Big Pun - Capital Punishment (1998)

Label: Terror Squad

1. Intro (0:33)
  2. Beware (3:15)
  3. Super Lyrical (3:28)

met Black Thought

4. Taster's Choice (1:20)
  5. Still Not a Player (3:56)

met Joe

6. Intermission (0:21)
  7. The Dream Shatterer (3:33)
  8. Punish Me (4:15)

met Ms. Jones

9. Pakinamac Pt. 1 (1:35)
  10. You Ain't a Killer (4:14)
  11. Pakinamac Pt. 2 (0:57)
  12. Caribbean Connection (3:23)

met Wyclef Jean

13. Glamour Life (4:43)

met Fat Joe en Terror Squad

14. Capital Punishment (4:19)

met Prospect

15. Uncensored (2:12)

met Funkmaster Flex

16. I'm Not a Player (3:41)
  17. Twinz (3:49)

met Fat Joe

18. The Rain & the Sun (Interlude) (1:44)

met dead prez

19. Boomerang (3:35)
  20. You Came Up (3:54)

met Noreaga

21. Tres Leches (4:19)

met Inspectah Deck en Prodigy

22. Charlie Rock Shout (0:26)
  23. Fast Money (3:48)
  24. Parental Discretion (4:33)

met Busta Rhymes

avatar van Slick
Ik snap niet dat dit niet in de top250 staat. Met afstand 1 van de dopeste Hip-Hop platen ooit van 1 van de beste mc's ooit.

avatar van daboytomson
Vind deze shit vet!!!
Vind het dan ook een eer dat ik deze Big Pun naar een totaal van 4 sterren breng met mijn stem. Zeer terecht!

Goede flow, goede beats, maar zoals vaker vermeld is boven mij, hadden bepaalde nummers achterwege kunnen blijven.

Frostyx schreef:
Die line in Twinz met "Little Italy" is geniaal

Ik weet niet of het precies klopt wat ik versta, maar ik vind het altijd leuk om mee te doen met dat stukje. wat ik versta is:

In the middle of little Italy, little did we know that we riddle to middle-name diddeloediddledie.

Maar zoals ik al zei zal dit wel niet precies kloppen;)

avatar van P Jay
TonyKing schreef:

Maar zoals ik al zei zal dit wel niet precies kloppen;)

Dead in the middle of Little Italy, little did we know that we riddled some middleman who didn't do diddely.

P Jay schreef:

ja, zoals ik al zei dacht ik al dat het niet helemaal klopte. Bij wat jij nu zegt is het tenminste ook nog een logisch verhaal;). Bedankt voor de info.

avatar van Kos
Kos
Tres Leches ftw. .

Koning-Phong
Big Pun was een hele goede MC, en dat wilde hij ook bewijzen met dit album.
Het is alweer twaalf jaar geleden.

Om te beginnen wil ik zeggen dat dit een rauw HipHop album is! Maar toch vond ik hem ook langdradig, alle songs lijken zo op elkaar, ik kan bijv Beware en You Aint A Killer niet echt onderscheiden van elkaar (behalve de beats, rhymes en haha de titel), maar natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen smaak.
Maar alle songs zijn een goed voorbeeld van hoe HipHop hoort te zijn, jammer genoeg bezit bijv Pun geen ingredienten wat bijv Tupac had en andersom trouwens ook alleen tjaa langdradig en same shit gewoon. Canibus is bijv ook een dope MC maar Rip The Jacker bijv, allemaal haast hetzelfde, punchlines, ill flow etc etc.
Maar als je een Canibus fan ben of Pun fan is het uiteraard begrijpelijk.

Het is langdradig dat het gewoon saai word, Pun had flow en wordplay maar zijn delivery was mij iets te eentonig.
Bij mij moet een album gewoon net een film zijn namelijk..

Mooi dat hij de eerste Puerto Ricaanse MC was met een platina album (naast Fat Joe, corrigeer me als ik het mis heb)

Ik vind gewoon dat Pun iets TE veel indruk probeerde te maken dat ik zijn presentatie als Artiest niet echt volledig kon diggen, het is een Groot mannetje (net als Biggie) heeft veel seks (net als Biggie) en qua subject matta kon ik hem gewoon niet voelen..

Maar het was zeker wel een goede MC, maar vele waren dat wel in de 90's , al kwamen ze met trash albums.

Ik geef het een 2 , omdat ik paar songs gewoon standaard op mijn mp3 speler heb. . En qua MC Skillz een 4 maar goed het gaat hier om het album. Dus Chris Rios fans!! don't be mad !

avatar van Protonos
Ongelofelijk goede nummers worden afgewisseld door vervelende en soms zelfs ronduit belachelijke skits (taster's choice).

dit zorgt toch voor een dubbel gevoel, maar ondanks dat staan hier ongelofelijk veel sterke tracks op!

In een woord: MEESTERLIJK!!!!

avatar van Robbie Keane
Die intro:
"I've seen a 7 foot tall white Terminator nigga"

Bigup2
Dit is een meesterlijk album.
Sowiezo een klassieker

Favorieten zijn= You Came Up, Beware en Twinz.
Snap ook niet dat dit album niet in de top 250 staat..

