Engravings van Forest Swords is een verrassend debuut die een poging waagt om 'witch house' nieuw leven in te blazen en daar grotendeels ook in slaagt. Bij deze plaat heb ik echt het gevoel dat 'witch house' een op zichzelf staand subgenre is en geen term gecreëerd door hipsters die hun blogmuziek origineler willen maken dan het meestal is. Vooral Friend, You Will Never Learn bewijst hoe volwassen het subgenre wel kan zijn en dat het tevens ook genoeg kwaliteit herbergt dat het zich kan distantiëren van de zogenaamde wegwerp cultuur.
Blij dat dit plaatje er gekomen is want Matthew Barnes had er aanvankelijk geen zin in wegens enorme gehoorschade dus het mag een klein wonder heten dat hij alsnog de drive vond om deze plaat te maken. Alle muziek is gemaakt met de laptop wat mij bij het beluisteren al verwonderde omdat er zo'n rijk klinkende plaat uitgekomen is.
Er gaat een ongelooflijke desolaatheid uit van deze plaat alsof je helemaal alleen op de wereld bent dus onnodig om te stellen dat deze plaat zich het beste laat beluisteren als je alleen bent liefst zelfs ergens wandelend door een bos of alleen in de auto 's nachts zoals hiervoor al aangehaald is ook een goeie optie.
Het gros van het album is werkelijk steengoed (Thor's Stone) en goud waard (The Weight of Gold). Er wordt een prachtig mystieke sfeer gecreëerd, maar het album als geheel is voor mij niet te beluisteren door enkele irriterende nummers als Irby Tremor en Onward.
Popstranger, je hebt ook mijn gevoel erg goed verwoord: Rijk, omringend geluid die je helemaal in je eentje doet wanen.
Musicdiscover schreef: En Bver.. is dat moment inmiddels gekomen? Ben gaan luisteren aangezien ze op BKS langskomen. Deze muziek moet wel goed gepland worden in het blokkenschema, gaat hem overdag niet worden lijkt mij.
Ik verhoog naar 4,5. Verslavend album en daarmee des te gefrustreerder dat dit recht tegenover Elbow is geprogammeerd op BKS. Wat mij betreft een blunder!
Ik moet na de zoveelste beluistering toch ook verhogen naar 4,5. Dit is gewoon prachtig. Ben altijd in voor tips van muziek die gelijkaardig is want deze sfeer is gewoon subliem en verslavend. Mensen die deze muziek ook aanvoelen (ik ken er geen enkele in real life) zoals ik ze ervaar, zijn volgens mij de happy few die rondzwerven met deze muziek in hun oren terwijl de rest van de wereld voor even niet meer bestaat…
popstranger schreef: Dit is gewoon prachtig. Ben altijd in voor tips van muziek die gelijkaardig is want deze sfeer is gewoon subliem en verslavend. …
Weet niet of je Murcof kent? Album Remembranza komt hier wel bij in de buurt.
popstranger schreef: @Musicdiscover; kan ook op mijn beurt Balam Acab met Wander/Wonder en Holy Other met Held aanraden qua iets of wat in hetzelfde straatje liggend…
Thnx, zal er binnenkort eens achteraan gaan. Eerst maar eens wat meer BKS muziek gaan luisteren