John Legend - Love in the Future (2013)

Soul / R&B
Label: GOOD

1. Love in the Future (Intro) (0:40)
  2. The Beginning... (3:25)
  3. Open Your Eyes (3:06)
  4. Made to Love (4:00)

met Kimbra

5. Who Do We Think We Are (4:52)

met Rick Ross

6. All of Me (4:29)
  7. Hold on Longer (2:38)
  8. Save the Night (3:09)
  9. Tomorrow (3:32)
  10. What If I Told You? (Interlude) (0:50)
  11. Dreams (2:38)
  12. Wanna Be Loved (3:06)
  13. Angel (Interlude) (1:24)

met Stacy Barthe

14. You & I (Nobody in the World) (4:12)
  15. Asylum (3:17)
  16. Caught Up (3:45)
  17. So Gone * (4:46)
  18. We Loved It * (4:02)

met Seal

19. Aim High * (4:18)
  20. For the First Time * (5:12)
avatar van thelion
De nummers die ik al live op North Sea Jazz heb gehoord waren sterk als de rest van het album van een zelfde nivo is, gaat dit wederom een goed album van Legend worden.

avatar van -marco-
Erg benieuwd naar. Single's zijn goed en producties van de grote mr. West
Zelfs Seal maakt een quest appearance

avatar van Jordyp
De singles beloven een ijzersterk album. Moet haast wel het R&B album van het jaar worden voor mij.

Slowchat verwijderd.

avatar van catdog
Helaas niet met Tonight. Had ik graag nog wel als bonus track willen hebben.

avatar van -marco-
Klinkt op het eerste gehoor heerlijk!

avatar van -marco-
Album is kwa tracks wat te lang als je het mij vraagt. Daardoor kakt eea een beetje in.

avatar van 'State Of Mind'
Precies de John Legend met producties zoals ik het wil horen, erg constant, kan resulteren in 'te veel van hetzelfde', maar vooralsnog vind ik het super!

rodneyVL
Briljant album van de man die er redelijk zijn tijd voor neemt, om dan terug te komen als de Marvin Gaye van de 21e eeuw. Easy listening songs van het hoogste niveaus waar de erotiek, soul en liefde van afspatten. Geen slechte track gehoord, een consistente verzameling composities,een puik plan om een intro te doen van dit niveau bovendien! 4.

avatar van -marco-
Blijf hem toch draaien en draaien en ga deze plaat steeds meer waarderen, lees uitermate goed vinden
Begin zelfs tracks mee te zingen

Wat een held eigenlijk die John Legend en idd zoals rodneyVL hieronder zegt, de Marvin Gaye van de 21 eeuw.
Halfje omhoog en een dik verdiende 4*

Rene1979
Wat ik nu hoor klinkt wel fijn..

avatar van Jordyp
Love in the Future is misschien nog wel beter dan waar ik op had gehoopt. Zijn eerste twee albums waren al pareltjes, zeker in zijn genre, maar dit is nóg beter dan deze albums. Na zijn toch wel wat mislukte laatste album, alweer 5 jaar geleden, komt die nu weer met een verdomd goed album. Opvallend is wel dat het commercieel gezien nog totaal niet aanslaat, maar een kippenvel track als All Of Me gaat hier misschien nog wel verandering in brengen.

Save The Night is op dit moment overigens mijn persoonlijke favoriet, maar dit veranderd haast per luisterbeurt. Het is iig al een zekerheidje voor de top 10 lijst van 2013!

avatar van hidalgo
Love in the Future (Intro)& Made to Love wereld nummers

avatar van thelion
rodneyVL schreef:
om dan terug te komen als de Marvin Gaye van de 21e eeuw.

