Tiga - Sexor (2006)

Canada
Dance / Electronic
Label: Different

1. Welcome to Planet Sexor (0:50)
  2. (Far from) Home (2:43)
  3. You Gonna Want Me (3:57)

4. High School (2:42)
  5. Jamaican Boa (0:30)
  6. Louder Than a Bomb (3:16)
  7. Pleasure from the Bass (3:50)
  8. Who's That? (1:13)
  9. Down in It (3:30)
  10. The Ballad of Sexor (3:22)
  11. Good as Gold (7:13)
  12. Flexible Skulls (0:29)
  13. (Far from) Home [The Speed of Sexor Reprise] (4:32)
  14. Burning Down the House (4:07)
  15. 3 Weeks (4:19)
  16. Brothers (5:04)
  17. Sir Sir Sir (3:35)
  18. (Far from) Home [The DFA Remix - Joakim Edit] * (6:31)
  19. Time 2 Kill * (4:06)
  20. You Gonna Want Me [Tocadisco Emergency Exit Remix] * (6:11)

met Jake Shears

21. Move My Body [Only 4 Erol Mix] * (5:07)
  22. Burning Down * (6:14)
  23. Do It Don't Stop * (4:12)
  24. Soulwax - E Talking [Tiga's Disco Drama Remix] * (5:39)
  25. You Gonna Want Me [Van She Tech Remix] * (4:48)

met Jake Shears

26. 3 Weeks [Bookashade Remix] * (7:39)
  27. Good as Gold [Morgan Geist Monophonic Remix] * (7:19)
  28. Type of Guy * (3:43)
Dit ga ik zeker eens luisteren. You gonna want me is in ieder geval al heel erg leuk.

avatar van musicfriek
Inderdaad! Erg lekker nummer, een van de leukste van 2005 als het aan mij ligt. Heeft ook hoog (gay) camp gehalte.

Dat komt door de zang van Jake Shears van Scissor Sisters. Ik vind het zelf nogal een wisselend album. De covers van Talking Heads en Nine Inch Nails vind ik niet zo, terwijl de cover van Public Enemy een van de beste nummers is. Verder wel fijn dat de oude singles er op staan, maar dan had ik ook wel graag Burning Down erbij gehad en die mist nu.

Beste nummers: Good As Gold, 3 Weeks en Louder Than A Bomb.

avatar van musicfriek
Goh, dat wist ik helemaal niet dat hij dat was. Grappig, album van Scissor Sisters vind ik nog steeds geweldig. Waarschijnlijk zullen de andere nummers wel heel anders zijn dan. In welke hoek moet ik dat zoeken?

Ik weet niet of je zijn cover van Hot In Herre (origineel van Nelly) kent, maar die sound komt wel een beetje terug op dit album. Tiga zingt ook zelf op de meeste nummers, dus dat is wel even wennen. Ik zou zo snel geen vergelijkbare namen kunnen noemen, maar You Gonna Want Me is wel een van de meest catchy nummers van het album (en een van de vele covers).

'Good As Gold' is dat een nieuwe single? In elk geval na 'You Gonna Want Me', weer stevig raak! Buning Down in het verleden was ook een zalig schijfje.

Ik geloof dat Good As Gold wel op 12" is uitgebracht. Vind hem zelf ook heel erg goed.

Overigens draait Tiga 2 februari in Paradiso. Ik denk dat ik daar wel heen ga.

You gonna want me is een geweldig liedje ik kijk toch wel met smagt uit naar dit album.

avatar van mathias
insgelijks

Electro_
You Gonna Want Me vind ik wel leuk maar Louder Than A Bomb weer niet. Dus ik ben wel benieuwd of ik het hele album misschien dan wel leuk vind.

Wanneer komt dit uit? Waarom zo'n foto op de cover? Ik vermoed dat Tiga zichzelf behoorlijk aantrekkelijk vind.. Ik vind "pleasure from the bass" eentonig en niet eens dansbaar. "You gonna want me" vond ik een leuke track, maar ik verwacht niet al te veel van het album. Die Nelly-cover bijvoorbeeld raakte kant noch wal.

avatar van T.O.
Ik vraag me soms af of Tiga niet een beetje een "poster boy" ofzo is, aangezien hij vaak covert en niet alle productie en zang voor zijn rekening neemt.

Mja, Tiga heeft de afgelopen 15 jaar behoorlijk veel geproduceerd en komt pas sinds een paar jaar met zijn eigen kop naar voren. Ik vind het wel meevallen... Wat betreft die covers heb je wel gelijk natuurlijk.

Die cover van Nelly vond ik wel lollig overigens.

En Pleasure From The Bass lijkt een beetje saaiig, maar als je hem goed ingemixt hoort in een DJ-set, is het echt een heerlijk nummer.

ik ben ook zeer benieuwd naar deze cd. Ik heb hem besteld bij boudisque www.boudisque.nl. Hoop dat ik hem snel krijg van ze.....kan echt niet wachten.

avatar van KampF
Hm ik heb em
Wat zal ik ervan zeggen? Tiga heeft ten eerste 2 oude nummers op zijn CD gezet, die je al kende namelijk louder than a bomb en pleasure from the bass. De rest is best lekker alleen ik denk dat me verwachtingen te hoog waren na zijn 'sunglasses at night' nummer

Electro_
Ik heb de CD, ik heb er wat nummers uitgepikt die me wel opvielen:

Zo'n intro snap ik nooit. Dus had van mij niet gehoeven.

Nouja, opvolger Far From Home klinkt aardig. Lekker vrolijk, lekker bassje. In het refrein zit een erg aardige synthesizer die me sterk doet denken aan de laatste CD van Daft Punk. Daar lijkt dit nummer verder in de verste verte niet op.

