Clannad - Landmarks (1997)

Ierland

3. A Mhuirnín Ó (4:59)
  4. Of This Land (4:45)
  5. Court to Love (3:51)
  6. Golden Ball (4:02)
  7. The Bridge of Tears (4:00)
  8. Autumn Leaves Are Falling (3:48)
  9. Let Me See (5:06)
  10. Loch Na Caillí (3:08)
  11. An Gleann [Cantoma Mix] * (6:53)
avatar van Erin
In de zomer van 1997 was ik op vakantie in Ierland en logeerde een nacht in de B & B van Brid Duggan, tante van de Brennans en zuster van Noel en Padraig Duggan.
Noel logeerde daar ook.
's Avonds in Leo's Tavern, de kroeg van de vader van Maire en Ciaran Brennan raakten we met Noel aan de praat.
Hij vertelde dat hij de hele dag op pad was geweest en inspiratie had opgedaan voor een nieuw nummer.
Uit zijn zak haalde hij een vodje papier met aantekeningen: het ging over Muckish Mountain en de Droichhead na nDeor, The Bridge of Tears, een plek waar de mensen afscheid namen van hun geliefden die gingen emigreren.
Later dat jaar kwam de nieuwe CD van Clannad uit en toen ik hem ging kopen zag ik tot m'n blijde verassing dat het nummer er op stond!
Als ik deze CD opzet moet ik altijd weer aan die dag denken...

avatar van Saldek
Hey Erin, enorm leuk dat je zoiets hebt mee mogen maken. Was het overigens toeval dat je in B & B logeerde of was je als mogelijke Clannad - fan ten volle besef naar dit bewuste loge en naar Leo's Tavern gegaan?
Wat dit album verder vind ik het zeer relaxte zondagmorgen-muziek. Ik vind er niet veel spectaculairs in. Desniettemin een enorm lekkere achtergrondmuziek.

avatar van Erin
Nee, geen toeval, was er al eens eerder geweest, bij m'n eerste bezoek aan Ierland.
Omdat m'n liefde voor Ierland eigenlijk was ontstaan door de muziek van Clannad wilde ik graag de plek opzoeken waar ze vandaan kwamen, en natuurlijk als fan ook Leo's Tavern opzoeken.
Toen we daar vroegen naar een slaapplaats vertelde hij dat z'n 'sister in law' een B & B had.
En zo kwamen we terecht in het huis waar de Brennans zijn opgegroeid. Leo's huis staat er achter en iets verderop het schooltje waar ze vroeger naar toe gingen.
Dat was heel grappig want ik herkende het allemaal van de Clannad video PastPresent.
Was dus een hele belevenis voor mij.

avatar van Saldek
Gaaf man, ikzelf voel niet per definitie dié behoefte. Wel word ik sterk geprikkeld om Ierland te bezoeken als ik oude Clannad luister. Om van te smullen.

avatar van John Barry
Mooi rustgevend en ontspannend album. Zowel mooie muziek om actief naar te luisteren, als wel om op te zetten tijdens andere activiteiten.

3,5 ster

Sterk album opnieuw, iets minder dan de albums hiervoor maar nog steeds unieke muziek van een zeldzaam hoog niveau. 4 sterren