Avicii - True (2013)

2. You Make Me (3:53)

met Salem Al Fakir

3. Hey Brother (4:14)

met Dan Tyminski

4. Addicted to You (3:59)

met Mac Davis en Audra Mae

7. Shame on Me (4:13)

met Sterling Fox

8. Lay Me Down (5:00)

met Adam Lambert en Nile Rodgers

9. Hope There's Someone (6:21)

met Linnea Henriksson

10. Heart Upon My Sleeve (4:40)

met Dan Reynolds

11. Long Road to Hell * (3:42)

met Audra Mae

12. Edom * (8:15)
  13. All You Need Is Love * (6:22)

met Ruth-Anne

14. Always on the Run * (4:55)

met Noonie Bao

15. Canyons * (7:32)
  16. Levels [Radio Edit] * (3:20)

met Etta James

avatar van kobe bryant fan
1,0
Redelijk plaatje van Avicii, ik was vrij benieuwd naar het geweldige Wake Me Up (al begin ik hem nu toch ook wel langzaam beu te worden). You Make Me is ook een fijne single, vooral het refrein is geweldig. Al merk je het al weer, Avicii gaat terug naar zijn simpele meldoieën maar deze keer telkens met een Country/Roadtrip randje.

Leuk idee, al verveelt het wel na een tijd en ben ik blij dat er nog een paar echte club nummers zoals: Dear Boy, All You need Is Love of Canyons opstaan. Al zijn die op z'n beurt ook weer erg simpel maar vermakelijk.
Hey Brother is ook nog een erg fijn nummer en ook Hope There's Someone en zoals ik al zei de club-nummers. De featuring met Nile Rodgers valt wat tegen en had er meer ingezeten. Ook is Jammer genoeg staan er ook echt slechte nummers zoals Liar Liar op of Shame On Me die in het dansbare gedeelte op de achtergrond hetzelfde ritme/sound gebruikt als Wake Me Up, en de vocoders doen me toch te veel denken aan een Daft Punk ripp off. Maar voor eens tussendoor (al duurt hij wel een dik kwartier te lang) of tijdens het studeren is True een fijne plaat.

avatar van tbouwh
De eerste 3 singles ( Wake me Up, You Make Me en Hey Brother ) klinken alvast hartstikke goed !

Wat volgt is echter een matige plaat. Avicii weet het niveau niet vast te houden. De Singles zijn leuk, maar het geheel is te lang en bij wijlen nog saai ook.

Naar het einde toe wordt het beter, met Heart Upon my Sleeve ( strijkers/cello ) en afsluiter Edom die wat Tiesto achtig klinkt. De track met Adam Lambert valt echter vies tegen en de rest van het middenstuk was ook niet erg boeiend.
Op die plaatsen had men net zo goed Silhouettes, I Could be the One en Levels kunnen plaatsen. Juist, de eerdere singles. Avicii is een prima artiest, maar wat mij betreft vervolgt hij zijn carriere met het uitbrengen van singles.

3*, een voldoende vanwege de paar zeer fijne singles die dan toch ook wel op dit album staan.