Andrew Lloyd Webber & Tim Rice - Jesus Christ Superstar (1973)

Alternatieve titel: The Original Motion Picture Sound Track Album

Score / Rock
Label: MCA

1. Overture (5:26)
  2. Heaven on Their Minds (4:22)
  3. What's the Buzz (2:30)
  4. Strange Thing Mystifying (1:50)
  5. Then We Are Decided (2:32)
  6. Everything's Allright (3:36)
  7. This Jesus Must Die (3:45)
  8. Hosanna (2:52)
  9. Simon Zealotes (4:38)
  10. Poor Jerusalem (1:36)
  11. Pilate's Dream (1:45)
  12. The Temple (5:26)
  13. I Don't Know How to Love Him (3:55)
  14. Damned for All Time / Blood Money (4:37)
  15. The Last Supper (7:12)
  16. Gethsemane (I Only Want to Say) (5:39)
  17. The Arrest (3:15)
  18. Peter's Denial (1:26)
  19. Pilate and Christ (2:57)
  20. King Herod's Song (Try It and See) (3:13)
  21. Could We Start Again Please? (2:44)
  22. Judas' Death (4:38)
  23. Trial Before Pilate (6:47)
  24. Superstar (3:56)
  25. The Crucifixion (2:40)
  26. John Nineteen: Forty One (2:20)
Eind jaren '80 was dit een cd die bij mij en een groep vrienden erg geliefd was: video aan, en keihard alle nummers meegalmen.
Het waren mensen met verschillende muzieksmaken, maar dit konden we allemaal erg waarderen.
En positief waarderen doe ik het nog steeds .

Gethsemane is absoluut mijn favoriete song van dit album. Steve Balsamo vind ik de beste vertolker van JC!

avatar van lennert
Ik heb het ook al bij Rainbow's Rising gezet: Welke gek durft dit een 0,5 te geven?

Amen! (if your slate is clean, then you can trow stones!!! )

ik wel

ik vind het namelijk vreselijke bagger

Schitterende platen! Ik ben een absolute fan van Jesus Christ Superstar. Schitterende nummers als " Heaven on Their Minds", "Hosanna", "The Last Supper" en "Pilate's Dream" bevat dit album. Ook "Pilate And Christ" vind ik heerlijk, en echt zalig gezonden.

Persoonlijk ben ik wel meer voor het concept album uit 1971. Maar toch: 4,5!

avatar van lebowski
Dit was de tweede plaat die ik ooit kocht, nadat ik op school de film had gezien en zwaar onder de indruk huiswaarts ging. Vind het nog steeds een absolute tijdloze topper, met uitschieters als Heaven On Their Minds, The Temple en Gethsemane. 4,5*

dutch2
Helemaal mee eens. Behalve dat ik ik Could We Start Again Please ook een pareltje vind. Een beetje tacky, maar met een zeer fraaie melodie.

Hiero!

avatar van tomthumb
Christus, wat een goeie plaat! Vooral baardaap Caiaphas (met die kalabas op z'n hoofd ) z'n bromstem kicks ass . Er is overigens ook een uitvoering met o.a Ian Gillan van Deep Purple als j6 , doet ie die gilletjes van Child in time nog eens dunnetjes over. Whaaaahaaaaaaaah!!

avatar van ChrisX
Zo.. gisteren dus de nieuwe (en schijnbaar allereerste) Nederlandstalige versie in het theater gezien. Had geen echte verwachtingen hier van maar was erg onder de indruk... een aanrader.

Maar.. dit album... ik heb altijd deze soundtrack geforceerd gevonden, hoewel ik wel kon horen dat er veel mooie muziek op stond.

En dus... uiteindelijk maar het originele concept-album uit 1970 op cd gekocht en die is wat ruwer misschien (met name de overgangen) maar Ian Gillan als Jezus en Murray Head als Judas zijn wel heel erg sterk.

don't dare me

Heb je 'm wel helemaal gehoord?

0,5
Vaker dan me lief is, bij mij thuis vroeger waren ze er helemaal weg van, Ik heb dit altijd verschrikkelijk gevonden. Wanneer je het over overgewaardeerd hebt...

