Big Pun - Capital Punishment (1998)

Label: Terror Squad

1. Intro (0:33)
  2. Beware (3:15)
  3. Super Lyrical (3:28)

met Black Thought

4. Taster's Choice (1:20)
  5. Still Not a Player (3:56)

met Joe

6. Intermission (0:21)
  7. The Dream Shatterer (3:33)
  8. Punish Me (4:15)

met Ms. Jones

9. Pakinamac Pt. 1 (1:35)
  10. You Ain't a Killer (4:14)
  11. Pakinamac Pt. 2 (0:57)
  12. Caribbean Connection (3:23)

met Wyclef Jean

13. Glamour Life (4:43)

met Fat Joe en Terror Squad

14. Capital Punishment (4:19)

met Prospect

15. Uncensored (2:12)

met Funkmaster Flex

16. I'm Not a Player (3:41)
  17. Twinz (3:49)

met Fat Joe

18. The Rain & the Sun (Interlude) (1:44)

met dead prez

19. Boomerang (3:35)
  20. You Came Up (3:54)

met Noreaga

21. Tres Leches (4:19)

met Inspectah Deck en Prodigy

22. Charlie Rock Shout (0:26)
  23. Fast Money (3:48)
  24. Parental Discretion (4:33)

met Busta Rhymes

avatar van MJ_DA_MAN
Kos schreef:
Hehe, die grap als hij uit de helicopter komt in die Still not a Player clip .

Haha inderdaad, nu zie ik het pas .

Die flow van Big Pun is idd erg goed.
maar het komt ook vooral door de fijne beat van still not a player dat het erg lekker wegluistert.

avatar van Niek
Ik vind het wat vreemd dat 'Still not a Player' eerder komt dan 'I'm not a Player'.

Harco
FunkyMonk schreef:

. Volledig mee akkoord.
Ik wist overigens niet dat Pun in de D.I.T.C.-crew zat? Heb hem nooit horen meedoen...

Big L zegt het zelf in Day one:
Peace to D-I-T-C, Show and AG, Fat J-O-E
Diamond D, Lord Finesse, and me

O.C. en Buckwild missen daar ook, dus...

avatar van FunkyMonk
ja, the OC dat weten we allemaal, en buckwild wasde producer. Maar Big Pun...?

weer een dooie Big in m'n leven met een flow die je gek maakt...wat een gruwelijk album..kende helemaal niets van hem..op advies van eazyfan gekocht en geniet er zwaar van. een vroege 4* met doorgroeimogelijkheden..

Harco
FunkyMonk schreef:
ja, the OC dat weten we allemaal, en buckwild wasde producer. Maar Big Pun...?

Pun hoort er helemaal niet bij, maar nou en.

avatar van FunkyMonk
Zeg gwn dattet verkeerd aangegeven is hier op de site. That's all, cat.

FuckFace
Mooie cd, maar er staan net iets te veel (strontsaaie) skits op. Toch een 4 wegens de skills van Pun.

gruwlijke line uit the dream shatterer:

'Sometimes rhymin I blow my own mind like Nirvana'

rico-bballer
Beware en dream shatterer zijn genius.

avatar van P Jay
Jammer, jammer, jammer. Big Pun is een geweldige lyricist met een erg snelle, vaardige flow en uitgebreid vocabularium en perfecte ademcoördinatie. Veel tracks zijn hier duidelijk 4,5 *-materiaal, maar ik kan écht maar 3,5 * geven voor dit album. De cross-over liedjes hier en de lengte, waardoor er toch af en toe een filler is, weerhouden me er toch van om 4* of 4,5* te geven.

Mijn tracklist zou zijn:
8. You Came Up
9. Tres Leches
10. Fast Money
11. Parentel Discretion

Deze zou zeker 4* of zelfs 4,5 * krijgen: gewoon 11 ijzersterke tracks met een briljante rapper. De rest is té catchy of filler in mijn mening. Ook zijn sommige beats niet echt de evenknie van de raps van The Punisher. Wel dus enkel uitschieters en props voor de raps van Pun.

