Avicii - True (2013)

2. You Make Me (3:53)

met Salem Al Fakir

3. Hey Brother (4:14)

met Dan Tyminski

4. Addicted to You (3:59)

met Mac Davis en Audra Mae

7. Shame on Me (4:13)

met Sterling Fox

8. Lay Me Down (5:00)

met Adam Lambert en Nile Rodgers

9. Hope There's Someone (6:21)

met Linnea Henriksson

10. Heart Upon My Sleeve (4:40)

met Dan Reynolds

11. Long Road to Hell * (3:42)

met Audra Mae

12. Edom * (8:15)
  13. All You Need Is Love * (6:22)

met Ruth-Anne

14. Always on the Run * (4:55)

met Noonie Bao

15. Canyons * (7:32)
  16. Levels [Radio Edit] * (3:20)

met Etta James

avatar van kobe bryant fan
1,0
Wake Me Up is echt een geweldige single!
Levels vond ik ronduit irritant en goedkoop klinken, maar Wake Me Up mag op het lijstje van: 'Beste zomer nummers 2013.'

avatar van Silky & Smooth
Mee eens! Hoopte alleen meer namen als Aloe Blacc tegen te komen bij dit album. Hoorde namelijk dat Avicii een nieuwe weg in zou slaan. Iets wat nog steeds mogelijk is...

avatar van 128bpm
Ik ben toch steeds een stukje meer benieuwd naar dit debuutalbum van Avicii. Wake Me Up is een heerlijke zomerhit en ik verwacht dat er nog wel een aantal goede singles van dit album zullen worden uitgebracht.

avatar van catdog
Vele hits heeft de man al op zijn naam staan maar enkel "Wake Me Up" is te vinden op zijn debuutalbum. Hij haalt dus geen Calvin Harris'je uit. Ik ben benieuwd. Hij heeft een aantal zeer goede singles afgeleverd waaronder dus "Wake Me Up" en "Fade into Darkness".

avatar van Solis
Bijna alle tracks van zijn album kun je hier al beluisteren!

avatar van Silky & Smooth
Toch wel meer gastartiesten, waaronder Nile Rodgers op Lay Me Down (hier niet vermeld).

avatar van Emile93
Blijkbaar had ik te hoge verwachtingen van dit album. Het stelde me nogal teleur...

avatar van Gloeilamp
Ik twijfel ook een beetje om dit album te gaan beluisteren. Wake Me Up is een sterke single, en een nummer dat ook herinneringen bovenbrengt van deze zomer, maar een uur Avicii is wellicht iets teveel

avatar van Solis
Vreemd dat mensen al hun stem uitbrengen voor de releasedatum..

Zo vreemd is dat niet als het album al is gelekt

Gloeilamp schreef:
Zo vreemd is dat niet als het album al is gelekt

Dat was een fake..

Solis schreef:

Dat was een fake..
Neen hoor, de cdq is gelekt ondertussen.

themonster310 schreef:
Neen hoor, de cdq is gelekt ondertussen.

Vandaag is ie wel gelekt ja. Stemmen stonden er al eerder.

Vanaf vandaag beschikbaar op Spotify

avatar van Emile93
Solis schreef:

Vandaag is ie wel gelekt ja. Stemmen stonden er al eerder.

Ik had inderdaad als eerste gestemd, en ik kon heel duidelijk horen dat het wel degelijk de originele release was! Je moet gewoon goed zoeken

avatar van Gloeilamp
Ik heb het album inderdaad ook al eerder gevonden..

Stelt inderdaad niet veel voor, na 'Wake Me Up' had k er wel meer van verwacht. Avicii is zo'n 'artiest' waar de vocals meer doen dan de muziek.

avatar van Melodic Fool
Wake Me Up is echt een geweldig nummer! Voor mij het zomerlied van 2013!
En ook al wordt hij op de radio zoals altijd schijtvaak gedraaid, ik ben 'm nogsteeds niet zat.

..een album hoeft van mij nou ook weer niet

Had er wat meer van verwacht eigenlijk... Hey Brother is wel ok, maar doet toch net iets te veel aan Wake me up denken.

De rest vind ik 'wel aardig', maar ben er na een paar weken alweer aardig op uit gekeken.

avatar van kobe bryant fan
1,0
Redelijk plaatje van Avicii, ik was vrij benieuwd naar het geweldige Wake Me Up (al begin ik hem nu toch ook wel langzaam beu te worden). You Make Me is ook een fijne single, vooral het refrein is geweldig. Al merk je het al weer, Avicii gaat terug naar zijn simpele meldoieën maar deze keer telkens met een Country/Roadtrip randje.

