HAIM - Days Are Gone (2013)

Label: Columbia

1. Falling (4:17)
  2. Forever (4:05)
  3. The Wire (4:05)
  4. If I Could Change Your Mind (3:50)
  5. Honey & I (4:11)
  6. Don't Save Me (3:51)
  7. Days Are Gone (3:33)
  8. My Song 5 (3:53)
  9. Go Slow (4:17)
  10. Let Me Go (4:08)
  11. Running If You Call My Name (4:04)
  12. Send Me Down * (4:18)
  13. Edge * (3:39)
  14. Falling [Duke Dumont Remix] * (5:36)
  15. Go Slow [Demo] * (2:45)
  16. Send Me Down [Dan Lissvik Remix] * (4:33)
  17. Forever [Huebschmann/Sikora Remix] * (3:33)
  18. Better Off * (3:36)
  19. Don't Save Me [Cyril Hahn Remix] * (5:16)
  20. Falling [Live at the iTunes Festival 2012] * (5:19)
  21. Falling [Psychemagik Remix] * (5:54)
  22. The Wire [Tourist Remix] * (4:55)
avatar van coldwarkids
Het klinkt niet echt verkeerd allemaal, maar de sterkte ontbreekt bij sommige nummers. Het zijn niet echt sterke nummers als Forever en The Wire. Ik zal nog meer luisterbeurten geven en uiteindelijk m'n punt bijschaven als m'n bevindingen toch beter zijn.

avatar van hidalgo
mooie dames maar ik word niet warm van hun muziek

avatar van keijzm73
Goed popalbum. Gaat erg lekker van start met 3 zeer catchy nummers achter elkaar. Het middenstuk van het album vind ik oppervlakkig en zelfs matig. De boel leeft weer op richting het einde van het album met de nummers 'My Song 5', 'Let Me Go' en 'Running If You Call My Name' is prima als afsluiter. Als het album beter was samengesteld; dus beter gekozen volgende van nummers was het allemaal net wat beter uit de verf gekomen denk ik.

Verdomme, wat klinkt My Song 5 en Days Are Gone lekker van de nieuwe nummers. Vooral My Song 5 kwam volledig onverwacht; Days Are Gone is meegeschreven door Jessie Ware. Forever, Don't Save Me en Falling kende ik al en zijn echte solide pophits. Go Slow en The Wire zijn ook uitstekend; Go Slow is aangepast t.o.v. de EP-uitvoering en The Wire klinkt in zijn studio-uitvoering lang niet zo catchy als live maar het zij hun vergeven.

Ik vind het moeilijk om een zwakke plek bij dit album te ontdekken; allicht kleine vraagtekens bij Honey & I en Running If You Call My Name.

avatar van erwinz
Sprankelende plaat vol invloeden. Het klinkt allemaal onweerstaanbaar lekker, maar ondertussen verenigen de zusjes Haim ook nog eens genres die tot dusver nauwelijks wilden mengen. Knappe plaat.

Lees mijn volledige recensie op:
De krenten uit de pop: Haim - Days Are Gone - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Erwin

hmmm ik verwachte veel van het album na de shows op Itunes Festival en Glastonbury via youtube te hebben bekeken. En wat waren dat fantastische optredens zeg. Het album daarentegen mist wat mij betreft een beetje van de girlpower die live duidelijk aanwezig is. Al met al wel 4 sterren waard natuurlijk.

vanson
Ik volg de festivals niet dus was redelijk verrast door dit plaatje. Het favoriete album van Aiden Moffat (van o.a. Arab Strap) te oordelen naar zijn vele vele midnight tweets.

avatar van steven
prima album dit. Voor mij soms net ietsjes te glad, maar een aantal erg sterke nummers waaronder nr 6,7 en 8 .

avatar van gherdt
Opvallend weinig stemmen nog voor deze wervelende zomerplaat vol hits en gouden vondsten. Prachtige nonchalante samenzang, zwierende gitaren en algehele ziekelijke catchyness.

If I Could Change Your Mind klinkt als die 80s radiotune die je al honderden keren onbewust voorbij hoorde komen. Maar nee! Het is nieuw! En wat een hit! Net als Days Are Gone. Met ziekelijk mooie zanglijnen en koortjes. Ook Let Me Go mag niet onvermeld blijven. Weer die zanglijnen en koortjes maar dit keer ook een zeer meeslepende en spannende opbouw. Uitmondend in indrukwekkend gitaargeweld. Onder alle schijnbare nonchalance en catchyness zit een verdacht grote mate van muzikaal vakmanschap en creativiteit.

Snelle verslaving en overmatig draaien liggen op de loer bij dit werkje. Ik probeer te matigen maar het lukt nog voor geen meter.....

avatar van Shinobi
Maar eens geluisterd omdat er een tijdje een 'hype' omheen was en op zich luistert het wel aardig weg. Het is gewoon vrolijke niks-aan-de-hand-muziek die nergens echt de diepte ingaat. Dat is te merken aan de opbouw van het album, het begint sterk met een ietwat zwak middenstuk om vervolgens sterk af te sluiten.

