Jostiband - 35 Jaar Liefde voor Muziek (2003)

Label: Mirasound

1. De Vogeltjesdans (3:01)
  2. Faria Faria (2:19)
  3. Mijn Grootvaders Klok (3:59)
  4. Nooit op Zondag Vrij (3:42)
  5. Jingle Bells (2:42)
  6. Potpourri (4:33)
  7. Tel Uw Zegeningen (3:26)
  8. Grote God Wij Loven U (2:53)
  9. De Kaarsjes (1:44)
  10. Praeludium und Koraal F?h (3:09)
  11. Sanctus (3:40)
  12. Zegen Ons Algoede (1:27)
  13. Daar Ruist Langs de Wolken (2:52)
  14. Blijf Mij Nabij (2:06)
Broer Konijn
Zijn zo al zo lang (35 jaar) bezig? Knappe prestatie.

avatar van andré
Broer Konijn schreef:
Zijn zo al zo lang (35 jaar) bezig? Knappe prestatie.

Mwa, de Stones bestaan langer hoor

avatar van Kos
Kos
En die gebruiken iets meer drugs.

avatar van andré
Kos schreef:
En die gebruiken iets meer drugs.

Ik zou er m'n hand niet voor in het vuur durven steken

JonnieBrasco
Aah, weer een popbandje van eigen bodem... Als je als band 35 jaar bij elkaar kan blijven, moet je toch onderling wel een goede verstandhouding hebben en heb je tijd genoeg om je muziek behoorlijk te evolueren. Waar lijkt deze muziek op? Iemand vertelde me dat het experimentele in de lijn ligt van de postrock/pop van Sigur Ros en pakweg Mogwai, maar voor ik het zelf probeer lees ik hier liever eerst nog enkele overtuigende reacties. Want de songtitels pakken me niet echt... "Daar ruist langs de wolken" grijpt me net wat minder dan "Clouds Began to Stretch Wide Across the Sky, and the Air Filled with a Reddish Glow", om maar iets te noemen.

avatar van bloempje24
Spinvis ging hier de mosterd halen. Waar Spinvis geroemd wordt om zijn unieke geluid wil ik het eens hebben over het unieke geluid van de jostiband. Ben je gewend om naar redelijk 'gestructureerde' muziek te luisteren dan zal de jostiband je weten te verassen. Op volslagen onverwachte momenten bloeit er een improvisatie op met een kakofonie van instrumenten. The fiery furnaces zijn er niets bij. Ook de maatschappij kritische tekst op "Nooit op zondag vrij" kruipt al snel onder de huid. Het grijpt je bij de strot en laat je niet meer los. Enig minpunt op de cd is eigenlijk"de kaarsjes" waar het experiment té ver wordt doorgevoerd wat de aandacht op de geniale compositie enigzins doet verslappen.

4,5 sterren, voor mij een waar meesterwerk.

Referenties:
-Sigur Ros (inderdaad)
-Radiohead ten tijde van Amnesiac
-Sufjan Stevens
-Marco Borsato
-Spinvis

Toine Rorije
Tegenwoordig net zo onvindbaar als 'De pijn van het halfrijm' van Hugo Sleuf. Niet te vinden dus. Aan die paar mensen die hem in bezit hebben zou ik dan ook willen zeggen: "?"

avatar van psychonaatje
Toine Rorije schreef:
Tegenwoordig net zo onvindbaar als 'De pijn van het halfrijm' van Hugo Sleuf.

Hé, dat is een Gummbahgrap!

DutchViking
Op naar de volgende 35 jaar?!

echt een toppertje is dit!

Mojo Pin
Niet 'gangster' genoeg voor commercieel succes, maar wel met liefde gemaakt.

avatar van nuf
nuf
de vogeltjesdans is gewéldig, dit is jeugdsentiment voor mij persoonlijk

avatar van T.O.
Nog weinig info op de artiestpagina

avatar van Safri
Hopelijk maakt 'Grootvaders klok' de voor mij hoge verwachtingen waar. Ik ben zeer benieuwd naar het verfrissende, experimentele geluid van dit bonte gezelschap.

Blijken maar 2 leden te hebben. Tenminste dat staat op de artiesten pagina. Zal de begeleidingsband van Marco Borsato dan toch de rest ingespeeld hebben?

Charles Manson
wel geweldig hoor voor deze mensen.
ze genieten er enorm van, zeer warm en goed plan geweest dit.

EVANSHEWSON
Hier wordt veel verwezen naar de Jostiband. Ik dacht eerst dat het een verzinsel was, een "onbestaande band" die mensen verzonnen of zo, maar kijk : die bestaan dus echt;

In België geheel onbekend, en geen Vlaming heeft hier ooit van gehoord, missen wij nu iets ??

Hebben wij een GAT in onze cultuur ????

En betekent Josti ook iets ? Het lijkt op tosti of frosti, dus wie weet?

avatar van Glurp
Jongens... die Wiki-link zit er niet voor niets.
Wiki schreef:

De jostiband is opgericht in september 1966 als muziekclub van de toenmalige JOhannes STIchting te Nieuwveen.