Leuk idee, al verveelt het wel na een tijd en ben ik blij dat er nog een paar echte club nummers zoals: Dear Boy, All You need Is Love of Canyons opstaan. Al zijn die op z'n beurt ook weer erg simpel maar vermakelijk.
Hey Brother is ook nog een erg fijn nummer en ook Hope There's Someone en zoals ik al zei de club-nummers. De featuring met Nile Rodgers valt wat tegen en had er meer ingezeten. Ook is Jammer genoeg staan er ook echt slechte nummers zoals Liar Liar op of Shame On Me die in het dansbare gedeelte op de achtergrond hetzelfde ritme/sound gebruikt als Wake Me Up, en de vocoders doen me toch te veel denken aan een Daft Punk ripp off. Maar voor eens tussendoor (al duurt hij wel een dik kwartier te lang) of tijdens het studeren is True een fijne plaat.

avatar van tbouwh
De eerste 3 singles ( Wake me Up, You Make Me en Hey Brother ) klinken alvast hartstikke goed !

Wat volgt is echter een matige plaat. Avicii weet het niveau niet vast te houden. De Singles zijn leuk, maar het geheel is te lang en bij wijlen nog saai ook.

Naar het einde toe wordt het beter, met Heart Upon my Sleeve ( strijkers/cello ) en afsluiter Edom die wat Tiesto achtig klinkt. De track met Adam Lambert valt echter vies tegen en de rest van het middenstuk was ook niet erg boeiend.
Op die plaatsen had men net zo goed Silhouettes, I Could be the One en Levels kunnen plaatsen. Juist, de eerdere singles. Avicii is een prima artiest, maar wat mij betreft vervolgt hij zijn carriere met het uitbrengen van singles.

3*, een voldoende vanwege de paar zeer fijne singles die dan toch ook wel op dit album staan.

Een heel aardig album. Maar deze versie van Antony's schitterende Hope There's Someone kan echt niet!

tweemhoff schreef:

Damn, dat is inderdaad gewaagd. Het origineel van Antony is echt prachtig, ik ben wel benieuwd wat Avicii ervan gemaakt heeft. Avicii zorgt toch voor de betere dancetracks van de laatste tijd. Wake Me Up en Hey Brother zijn prima singles.

avatar van Der Untergang
Wake Me Up was in het begin wel aardig, maar nu zo grijsgedraait dat ie echt m'n strot uit komt

Ik bekommer me zelden om de muziek die ik in nachtclubs hoor. Hun plaats is daar, daar kan ik er van genieten, maar thuis zet ik toch liever andere muziek op. Zo begrijp ik ook niet zo veel van mensen die de hele dag door dat technogestamp op hebben staan. In de bus of trein hoor ik het toch zeer regelmatig. Goed, dat is een kwestie van smaak denk ik. De aanstekelijke muziek van Avicii is mij toch wat beter blijven hangen dan de gemiddelde dance hit. Na een korte zoektocht kwam ik er achter dat het met name Levels en I Could be the One zijn die mij zo goed bevallen. Avicii kan met hele simpele melodieen toch een sterk gevoel overbrengen. Dat is wel zo bewonderenswaardig. Bij Wake Me Up probeert hij dat wat meer aan te kleden toch wat gastartiesten uit te nodigen, wat niet slecht uitpakt. Toch denk ik dat de muziek van deze artiest beter af is zoals die was. Gewoon perfect voor de dansvloer. Ik ben niet zo'n feestbeest, maar hier kan ik wel 'los' op gaan.

avatar van RogerV
Dat Avicii alent heeft dat heeft hij wel laten zien. Maar helaas schippert hij net iets teveel tussen serieus genomen willen worden en plat commercieel opportunisme. Het vervelendste voorbeeld daarvan zijn die blije huppeldeuntjes die steeds terugkeren. Hij probeert behoorlijk hard om iets moois te maken maar slaagt daar vaak maar half in doordat het kitscherig en geforceerd gaat klinken. De betere tracks op het album zijn dan ook diegenen waar hij meer van zijn eigen normen afwijkt.

Het is allemaal niet echt slecht ofzo. En ook ik kan af en toe best genieten van commerciele dance. Maar ik kan hier ech tniet warm van worden. Het probeert teveel een compromis te zijn tussen artistiek verantwoord en gehaaid commercieel. En van dit compromis word geen enkele muzikale kant van mij gelukkig.

Wat ongelofelijk weinig stemmen ! Avicii heeft in no time 2 (!) dagen achter elkaar de Ziggo Dome uitverkocht! Al snap ik zelf niet echt waarom en hoe..

avatar van Der Untergang
Dat Hey Brother is echt een irritant nummer, waar hebben ze die zingende redneck vandaan?

avatar van NewYorkCityLight
Joerii schreef:

Ik denk dat dat vooral mensen zijn die zin hebben in een feestje en het album waarschijnlijk niet eens kennen.

avatar van Arrie
RogerV schreef:

Volledig mee eens.

Maarja, geef hem eens ongelijk... Het heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd.