Inspiral Carpets - The Beast Inside (1991)

Label: Mute

1. Caravan (4:17)
  2. Please Be Cruel (3:37)
  3. Born Yesterday (5:23)
  4. Sleep Well Tonight (5:11)
  5. Grip (3:17)
  6. Beast Inside (5:08)
  7. Niagara (7:12)
  8. Mermaid (4:28)
  9. Further Away (13:40)
  10. Dreams We All Have (3:59)
avatar van LeRoi
.....typisch een geval van een band die ik 'destijds goed vond'maar nu niet echt meer de moeite voor neem om uit de platenkast te halen............

avatar van dj maus
typisch... ik vond er destijds geen zak aan, maar vind ze nu een van de leukere britpopbandjes uit die tijd....

natuurlijk mindere goden dan Stone Roses en Charlatans, maar het psychedelische pop-randje, met bijbehorende orgeltje, doet het toch wel goed bij mij....

avatar van wibro
Dit album is een tijd lang mijn favoriete album geweest. Vandaag herbeluisterd en het klinkt nog steeds erg lekker maar het heeft toch wel het e.e.a. in moeten leveren t.o.v. albums uit die tijd zoals van bv "The Stone Roses" en "The House of Love". De muziek op dit album moet het voor mij vooral hebben van de keyboards (het orgeltje) die dit album toch wel een bepaald psychedelisch sfeertje geven.
Favoriete nummers; Born Yesterday, het weemoedige Niagara en Mermaid.

avatar van wibro
Vandaag alle vier de albums beluisterd van deze imo zeer onderschatte band. Er zit geen enkel zwak album bij en dat orgeltje is toch wel erg mooi. Toch vind ik dit album dat ik nu zo'n 20 jaar in bezit heb toch wel het beste van de vier. Vooral het nummer Niagara klinkt schitterend, vooral als het mistroostig weer is of als in de herft de blaadjes van de bomen vallen. Ben je in een erg vrolijke bui, dan kun je beter denk ik iets anders opzetten.

Waardering; verhoogd naar 4,5*

avatar van Cannondale
Blijft een heerlijk album en een fijne band. Tenminste t/m Devilhopping. De reünie hadden ze echt achterwege kunnen laten.

Parlotones
Heb [nog] steeds geen album van Inspiral Carpets, maar ken wel redelijk veel nummers van deze ondergewaardeerde band. Maar ik vind van deze The Beast Inside fantastisch. Die instrumentale stukjes zijn het einde. This is how it feels.

Parlotones
Parlotones schreef:

En wat te denken van Sleep Well Tonight. Wauwww

avatar van vigil
Halfje erbij voor deze zeer fijne plaat, vooral het hart van het album (nummer 4, 5 en 6) is grandioos

avatar van rzasa
Deze weer eens opgezet om te vieren dat het gisteren 33 jaar geleden was dat deze plaat uitkwam. En hij is beter dan in mijn herinnering! Misschien met minder geheide singles dan op hun andere albums maar het staat als een huis met een berg goede songs. Verhoogd naar 4 sterren.