Nicky Hopkins - The Tin Man Was a Dreamer (1973)

Label: CBS

1. Sundown in Mexico (1:37)
  2. Waiting for the Band (2:16)
  3. Edward (5:22)
  4. Dolly (4:45)
  5. Speed On (4:02)
  6. Dreamer (5:49)
  7. Banana Anna (3:41)
  8. Lawyer's Lament (3:45)
  9. Shout It Out (3:41)
  10. Pig's Boogie (2:42)
avatar van Ducoz
Iemand die hier iets zinnigs over kan zeggen?

avatar van bikkel2
Leo Blokhuis is in ieder geval erg lovend over dit album in het blad Muziek.NL Magazine.

Artiesten die er op meedoen zijn oa: Klaus Voorman( bassist bij John Lennon's Plastic Ono Band)
Ray Cooper (percussionist bij oa. Elton John), Prairie Prince ( The Tubes) op drums en gitaristen George O' Hara ( gewoon George Harrrison) Mick Taylor, Chris Spedding en een nog piepjonge Chris Rea.

Vergelijkingen die worden gemaakt door Blokhuis: Kan zich meten met het beste werk van Elton John. Een hele fiijne plaat van een singer/piano songwriter.

De plaat werd geen succes, maar dat komt waarschijnlijk door de status van Hopkins.
Werd toch altijd gezien als een echte sessiemuzikant.

Leo Blokhuis en Elton John. Skippen maar.

avatar van bikkel2
Nou Stijn ????

Elton John heeft een reeks mooie albums gemaakt in de begin 70's.

Blokfluit ? Tja....

avatar van jorro
Ik heb het album toch even geprobeerd (wat dat betreft is spotify zeker een uitkomst), maar het spreekt me totaal niet aan. Ik lees hierboven dat Leo Blokhuis een vergelijking maakt met Elton John. Dat is toch juist geen reclame volgens mij. Willem van Beusekom is het met Leo Blokhuis eens want door zijn stem staat het album op nr 52 in de OOR jaarlijst 1973.

avatar van nlkink
Yorick van Norden en Anne Soldaat zijn ook bijzonder gecharmeerd van deze plaat. Tijdens hun gezamenlijke Unsung Heroes Too tour deden ze het nummer Waiting For The Band.

avatar van Poles Apart
nlkink schreef:

Ik ook. Heb hem inmiddels op CD, maar leerde de plaat vele jaren geleden kennen via een blog waarop een recensie en download link te vinden waren.

Hopkins is uiteraard vooral bekend als sessiemuzikant, en deze plaat werd dan ook opgenomen tussen sessies voor George Harrison en the Stones door. George doet ook mee, net als Klaus Voormann, zoals bikkel2 al aangaf. Lang niet gedraaid zelf, zal hem vanavond nog eens in de speler leggen.

Fijne plaat, vooral de nummers 'Edward' en 'Pig's Boogie'. Vanaf 29/5/2025 draait in de bioscopen 'The Session Man', een zeer onderhoudende documentaire over deze reïncarnatie van Frédéric Chopin.