De zang prestaties zijn niet echt goed en de nummers vind ik over het algemeen erg matig. echt een van de meest waardeloze platen die ik ken.

Aangepast.

avatar van tomthumb
Eddie schreef:

Ik denk dat veel mensen zo'n strot als Judas (Carl Anderson, RIP) zouden willen hebben. En de partijen de j6 zingt, zijn ook niet echt makkelijk . Maar misschien past de cast met Ian Gillan als j6 je beter.

En dan de stem van Barry Dennen, die de rol van Pilate heeft! Waw, eerst het akoestische "Pilate's Dream", dan het bombastische "Pilate and Christ" en dan het heftige, energieke "Trial before Pilate"! Je hoort de frustratie in zijn stem... schitterend.

En aan de mensen die dit een waardeloze plaat vinden... flauwekul: je gaat me toch niet zeggen dat deze muziek slecht gecomponeerd is (muzikaal zit dit geweldig ineen) en de teksten zijn even mooi. Ted Neeley, Carl Anderson, Barry Dennen: allemaal schitterende zangers, dat kan je toch niet ontkennen?

avatar van Marjolein19
Heaven on Their Minds blijf ik lekker meezingen! erg mooi album

avatar van Hans Brouwer
Dit album is de soundtrack van de gelijknamige film.

In 1970 kwam Jesus Christ Superstar als Rock Opera uit en werd de rol van Jezus gezongen door ons aller IAN GILLAN (u weet wel, de zanger van de beste rockband allertijden).

Deze Rock Opera is de beste uitvoering van J.C.S. Op de soundtrack zijn later twee nummers toegevoegd, te weten "Then we were decided" en "Could we start again please"

Nu in de lijdenstijd, waarin Christenen de dood en opstanding van J.C gedenken, wordt in klassieke kringen de Mattheus Passion en Johannes Passion van Bach veel ten gehore gebracht. Als je niet van klassieke muziek houdt maar toch wilt gedenken is de rock opera Jesus Christ Superstar HET alternatief. Ik draai deze plaat altijd wel een paar keer rond deze tijd.

De uitvoering met Ian Gillan is m.i de beste. Een absolute aanrader.

(Nog even een bericht voor de crew van MuMe. Zouden jullie een album kunnen toevoegen? Jesus Christ Superstar, a rock opera uit 1970 met Ian Gillan Bvd.)

Ben opgegroeid met JCS...als 5-jarige in een musical meegespeeld met deze muziek...afgelopen zondag redelijk spontaan naar een extra ingelaste voorstelling gegaan in Roermond en ik was erg onder de indruk van de nederlandse bewerking...supercasting en goede vertalingen...echt een aanrader!!!

sushi schreef:

sushi schreef:

Ik ga 2 april in het Nieuwe Luxor te Rotterdam: ben er juist erg huiverig voor, maar dit klinkt bemoedigend

avatar van Hans Brouwer
Je zult aangenaam verrast worden!

Dat is goed nieuws. Het lijkt me juist zo moeilijk om de film en dus ook de soundtrack daarvan los te moeten laten.

De bewerkingen zijn juist erg goed, ik ga hem beslist een tweede keer zien....en Martin v/d Starre (Judas) is very impressive, uitstekend gecast....

zijn stem is van een emotionele rauwheid die me erg geraakt heeft..

Voor mij de afgelopen week een (hernieuwde) kennismaking met het fenomeen Jesus Christ Superstar...
en het bevalt me prima... zowel de nederlandse als de de film versie

prachtig gewoon. je zou bijna gelovig worden

Heb zowel de OST (CD) als de plaat met Ian Gillan. Geweldige muziek! Vananvond naar de nederlandstalige musical. Ben benieuwd!

avatar van Hans Brouwer
Veel plezier, je zult er niet teleurgesteld vandaan komen!

De allerbeste Jesus Christ Superstar die is uitgebracht. Muziek waar je rillingen van krijgt, en die je niet snel vergeet.

*5,0