Dat gaat mij toch echt te ver.
Het is zeker een sterk album en John is een zeer goede zanger, maar Marvin was (zeker tijdens zijn top jaren) nog wel één of twee nivo's hoger.

avatar van Reijersen
John Stephens, alias John Legend, is al een aardige tijd aan zijn muzikale weg aan het timmeren. Hij nam eerst onder zijn eigen naam wat nummers op, maar werd pas echt bekend met zijn nieuwe achternaam. Onder de vleugels van Kanye West kwam hij met debuutalbum Get Lifted waarvan trademarksong Ordinary People de grootste hit werd. Daarna is het alleen maar hard gegaan met Legend. De intiemere opvolger Once Again overtuigde volledig, om daarna een kleine terugval te maken met Evolver. Eveneens kwam er in 2010 een samenwerking met The Roots uit in de vorm van Wake Up, een coveralbum. Eigenlijk is het dus alweer 5 jaar geleden dat hij met een soloalbum kwam. En die is er nu met Love in the Future.

Eigenlijk wil ik graag met de conclusie beginnen bij deze recensie. Het nieuwe album van John Legend is een album dat je blijft beluisteren. Keer op keer zonder te vervelen. Dat komt vooral omdat het album onbedaarlijk sexy is. De intensiteit van de zang die perfect samenvloeit met de warme producties zal menig stelletje overhalen om bij bepaalde intimiteit deze plaat op te zetten. In je eentje beluisteren betekend dat je opgewarmd wordt in de aankomende koude dagen en maanden.

En dit slaat misschien niet op de eerste echte track The Beginning..., er gaat een intro aan vooraf. Dit nummer wordt nog gekenmerkt door vrij aanwezige drums. En ook niet door het op een sample van Bobby Caldwell Cat in the Hat gestoelte Open Your Eyes. Allebei meer dan prima nummers, mooi gezongen, maar nog niet des sexy als later.
De warmte komt al een stuk meer over me heen door de magnifieke single Made to Love. Een totaal intrigerend nummer blijft dat. Hoe de zang en productie op elkaar aansluit is prachtig. Who Do We Think We Are is vooral tekstueel erg, erg mooi. Rick Ross doet zijn doen prima en het valt goed binnen het nummer. Echt zwijmelen doen we eigenlijk pas bij All Of Me. Een nummer qua formule van het slag waarin Legend uitblinkt, ook live. Een zo gezegde pianoballad. Kippenvelopwekkend mooi nummer. En dan hebben we hier dus drie nummers achtereen die al veelvuldig te horen zijn geweest.

Hold on Longer doet weinig onder voor All of Me en verwarmt ons verder. Save the Night is misschien wel mijn favoriet van dit album. Mood uprising beats, gospel, subtiel pianospel en de hese stem van John Legend. Energiek, maar toch intiem. Een absolute topsong!
Tomorrow heeft een sample van Dr. John (Glowin) en gaat lekker verder in de sfeer die het album uitstraalt. Toch bijzonder dat de sfeer zo'n eenheid is aangezien en meerdere productieteams achter de nummers zitten. Na een korte interlude komen we bij Dreams. Tekstueel misschien wat herhalend, maar wel weer erg mooi (vooral vocaal). Lekker doorzwoelen is het dan met Wanna Be Loved. Wederom een prima song.
Legend overtuigd na deze twee prima song een stuk meer met You & I (Nobody in the World). Dit nummer zit John Legend als een goed aangesneden pak. Prachtig nummer. Sexyness all over. Moderner wordt de sound met Asylum. Prima R&B nummer, maar dit album staat boordevol betere songs. In hetzelfde moderne schuitje zit Caught Up.
Tot zover de normale versie van dit album.

Er is namelijk een special edition met een extra vier nummers. So Gone is een prachtig lijzig nummer. Overtuigend gezongen en intens. We Loved It is geslaagd duet met de Britse zanger Seal. Aim High is een zwoele song, romantiek ten top. En dan nog For the First Time. Een waardig afsluiter. Prachtig, prachtig nummer. Ook een persoonlijk favorietje.