Hmm kan je hier op MuMe niet letters vetgedrukt maken.. oh
In ieder geval hebben ze dus gewoon de eerste letters genomen.

Sheplays
EVANSHEWSON schreef:

Hebben wij een GAT in onze cultuur ????

En betekent Josti ook iets ? Het lijkt op tosti of frosti, dus wie weet?

Een land is pas groot als het ook de ruimte heeft om de mens, die enigszins beperkt is in zijn of haar doen en laten, het plezier te gunnen op zijn/haar niveau muziek te maken en eventueel anderen daarvan te laten genieten.

Ja, een gat in de cultuur van het vlaamse gedeelte van België derhalve.

Pieter Paal
De Jostiband is een van de beste bands ter wereld. Ze hebben hart voor de muziek en ze doen het onwijs goed.
Wie deze muziek niet mooi vind, is niet goed bij zijn hoofd.

Charles Manson
leuk verhaal (vind ik, alhoewle enigsinds off tpic, excuus)
mijn moeder is professioneel pianiste en begeleidt koren en muzikanten en conservatoriumstudenten etc etc.

Toen was er een keer een "groots muziek spekatakel" in het dorp waar ik oorspronkelijk vandaan kom.
En daar speelde naast diverse muzikanten ook.... de Jostiband!

En die voerden een aantal stukken uit waarbij ook piano nodig was.
En mijn ma studeerde die stukken dus in, je bent pro of niet.

En ik sloeg in die tijd regelmatig de bladzijden voor haar om bij concerten.
Dus, ik heb samen met de Jostiband op het podium gestaan

was dikke pret kan ik je verzekeren.
En een pret dat ze zelf hebben!

Sheplays
Charles Manson schreef:
leuk verhaal (vind ik, alhoewle enigsinds off tpic, excuus)

Off topic? Meer to the point kan niet! Inderdaad een leuk verhaal en hulde ook aan je moeder!

Sietse
kan die vorige pagina met posts niet gewoon verwijderd worden?

Ik, als "serieus muziekliefhebber", snap deze onzin niet. Ik denk dat ongeveer 99,9% van de mensen op deze site de muziek al zodanig niets aan vinden, maar daar gaat het hier helemaal niet om.
De Josti band is een van de beste initiatieven die er in Nederland ooit is genomen voor geestelijke handicap. Ik heb zeer veel respect voor deze band en vond derhalve de enige uitzending op tv die ik ooit van ze heb gezien (dat was voor het 35 jarige bestaan) erg leuk om te kijken. Die mensen hebben zoveel plezier in wat ze doen dat, hoe verschrikkelijk de muziek ook is, het een zeer aangename kijk ervaring is (je had moeten zien hoe blij ze allemaal in die uitzending dat ze samen met André Rieu iets mochten op voeren)

Serieus, die vorige pagina is voor mij een zware teleurstelling om te lezen op deze site. Totaal respectloos...

(verder sluit ik met bij fastpulseboy aan)

Even flink de bezem er doorheen gehaald en alle flauwe opmerkingen en de discussie daarover verwijderd.

avatar van Shangri-la
Sietse schreef:
kan die vorige pagina met posts niet gewoon verwijderd worden?

(verder sluit ik met bij fastpulseboy aan)

Wat jij zegt, daar ben ik het grondig mee eens.

avatar van -SprayIt-
Pieter Paal schreef:

Wie deze muziek niet mooi vind, is niet goed bij zijn hoofd.

Ongelovelijk jij.....:S

avatar van Oldfart
En een pret dat ze zelf hebben!

en dat is hartverwarmend; kan menig zichzelf te serieus nemend zogenaamd popartiest een voorbeeld aan nemen.

En die gebruikers hier die menen hier een 1 of een 0,5 voor te moeten geven moeten zich niet alleen schamen, maar voor hen hoop ik dat zij in een latere fase in hun leven misschien wel leren wat tolerantie, begrip en respect precies inhouden.
Dit beoordeel je niet, dit waardeer je.

avatar van kaztor
Ik gun het deze mensen van harte en heb medelijden met degenen die hier menen 'grappig' te moeten zijn.
Totdat ze zelf eens worden geconfronteerd met de realiteit.

avatar van Sjaan
Die gasten vinden het helemaal geweldig maar volgens mij is het wel een komen en gaan van samenstelling....

tuktak
ach een grapje over geestelijk gehandicapten moet kunnen, sommige mensen zijn wel erg krampachtig serieus daarin. iemand met een dikke neus krijgt ook grappen te verduren en iemand die kaler wordt ook. het zou niet goed zijn als je hier alleen positief over de jostiband zou mogen zijn.

zijstapje hiervan is het europees songfestival voor geestelijk gehandicapten, is ook altijd op tv, een aanrader om naar te kijken. vorig jaar won een nederlandse jongen als ik me niet vergis. dus we kunnen het wel, zo'n songfestival!