R.I.P.

avatar van 'State Of Mind'
Hij is dope, maar elke 4 lines hoor je de man naar adem snakken, dat is echt irritant.

avatar van Elohim
Gatverdamme dit is veel te fucking dope!

Vooral leuk om nu weer eens naar King Syze luistert... Syze heeft echt veel weg van Pun vind ik zelf... Alhoewel Pun op een veel hoger niveau zat...

Dat naar adem snakken valt heeel erg mee... Hoor je eigenlijk bijna niet.

avatar van LO_UTKA
Dit is echt een 5 sterren album.. niemand kan mij anders overtuigen.
Wat een educated flow had die gast... en wat de skits betreft, kan me goed vermaken met Pakinamac en Uncenscored:

" The women they love me, they love me, they love me
Biggie gave me a couple of pointers yaknowhatI'msayin?
I gotta use that man, gotta use that, they love that "

avatar van Nr.4
Hard album met net iets te veel tracks waardoor er ook wat middelmatig materiaal op staat. Big Pun laat op aantal classic tracks wel horen dat ie een heel dope mc was. RIP.

avatar van No Surrender
Ik ben weer helemaal into Big Pun, wat een geweldige flow had deze man.

Met deze tracklist zou het misschien wel het beste rap album ooit zijn, jammer van de fillers op het echte album:

1. Beware
2. Super Lyrical (feat. Black Thought)
3. Dream Shatterer
4. You Ain’t a Killer
5. Caribbean Connection (feat. Wyclef Jean)
6. Capital Punishment
7. Twinz (Deep Cover) (feat. Fat Joe)
8. Boomerang
9. Tres Leches (Triboro Trilogy) (feat. Progidy and Inspectah Deck)
10. Parental Discretion (feat. Busta Rhymes)

avatar van He$$el_01
Er staan dus meer fillers dan echt goede nummers op?

avatar van Elohim
Zet er nog de geniale Pakinamac skits op en je hebt inderdaad een echte klassieker. Ik gooi deze toch een puntje naar beneden, staan inderdeed teveel oninteressante filler tracks op.

avatar van Kill_illuminati
Helaas kom je dan slechts op een 5 uit.

avatar van Elohim
Goed dat je het zegt, had het wel gezegd, maar niet gedaan. XD

avatar van No Surrender
He$$el_01 schreef:
Er staan dus meer fillers dan echt goede nummers op?

Nummers als Glamour Life, Not a Player, Came Up, Still Not a Player vind ik goed maar niet goed genoeg voor een top 10 notering. Wel echt jammer zijn die skits, maar de goede nummers maken wel een hoop goed. Daarom een *4.

avatar van Elohim
Pffft... De video die er nu bij staat is geblokkeerd, maar om de VEVO versie hier neer te zetten doe ik de mensen die het nummer willen luisteren niet aan. Undercover wordt zelfs gecensureerd.

avatar van Illmaticly Ill
Big Pun was een erg unieke MC; hij kon ongelooflijk snel rappen en zijn flow was geweldig. Daar komt nog bij dat hij Puerto Ricaans was, dus zijn 'skills' waren al helemaal uitzonderlijk. Met Capital Punishment leverde hij een ijzersterk debuut af, met tracks als Beware, You Ain't A Killer, Boomerang, Capital Punishment, Super Lyrical, Twinz, Tres Leches. Allemaal tracks van een erg hoog niveau. Jammer genoeg zijn niet alle 24 tracks even goed, dus ik geef het 4 sterren.

Elohim schreef:
Dat naar adem snakken valt heeel erg mee... Hoor je eigenlijk bijna niet.

Als ik dit album met koptelefoon op luister, dan hoor je bij het ademhalen van Pun, wel even een stuk diepere en zwaardere ademhaling dan bij andere rappers. Verder niet erg irriterend, het heeft wel wat!

avatar van Harderwiek
Overigens zou iedere rapper diep adem moeten halen als je zo spit als deze man

avatar van Reint
Tja, op de skills van meneer is natuurlijk niets, maar dan ook niets aan te merken, integendeel. Dat neemt echter niet weg dat de algehele plaat mij toch wat te gelikt in de oren ligt (zoals al gezegd, de producties zelden op het niveau van Puns kwaliteiten), en er staan een paar hele flauwe producten op, zowel nummers als skits.
Ik kom op zo'n 12 nummers die ik goed of écht goed vind (van de 17), en dan heb je dus nog al die overbodige skits.

Vandaar maar 3,5.

avatar van jemo3der
Klassieker!

avatar van Harderwiek
Haflje erbij, begin het album steeds constanter te vinden. Pun is raptechnisch zo ontzetten sterk en meer dan het overgrote deel is bijzonder goed. Vooral Twinz t/m Fast Money is echt genieten en uiteraard is Beware gewoon de hardste track op het album.

avatar van Holla
Tres Leches is mijn favoriet, met name hoe iedere artiest de beat killt, maar de daaropvolgende artiest het altijd beter doet! Pun is een rapper die hoort bij de allergrootste, maar helaas door zijn korte carriere nooit zo ver heeft kunnen komen. Tragisch