

avatar van fabblwaps
Ik vind dit eigenlijk ook geen geweldig album. Alleen The Black album luister ik nog van deze man. Een onvoldoende vind ik het ook weer niet waard, voorlopig een 3. Ik zal dit straks weer even beluisteren en kijken of ik 'm nog aanpas.

avatar van pqt
pqt
Ik heb Jay-Z nooit zo kunnen diggen. En toen ik dacht dat The Black Album voor mij beter zou zijn, kwam ik bedrogen uit. Normaal hou ik niet zo van de albums rond 1995 maar dit is toch wel een erg sterk album. Vond vooral Dead Presidents II en D'Evils erg vet.

Gedoe over spelling verwijderd. Continu spelfouten verbeteren is heel wat irritanter dan de spelfouten zelf, al moet je natuurlijk wel je best blijven doen op je berichten.

FlO
megechique album
leukere beats, zijn flow, knappe lyrics, ...
als lievelingsnummers heb ik aangeduid
can't knock the hustle (met Mary j Blige)
dead presidents
en brooklyn's finest

avatar van TheLegacy
Heb um eindelijk in de kast staan voor maar een tientje samen met The Life And Times Vol. 2, zaten in een soort double package.

avatar van KILLERBEE99
heel leuk album, deze zou voor mij nog wel eens ik punt kunnen stijgen.

bro
Ben ik effe blij dat ik mn trots en vooroordelen opzij heb gezet en deze plaat ter oor heb gelegt. Radio blijkt weer maar eens geen goed referentiepunt.

We invite you, to somethin epic y'all know?
Well we hustle out of a sense of, hopelessness
Sort of a desperation
Through that desperation, we 'come addicted
Sorta like the fiends we accustomed to servin
But we feel we have nothin to lose
so we offer you, well, we offer our lives, right
What do you bring to the table?

Hier een versie van de beat van Dead Presidents met de producer begeleid door zijn band. Het origineel had all een emotionele feeling maar deze met instrumenten nog meer.

Ski Beatz & The Sensei's -Jay-Z's "Dead Presidents" beat (Live at Canal Room)
YouTube - Ski Beatz & The Sensei's -Jay-Z's "Dead Presidents" beat (Live at Canal Room)

avatar van Der Untergang

het is DIT album

Berichten over spelling weggehaald (zie ook mijn bericht van 14-10).

baronpils
is Dead Presidents II geen dis naar Nas toe?

avatar van deagleking
Nee, de ruzie kwam pas veel later. Overigens was er toen wel al enige spanning. Jay-Z had Nas namelijk gevraagd om het refrein opnieuw voor hem in te rappen en mee te doen in de video, maar hij weigerde. Op een gegeven moment in de video zit Jay met een paar andere rappers aan tafel te pokeren en is er een lege stoel. Daar had Nas dus moeten zitten .

baronpils
Oke zo dus, thanks.

Vind het tot nu toe een dope album. Ken het album al wel een tijdje, maar nooit goed beluisterd.
Maar nu lekker mee bezig. Dead Presidents II, Feelin it en Regrets vind ik echt focking vet!

avatar van bennerd
Deze plaat gaat echt beter en beter worden. Brooklyn's Finest en 22 Two's verdienen een shoutout