Conclusie? Scroll even naar boven en lees 'm.
Kort? Een sexy album.

avatar van Hedser
Wat een heerlijk album weer van meneer Legend, en een grote verbetering ten opzichte van Evolver. Tip: beluister vooral ook de vier bonustracks, die hadden het stuk voor stuk verdiend om ook op de reguliere versie te staan.

rodneyVL
thelion schreef:

Dat gaat mij toch echt te ver.

Dit lijkt mij een ultra subjectief gegeven. En ik blijf bij mijn standpunt. Een mooie pluim voor Wijlen Marvin, want wat is dit album briljant.

Ik ben niet echt een fan van aalgladde R&B maar deze man kan wel degelijk muziek maken. Ook zijn stem gaat in tegenstelling tot veel van zijn soortgenoten niet tegenstaan. Live staat hij ook zijn mannetje zoals te zien was op North Sea Jazz. Stem volgt.

avatar van kobe bryant fan
Is wonder boven wonder Made To Love toch wel enorm sterk.
Is de hele plaat van dit niveau?

avatar van Mitsiooh
All of Me is in ieder geval een van de mooiste nummers die ik ooit van hem gehoord heb. Wat een prachtplaat! Zal binnenkort heel 't album luisteren en mn oordeel erover vellen.

avatar van MB23
Is het iemand opgevallen dat all of me vanaf 2:25 af en toe echt belabberd klinkt? Alsof het vanaf een cassettebandje dat een beetje beschadigd is wordt afgespeeld. Ik dacht eerst dat mijn iTunes aankoop gewoon niet goed was maar ik hoorde het ook bij het beluisteren via andere bronnen....

avatar van popstranger
Normaal gezien is dit soort muziek niet aan mij besteedt maar dit album klinkt enorm goed, de sound zit goed en de songs zijn goed. Dit is een aangename verrassing…

avatar van Niek
Heb mijn best gedaan, maar kan er niet meer van maken dan cheesy soulloze popdeuntjes. Totaal geen nieuwswaarde. Het begin was nog enigszins aardig, maar na drie nummers is voorspelbaarheid troef. Nul spanning, slechts irritatie.

Paar hele goede nummers, maar wacht wel op een best of album. Dat lijkt me voldoende om in huis te hebben. Zal nu ook wel volgen na 4 studio albums.

avatar van tbouwh
All of Me is schitterend, een van mn favoriete nummers en misschien wel een van de mooiste liefdesliedjes ooit. De stem van Legend komt hier geweldig tot uiting, en de tekst is ook erg mooi.
Made to Love, de andere single, klinkt ook spannend, en de samenwerking met Rick Ross kan mij ook nog wel bekoren.
De rest van de nummers kenmerkt zich echter door eentonigheid; los boeien de andere nummers me nauwelijks, en in albumverband wordt het dan wat langdradig. De deluxe versie is met 20 nummers gewoon te lang, met als ironische opmerking dat juist de 4 additionele tracks nog wel aardig zijn.
De productie is aardig en de stem van Legend dito, maar het weet mij niet bijster te boeien.

avatar van Ralph.
Dik 1,5 jaar later en 'Made To Love' is nog steeds net zo sterk als de eerste keer. Wat een klassieker nu al!

avatar van vinylbeleving
Er staan leuke nummers op de plaat, maar als geheel kabbelt het wat te veel door met als absolute dieptepunt All of Me. Wat een absolute draak is dat zeg. Zeurderige tekst en zo'n stadion achtige finale. Sky Radio anyone?
Nee dan luister ik liever Wake Up, de plaat die hij met de Roots maakte. Daar klinkt hij een stuk oprechter en gretiger.

Bradlinho
Get Lifted, Once Again, Evolver en dan deze. Ik vind John Legend een goede artiest, maar ik vind het met ieder album wel steeds ietjes minder worden. Jammer.

Otis Blue
vinylbeleving schreef:

Ik heb precies hetzelfde met dit album. Ik ben zeker een fan van John Legend, maar ik vind dit veruit zijn slechtste album. Gelukkig zijn de latere platen weer wat beter.