3,0 Sterren.

avatar van Pinsnider
Sluit ik me bij aan. Een hele leuke plaat, met een paar aardige momenten (Forever!!). Zelf vind ik het jammer dat ze e.e.a. niet iets dikker hebben aangezet (gitaartje klinkt wel heel blikkig en de viooltjes - als het viooltjes zijn- lijken uit een speelgoeddoss te komen). Maar het kan juist ook bij de plaat passen. Voor bombast zet ik dan wel een ouwe Muse op

avatar van titan
titan (crew)
Nog iemand die vindt dat The Wire wel heel erg aan Shania Twain doet denken?

avatar van GrafGantz
Daar hadden m'n vriendin en ik het gelijk over toen we het nummer voor de eerste keer op tv hoorden. Haar mening: "this doesn't impress me much" .

The Wire vind ik heel erg vreselijk en was het eerste en wat mij betreft ook gelijk het laatste wat ik van dit album heb gehoord.

Ik zou Falling nog eens beluisteren, geweldig nummer hoor. The Wire is voor mij wel de reden dat ik me verder niet meer aan dit album heb gewaagd. Echt een nummer van niets inderdaad.

Haim voelt zo ontzettend gemaakt en nep voor mij. Ik kan ze niet serieus nemen. Ze zijn als de Urban Outfitters versie van een gemaakte popgroep uit de jaren 90.

avatar van iJorno
Het zomers geluid dat HAIM produceert is heel fijn, heeft een verfrissende en vooral vrolijke sound. Niet gek dat deze 3 dames zalen als de "Melkweg"en de "Paradiso" uitverkopen. Ben benieuwd naar hun volgende stappen.

avatar van Poeha
GrafGantz schreef:

Toch nog even wat andere tracks proberen, Micha. The Wire is ook absoluut niet mijn favoriet van het album. Staan verder toch veel prima tracks op dit fijne debuutalbum.

avatar van andnino
In een reactie op de jaarlijst van OOR noemde iemand dit album als suggestie voor wat meer vrouwelijke input in de (volgens diegene té man-gedomineerde) lijst. Wel, als dit het niveau is dat jaarlijstjes moet bereiken, ben ik nog niet om. Dit is nog zo'n plaat met wat leuke nummers, maar die me grotendeels totaal niet weet te boeien. My Song 5 is de leukste, juist doordat het wat "anders" is, maar ik vind dat in de meeste nummers ontbreken.

avatar van steven
tja het is natuurlijk toch in de basis redelijk conventionele popmuziek , maar wel heerlijk catchy en fris, gewoon goed gedaan. Het heeft ook iets robyn-achtigs , enthousiaste popmuziek , vrij prententieloos. Daar hou ik wel van.

toegegeven My Song 5 , is wel lekker voor de afwisseling , maar ik zou de andere popparels toch niet willen missen.

Als je opzoek bent naar "groei"-platen , moeilijke structuren , duistere sferen of trance -achtige electronica , zit je hier wel volledig aan het verkeerde adres

Andino , gezien jou top tien , zit je waarschijnlijk niet op dit soort pop te wachten , maar ik vind dit in het genre ( hoe noem je dat?retro pop met een twist ofzo ) , de beste plaat van het jaar. Maar zal wel enigszins tussen wal en schip vallen , net iets te apart voor het grote (tiener/top 40)publiek , en net te pop voor het indie publiek , eerder genoemde robyn heeft daar ook een beetje last van volgens mij

avatar van pureshores
If I could change your mind-wordt nu opeens platgedraaid op 3FM ???
Maar zal HAIM een hype van 2013 blijken waar we volgend jaar op deze tijd allang niet meer aan denken?
De singles hebben allemaal toch iets, zelfs Don't save me waar ik eerst niet kapot van was

Rene1979
Wat ik hoor vindt ik alleraardigst.

SeungRi
Ik vind dit echt een heerlijk vrolijk album. Niks bijzonders of vernieuwends, lijkt me, maar het is allemaal heel catchy en charmant. Misschien ben ik er binnenkort wel op uitgekeken, maar voorlopig blijf ik hem nog luisteren.

avatar van popstranger
Dit album is gewoon te vlak, voor deze keer wil ik de hype toch geheel aan mij laten voorbijgaan. Hier en daar een ok nummer maar als album gewoon te zwak.

gherdt schreef:

Hahaha jaaaaa. Wat jij zegt!

avatar van gherdt
muziekfreakjuh schreef:

Hahaha jaaaaa. Wat jij zegt!

Het blijft een heerlijke plaat ja! Mijn woorden hier teruglezend krijg ik alweer helemaal zin om mijn buurvrouw te terroriseren. Luister m nu nog enkel sporadisch maar deze zomer verdient ie een revival....

JolkiPalki
Heerlijk album, zeer verslavend met als enig minpuntje The Wire.

avatar van Toob
Heerlijke pop met een verfrissend geluid. Staat al een erg lange tijd regelmatig aan.

avatar van pureshores
eindelijk de bonusdisc wat meer aandacht gegeven, de Dan Lissvik remix van Forever is leuk gedaan en de Psychemagik remix van Falling is een toegevoegde waarde, die van Duke Dumont echter niet en veel te kort om iets te bieden

Ozric Spacefolk
Ik vind het wel leuke muziek tot nu toe. Doet me erg denken aan de volle sound die bands/acts/zangeressen in de 80's meekregen. Van Bangles t/m Kate Bush.
Dus geen rommelige indie/altrock, maar uitgebalanceerde pop. Ik lust het wel.

Ozric Spacefolk
Zal ik er eindelijk een stem aan hangen?

Lekkere plaat hoor. Was me van geen hype bewust. Maar ik leef onder een steen, zo nu en dan.