Beetje jammer, maar ik heb een afkeer van cd's waarop ik erg veel tracks en skits moet skippen en dat is hier wel vaak zo. Dat een rapper die op zijn eerste cd al crossovers maakt is toch wat jammer... Geef Pun underground beats en hij heeft een ijzersterke classic te pakken!

3,5 *

Hypno
Big Pun is echt 1 van de beste MC,s ooit echt waar R.I.P

E.Norton
Mee eens...deze album hoort op ten minst in de top 40 van HipHop Lijst

avatar van J.M.
Deze geef ik 4*. Vind het een erg goed album. Goed flow heeft deze man en vette teksten. Ik vind alleen wel erg jammer van die vele skits. Vooral Taster's Choice, zoiets wil ik toch liever niet horen als ik muziek aan het luisteren ben. Maar goed het wordt gecompenseerd met geweldige nummers als Beware, Glamour Life en Caribbean Connection. Ik moet zeggen dat ik Wyclef Jean in dat nummer wat weg vind hebben van Canibis.
The Rain & the Sun (Interlude) vind ik dan wel weer een erg mooie skit. Teksten zijn ook sterk hier.
Maar nogmaals erg jammer van de vele skits anders had dit wel een 4,5 kunnen worden.

avatar van j.b.b.l
4,0Had een 4,5 kunnen zijn maar er staan teveel fillers en skits op,maar beware,super lyrical,carribean conection en twinz(deep cover) zijn echt the sh*t!!!!!!!!!Maar jammer van die fillers.

avatar van J.M.
Wel grappig in Beware dat stukje uit de film Rocky,

''You Can't Win It's Suicide''

Past goed ik het nummer

avatar van Antie
aaaah Big Punisher is nog altijd 1 van mijn favorieten van
uit mijn Hip-Hop periode.
En ook sterk album van hem vind ik.

Zalig hoe hij zegt " I'm not a player, i just fuck a lot "
"Super lyrical" & "punish me" favorieten

CaliLove
Er zijn wat veel tracks om zo effe snel te zeggen wat ik van dit album vind, dus ga ik gewoon track na track m'n mening geven.

Beware : Rauwe beat, en Big Pun die met een rauwe flow plus rauwe rhymes rapt
Super Lyrical : luister ik iets minder maar is uiteindelijk toch wel een nice track, mooi gebruik van samples ook doorheen de track
Still not a player : dit was één van de clips en één van de singles van dit album, maar ik vind dit minder op gebied van producties en beats, niet zo rauw eigenlijk. Lyrical is Big Pun zoals meestal wel goed natuurlijk, maar die beat zegt me gewoon niet veel.
The Dream Shatterer : dit is gewoon dé toptrack op dit album voor mij met een rauwe beat en dan de beste openingslines die ik ken :

Ay-yo I shatter dreams like Jordan, assault and batter your team//
Ya squadron'll be barred from rap like Adam & Eve from the garden//

En nog zoveel dope, ille lines in deze track, en ja Big Pun z'n flow en delivery is geniaal gewoon.

Punish Me : Een zeer mooie track, en Ms Jones levert hier als zangeres net zoals op Sugar Hill van AZ een zeer goede bijdrage af, is zeker een meerwaarde op deze track dus. Ms Jones is dan ook één van me favo zangeressen, prachtige stem gewoon.
You ain't a killer : Zelfde concept als The Dream Shatterer vind ik : rauwe beat en Big Pun die er geniaal op flowt met ille rhymes.

Caribbean Connection : Goede track met een dope, grappige openingsline : Wanna rumble with The Pun, huh? (loud farting noise) SHIIIIt on the whole industry!!!
Enkel spijtig dat Wyclef Jean hierop rapt, zijn bijdrage vind ik overbodig en dat gezang mocht voor mij weggelaten worden...
Glamour Life : Deze track vergelijk ik en doet me altijd aan denken aan Bring It On van Jay-Z feat Sauce Money en Big Jaz, die beat is beetje similar vind ik, en iedereen dropt daar ook zo'n dope rhyme met veel gevoel. Anyway, zeker een dope track en één van de toppers van dit album.
Capital Punishment : Dope track, en Big Punisher flowt hier zoals op heel dit album eigenlijk geniaal met ille rhymes.
I'm not a Player : Deze vind ik beter dan Still not a player, vooral de beat maar ook de rhymes liggen me meer op deze track.
Twinz (Deep Cover) : een banga van Big Punisher feat Fat Joe, deze vind ik zelfs beter dan het originele van Dr.Dre en Snoop Doggy Dogg

