Als tip meegekregen van
Mssr Renard, waarbij ik na de eerste luisterbeurt in ieder geval zijn mening deel dat Camel één van de vele referentiepunten is. De luisteraar wordt hier echt getrakteerd op hoogwaardige prog (tenminste, ik vind dit toch wel aardig prog...) met diverse uitstapjes richting onder andere de jazz, funk, elektronica en reggae. Ik kom hier meermaals (en ook bij andere albums van de band) de term 'spacerock' tegen om deze muziek te karakteriseren, wat dan wellicht één van de vele subtakken is binnen de progressieve muziek vermoed ik zo. Het is in ieder geval een term die mij compleet onbekend is, maar wel één die naar mijns inzien van toepassing is op deze muziek. Want ja, het is niet te ontkennen dat deze muziek bij wijlen enorm 'spacey' (en daarmee enorm gaaf en dynamisch) klinkt.
Veel meer dan dit kan ik er, logischerwijs, nog niet over zeggen, maar hier kan ik in ieder geval wel heel erg enthousiast van worden. Voorlopig ben ik er nog wel even zoet mee om deze complexe materie te doorgronden, maar dat is het vast meer dan waard. Ik lees daarnaast dat het laatste album van deze band uit 2012 meer rockelementen bevat, dus dat maakt mij ook erg nieuwsgierig... Ik durf het bal voor dit album in ieder geval wel met een 4* te openen.