Tiga - Sexor (2006)

Canada
Dance / Electronic
Label: Different

1. Welcome to Planet Sexor (0:50)
  2. (Far from) Home (2:43)
  3. You Gonna Want Me (3:57)

4. High School (2:42)
  5. Jamaican Boa (0:30)
  6. Louder Than a Bomb (3:16)
  7. Pleasure from the Bass (3:50)
  8. Who's That? (1:13)
  9. Down in It (3:30)
  10. The Ballad of Sexor (3:22)
  11. Good as Gold (7:13)
  12. Flexible Skulls (0:29)
  13. (Far from) Home [The Speed of Sexor Reprise] (4:32)
  14. Burning Down the House (4:07)
  15. 3 Weeks (4:19)
  16. Brothers (5:04)
  17. Sir Sir Sir (3:35)
  18. (Far from) Home [The DFA Remix - Joakim Edit] * (6:31)
  19. Time 2 Kill * (4:06)
  20. You Gonna Want Me [Tocadisco Emergency Exit Remix] * (6:11)

met Jake Shears

21. Move My Body [Only 4 Erol Mix] * (5:07)
  22. Burning Down * (6:14)
  23. Do It Don't Stop * (4:12)
  24. Soulwax - E Talking [Tiga's Disco Drama Remix] * (5:39)
  25. You Gonna Want Me [Van She Tech Remix] * (4:48)

met Jake Shears

26. 3 Weeks [Bookashade Remix] * (7:39)
  27. Good as Gold [Morgan Geist Monophonic Remix] * (7:19)
  28. Type of Guy * (3:43)
Janz schreef:
Ik vind de hoes niet bijster origineel.
Kijk eens naar deze uit 1977:

Deze is er inderdaad duidelijk van afgeleid. Foei!

avatar van Josje
is hy die ene die dat liedje van nelly na heeft gedaan?

Zeker. Hot in Herre bedoel je

avatar van BoordAppel
Dat is wel zo'n enorm slecht nummer. Nu is Nelly geen meesterlijke rapper maar wat Tiga ervan maakt is beschamend.

Janz schreef:
Ik vind de hoes niet bijster origineel.
Kijk eens naar deze uit 1977:

Waarschijnlijk een bewuste keuze, bedoeld als eerbetoon
Verder weinig verrassende plaat, grotendeels doorsnee dance-muziek die bijna nooit hoge toppen scheert. De inbreng van de Dewaele-broertjes ligt er hier alvast niet dik op, extreem dansbaar is dit dan jammergenoeg ook totaal niet. Soulwax' Nite Versions is een magnifiek voorbeeld van hoe een danceplaat hoort te zijn, enkel "Down in It", het absolute hoogtepunt, komt eventjes in de buurt; vanwege de rake tekst en de coole opbouw. Beetje teleurstellend misschien, maar toch voortuderend gewoon genietbaar...

Electro_
Hoe ga je 3,25* invoeren?

Electro_ schreef:
Hoe ga je 3,25* invoeren?

Afronden naar boven, voor dat machtige "Down in It"...

Electro_
En Burnin' Down The House vind je niks?

Electro_ schreef:
En Burnin' Down The House vind je niks?

Niks is natuurlijk te cru uitgedrukt. Het raakt me niet echt, schudt me niet wakker of maakt me niet aan het lachen, het klinkt GEWOON als muziek, in tegenstelling tot bv. Down in it of The Ballad of Sexor, dat tekstueel overgens wél iets voorstelt...

gewoon een solide en goede dansplaat, meer voor de d-floor dan voor thuis

sterre schreef:
gewoon een solide en goede dansplaat, meer voor de d-floor dan voor thuis

Ervaar ik juist omgekeerd, hierbij blijf ik liever op m'n luie kont zitten dan te freaken op de 'dancefloor'. Het hele zootje klinkt te rustig en te gewoon vind ik, al blijft het allemaal gewoon tof, zoals eerder gezegd...

Het is ook meer een luisterplaat dan een plaat vol met danshits. Staan ook best persoonlijke dingen op. 3 Weeks gaat wellicht over zijn moeder, die tijdens de opnames overleed.

herman schreef:

... en 'The Ballad of Sexor' is een metafoor voor zichzelf, Sexor is dus zijn alter-ego...

avatar van musicfriek
Dit album beluisterd op de luisterpaal en tering, wat een gedreutel zeg. Word hier niet heet of koud van. Het is allemaal erg eentonig. Toch wel een behoorlijke teleurstelling na de single You Gonna Want Me. 2*

Ik had wat meer spanning verwacht. Ik vind zijn singles overwegend zeer sterk, ook lekker te mixen. Een album is zoals vele dance albums zijn vaak net iets te veel van het goede. Voor de paar goede hits koop ik hem toch niet. Ik heb de singles al. Maar geen slechte plaat in mijn beleving. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog. Of hij is commercieel heel slim bezig, dat kan ook nog.

avatar van andré
Leuk, maar niet erg spectaculair album. Het ligt allemaal erg makkelijk in het gehoor, misschien wel een beetje té makkelijk. De covers zijn m.i. overbodig, alleen 'Louder Than a Bomb' kan ermee door. Bij de overige nummers heb ik af en toe het idee dat ik het eerder gehoord heb; 'Far From Home' doet me bij vlagen denken aan 'Get The Message' van Electronic. Oordeel: 3,5*. Leuk voor nu, maar over pakweg een jaar draai ik het (denk ik) niet meer.

far from home < 3

Die cover was weldegelijk de bedoeling van Tiga ..

Deze Sexor is een schitterende plaat waar hij samen met de Dewaele Brothers mee gewerkt heeft..Mijn Favourites zijn Far From Home en 3 Weeks

Doe er toch maar een halfje bij, waardoor ik nu op 4* kom. Is toch wel een plaat die ik blijf draaien. Opvallend genoeg is Burning Down The House uitgegroeid tot een van mijn favorieten, terwijl ik het eerst vreselijk vond.

Help me ns. Wat zijn (alle) bekende nummers/singles (van vroeger) die ontbreken op dit album?

avatar van mathias
Ik ben geen Tiga-kenner, maar ik ben er wel zeker van dat de Sunglasses at Night hier ontbreken

avatar van andré
gerre schreef:

Hot in Herre ken je vast nog wel, van vroeger...

mathias schreef:

Is een oudere remix van hem, mss ooit voor op een best of album

gerre schreef:

Sunglasses At Night
Hot In Herre
Burning Down (mijn favoriet)
Pleasure From The Bass

Louder Than A Bomb was verder ook al een jaar of anderhalf uit toen dit album verscheen.

E
fantastisch hè, die Brian Ferry ripp-off/tribute van de hoes!

Heb de plaat deze week aangeschaft, we zitten op 3,5. kan nog alle kanten op

Ik vind hem de beste DJ, hij zingt dan nog mee, dat zie ik Tiësto niet doen, niet dat ik hem slecht vind hoor.
Maar ja, alleen Pleasure From The Bass, Far From Home en You Gonna Want Me zijn bekend. Maar ik vind dat hij Hot In Here had bij moeten zetten

Ik vind niet dat je hem kunt/mag verglijken met Tiësto. Dat is een heel andere stijl. Zoals je zegt, ik weet dat Tiësto goed is. Maar is niet de stijl waar tiga meer inzit

electro net zoals vitalic miss kittin felix. Of heb ik het helemaal mis?

tiësto is trance

Ik heb hem gisteren gezien op I Love Techno en dat was echt hemels!
Heerlijke muziek gewoon, niet elk nummer natuurlijk maar Tiga is en blijft één van mijn favorieten.