Anneke van Giersbergen - Drive (2013)

Label: [PIAS]

1. We Live On (3:41)
  2. Treat Me Like a Lady (4:01)
  3. She (3:08)
  4. Drive (3:44)
  5. My Mother Said (3:22)
  6. Forgive Me (3:12)
  7. You Will Never Change (4:04)
  8. Mental Jungle (3:45)

met Hayko Cepkin

9. Shooting for the Stars (4:24)
  10. The Best Is Yet to Come (4:05)
avatar van james_cameron
Het blijft jammer dat Anneke het echte stevige werk (althans voorlopig) vaarwel heeft gezegd, maar de laatste tijd maakt ze dit gemis redelijk goed met fijne gastoptredens (bij oa Moonspell en Devin Townsend). Ook haar laatste soloplaat was prima en liet weer een iets steviger geluid horen. Die koers wordt hier echter niet doorgevoerd, want dit is haar meest toegankelijke en poppy album tot nu toe. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar het aanwezige songmateriaal is overwegend vlak en voorspelbaar. Slechts het wat meer experimentele Mental Jungle maakt echt indruk. Voor de rest zijn het aardige maar onopmerkelijke deuntjes. Daar kan Anneke's nog steeds erg mooie stem weinig aan veranderen.

avatar van rr66
Vreemd, ik zie een aantal reacties voorbij komen waarin geschreven wordt dat dit album toch wat robuuster en minder poppy is dan haar vorige en in interviews beweert ze zelf ook dat dit album meer "rockt", maar ik vind de vorige toch echt stukken beter omdat deze meer gitaarwerk heeft!
Heb inmiddels ook haar nieuwe liveshow gezien en die rockt ook duidelijk minder dan haar show bij Everything is Changing.
Neemt natuurlijk niet weg dat het elke keer weer een genot is om haar live bezig te mogen horen én zien!
Het nummer wat mij het meest bekoort is Mental Jungle. Ik wil nog wel even melden dat die Turk met z'n eigen werk niet om aan te horen is!!!