The rain and The Sun : toch wel nice om te horen vind ik.
Boomerang : Dope track, verder niets aan toe te voegen.
You Came Up : deze vind ik wat minder, is zowat in zelfde stijl als Still not a Player vind ik en die vind ik ook wat minder. Deze tracks zijn zeker niet slecht maar nu niet echt een toptrack of een banga zoals andere tracks op dit album...
Tres Leches (Triboro Trilogy) : weer een banga en ditmaal zijn het Prodigy , Inspectah Deck en natuurlijk Big Pun die om te beurt de mic rippen over een dope RZA beat, met nice samples van Rakim tussenin.
Verder vind ik ook dat deze track beter wordt naargelang de track vordert: Prodigy rapt gewoon goed, Inspectah Deck spit fire en Big Pun KILLT het gewoon
Fast Money : Dope track, niets aan toe te voegen.
Parental Discretion : Dope beat, Big Punisher die het ript en Busta Rhymes die lekker gestoord het refrein rapt, propz.

Big Punisher vind ik de beste flow en delivery hebben die ik ken. Beter als Biggie (RIP), Method Man etc. die toch ook wel als flowmasters worden beschouwd en het ook zijn.

4,5 * voor dit album en een plaats in me top10, en ja sommigen storen zich aan die skits, wel ik stoor me er helemaal niet aan. Ze zijn nu niet geniaal, op uitzondering van Pakinamac part 2, interview met Funk Master Flex en The rain and The Sun, dat vind ik toch wel skits met één of andere meerwaarde.

RIP Big Punisher

avatar van P Jay
banga

Eternal Thug 08
Dit album net gekocht, wegens de goeie reacties, en ik kende die Deep Cover Twinz nummer van True Crime soundtrack.

avatar van hiphopisntdead
Niek schreef:

ja vond ik ook erg vreemd:?

avatar van bennerd
Wat kan die kerel rappen in Capitol Punishment en The Dream Shatterer

avatar van TheLegacy
Ik heb dit album al helemaal grijs gedraaid, in de korte tijd dat ik hem heb. Hij komt in alle tracks scherp om de hoek, en heeft een flow waar je "U" tegen zegt. Geef deze man underground beats en een classic is geboren. Waar anderen zich irriteren aan de skits vind ik het een aangename afwisseling, op Tasters Choice na dan daarvoor luister ik immers geen muziek. Kortom een dikke banger, met brute flows en een echte must-have. Al met al een dikke 4,5*
R.I.P. Big Punisher

avatar van Kill_illuminati
CaliLove schreef:

Ben ik helemaal mee eens,op "MVP summer smooth remix" van Big L is ze ook zeer goed in vorm . Pun weet de pijn goed te brengen in de tekst, vooral hoe hij in de 2e verse begint:
Nah baby, Im not gon be able to do it; you blew it
Threw it all the way cause you was stupid -- girl whyd you do it?

avatar van Kill_illuminati
J.M. schreef:
Wel grappig in Beware dat stukje uit de film Rocky,

''You Can't Win It's Suicide''

Past goed ik het nummer

Dat is uit Super Lyricall

Mr_White
Iets teveel filler materiaal op een verder nagenoeg perfect album. In mijn ogen is Big Pun één van de beste (zo niet de beste) NY-rapper aller tijden. Jammer dat hij vroegtijdig gestorven is.

avatar van No Surrender
Zeer jammer van de vele skits. Als dit album geen fillers had, was het een heel goed goed. Nu een goed album dus een 4.

P-DawG
Dream Shatterer heeft maar 14 stemmen als favoriete track terwijl ik dat toch echt de absolute uitschieter vind op dit album.

grimy_jason
P-DawG schreef:

Inderdaad, maar er zijn zoveel toptracks op deze cd daarom is het ook een classic.