Daarna de bescheiden hit You Gonna Want Me. Is iets anders dan de radio- en TV versie heb ik het idee. Heb hem eigenlijk al te vaak gehoord in vergelijking met de rest van de nummers.

High School - Jamaican Box, leuke melodie. Weer zo'n lekker fris nummer, paar synth's. Die stem die aan het einde de boel overstemt snap ik dan weer niet. Beetje jammer van het nummer.

Louder Than A Bomb, is de single die ik niet leuk vond. Is ook jammer dat deze op het album staat, want is al veel ouder dan deze allemaal.

Pleasure From The Bass, hmm. Is nóg ouder dan Louder Than A Bomb, dus waarom staat die op dit album? Neigt naar opvulling. Maar is natuurlijk wel lekker nummer.

In Who's That zit een veel-gebruikte flanger maar dit is eigenlijk geen nummer, meer zo'n interlude.

Verder is het nummer dat mij opvalt 3 Weeks. Dat is ook het enige nummer op dit album dat mij echt kan boeien. Weer net als in track 2 een soort "Daft Punk - Human After All" synthesizer, waar ik gek op ben. Klinkt als een soort misselijke robot die op het punt staat over te geven. Heerlijk.

Niet echt speciaal album dit. Ik geef het 3*.

Sexor staat trouwens op de Luisterpaal. Ben nu het luisteren, en klinkt best lekker

avatar van musicfriek
Is deze tracklist fout?? Op luisterpaal staan er 18 nummers op het album.

Electro_
Ik heb het album gedownload en daar staan er maar 13 nummers op. Met één van 17 minuten. De interludes staan bij deze tracklist als een los nummer maar ik heb ze gewoon aan de vorige nummers vast. Dus dan is High School - Jamaican Boa gewoon één stuk.

Good As Gold is trouwens ook wel een erg lekker nummer.

musicfriek schreef:
Is deze tracklist fout?? Op luisterpaal staan er 18 nummers op het album.

De 3voor12 redactie heeft wederom z'n werk niet goed gedaan, de titels kloppen niet met de nummers. Maar wat de tracklist betreft weet ik er geen touw aan vast te knopen aangezien ik nu al 3 verschillende ben tegengekomen.

Het album opzich valt erg tegen. Weinig verassende plaat, catchy is het buiten "You gonna want me"ook niet. En ik heb ook nog geen clubbangers ontdekt tussen de tracks...

Electro_
Ik had hem gister geluisterd en gelijk m'n oordeel al gegeven. Nu luister ik hem opnieuw en ik hoor toch al best veel goeie beats. Gewoon even doorluisteren, misschien valt die eurocent nog.

Dit is mijn tracklist:

01. Tiga - Welcome To Planet Sexor (0:50)
02. Tiga - Far From Home (2:41)
03. Tiga - You Gonna Want Me (3:57)
04. Tiga - High School - Jamaican Box (3:11)
05. Tiga - Louder Than A Bomb (3:14)
06. Tiga - Pleasure From The Bass (3:50)
07. Tiga - Who's That (1:12)
08. Tiga - Down In It (3:28)
09. Tiga - The Ballad Of Sexor (3:22)
10. Tiga - Good As Gold - Flexible Skulls (7:38)
11. Tiga - Burnin Down The House (4:04)
12. Tiga - 3 Weeks (4:16)
13. Tiga - Brothers (17:08)

En ik heb ook nog geen clubbangers ontdekt tussen de tracks...

Ik heb Good As Gold al wel in DJ-sets voorbij horen komen. Erg spannend nummer, maar wel minder 'makkelijk' dan You Gonna Want This. Overigens waren Pleasure From The Bass en Louder Than A Bomb ook al clubhits.

Maar goed, het is verder meer pop- dan een dansplaat. Anders moet je Move My Body ook eens opzoeken. Erg lekker nummer, maar blijkbaar vond Tigs het niet op Sexor passen.

Oor was trouwens erg positief. Ik moest lachen om dit stukje uit hun recensie:

"Hij kan niet echt zingen, laat staan rappen, maar hij weet dat de brutalen de halve wereld hebben en dus zingt hij de hele plaat vol en rapt doodleuk een paar coupletten van Chuck D. na. "

Dat hij niet kan zingen, dat stond vandaag ook in een recensie uit de (gratis) Metro krant.
Door dezelfde recensie werd ik erg benieuwd naar Mr. Tiga.
Zodoende ligt de cd hier nu voor me. Mijn oordeel volgt nog!

album valt wel mee, ondanks dat ik niet zo'n grote tiga-fan ben. Weinig uitschieters, weinig dipjes. Toch begrijp ik niet waarom de rmx'en van tiga zo gegeerd zijn. Voor iemand die al zo lang in de scene zit, mag zijn debuutplaat toch wat meer potten breken dan deze.

3/5

Electro_
Ik zie 3 Weeks, Good as Gold en Burnin' Down The House als de hoogtepunten van dit album. En mijn 3* gaat naar 3,5*

Toch begrijp ik niet waarom de rmx'en van tiga zo gegeerd zijn.

Wat heeft dat met dit album te maken?

Staan toch geen remixen op...

Ik vind dit een beetje flauwe hap.
Leuk om even wat mee te flirten. Een echte liefde gaat dit nooit worden.

avatar van KampF
Ik vind het maar een slap plaatje na al die jaren dat Tiga muziek heeft gemaakt

avatar van Janz
Ik vind de hoes niet bijster origineel.
Kijk eens naar deze uit 1977: