Monster Magnet - Dopes to Infinity (1995)

Label: A&M

1. Dopes to Infinity (5:44)
  2. Negasonic Teenage Warhead (4:28)
  3. Look to Your Orb for the Warning (6:32)
  4. All Friends and Kingdom Come (5:38)
  5. Ego, the Living Planet (5:07)
  6. Blow 'Em Off (3:48)
  7. Third Alternative (8:33)
  8. I Control, I Fly (3:19)
  9. King of Mars (4:34)
  10. Dead Christmas (3:55)
  11. Theme from "Masterburner" (5:07)
  12. Vertigo (5:41)
avatar van Sanvean
Uitstekend album van Monster Magnet.

Mocht vroeger graag naar deze band luisteren, zo tussen bijvoorbeeld Sonic Youth, Smashing Pumpkins en PJ Harvey door.

Vooral Negasonic Teenage Warhead en Look To Your Orb for the Warning zijn ijzersterke Monster Magnet-songs, en ook de rest van het album beviel prima.

Het eerdere Superjudge (1993) beviel minstens zo goed, vooral vanwege de nog (meer) aanwezige psychedelica, die later naar de achtergrond verdween om uiteindelijk plaats te maken, op Powertrip, voor mijns insziens niet al te bijzondere, doch heerlijk stevige rock & roll.

Live was Monster Magnet trouwens niet mis, getuige mijn ervaringen op Lowlands een jaar of vijf terug.

Prima band, prima albums.

TOP ALBUM

avatar van orbit
Beste plaat van MM, vroeger helemaal grijs gedraaid! Negasonic Teenage Warhead is een erg gaaf nummer, maar de rest doet er niet veel voor onder. De perfecte space-rock!

avatar van Snowblood
Heerlijke rauwe maar heel toegankelijke nummers die elkaar goed opvolgen en stilzitten is niet mogelijk.

Strakke vette riffs en heerlijke afwisseling. Harde nummers, met de vaak ietwat sarcastische nummers. Love It! 5 *!!

avatar van cornucopia
Laatste spaced-out plaat van Monster Magnet, hoewel het hier al een stuk minder is. 'Betere' productie, hoewel ik de wat gruizelige productie beter passen vond bij ze... Hierna wordt het gewoon stevige rock...

avatar van knoltor
Ik hou van deze band! Damn wat een toffe nummers staan er toch op deze plaat. Ik weet niet wat het is, maar van die eenvoudige gitaarpingeltjes als in Blow 'Em Off en dan het stemgeluid van Dave Wyndorff erover heen, prachtig! Een van mijn favoriete albums!

headup
Altijd leuk om naar te luisteren deze CD

dimwit
met een mooie grote joint erbij en 10 glazen bier op valt dit nog wel te waarderen, in een nuchtere bui vind ik maar weinig aan. Het duurt bij bijna elk nummer minstens een minuut voordat het nummer een beetje begint te rocken. De meeste nummers doen dat laatste niet eens.
Ego, the living planet, dopes to infinity en negasonic teenage warhead zijn wel leuk. 2.5*

miloz
Dit is de eerste plaat die ik van Monster Magnet heb gehoord. Verdomd man, dit is heerlijk! Ontzettend spacend en even goed heerlijk rockend! De laatste 2 weken heb ik bijna niks anders geluisterd. Negasonic Teenage Warhead en Third Alternative zijn de absolute hoogtepunten. En voor dat ik stop met mijn loptrompet, Wat een geweldige strot heeft die zanger!

avatar van rrroady
Heerlijke plaat....nog steeds staat ie als een huis,hun beste als je het mij vraagt!Negasonic teenage warhead is nog steeds een van mijn favorite songs!Doet het altijd goed!!!

avatar van jurado
miloz schreef:

check dan vooral ook superjudge , spine of god en de ultieme lsd plaat TAB.

avatar van charlezzz
een meer dan vette plaat en met Monster Magnet op haar absolute hoogtepunt. was Superjudge al vet, dit is helemaal Da Bomb. strakker kan niet. Hierna werd het ook snel minder overigens en werd de band langzaam een cliché van zichzelf.

clutch
toen ik dit voor het eerst luisterde vond ik er geen bal en heb hem terug gebracht naar de winkel

achteraf heb ik daar best spijt van aangezien ik dit album nu zeker wel kan waarderen, maar het nergens in de buurt nog te koop is

avatar van Snowblood
even naar Bol.com of NLstore.nl ofzo
Te zonde anders...

avatar van essence
dimwit schreef:

dus je weet wat je te doen staat

Deze cd vind ik nu een typisch voorbeeld van standaard Rock muziek de Verenigde Staten.
Klinkt soms wel lekker, maar over het algemeen komt het op mij een beetje als 13 in een dozijn muziek over waar er de laatste tijd al zoveel van gemaakt wordt.
Maar ja 3 cd´s voor een tientje op de rommelmarkt, dan mag je wel eens een miskoop maken.
Alhoewel miskoop, nee nog net niet.
Het kan er mee door, en daar is dan ook alles mee gezegd.

avatar van HammerHead
Standaard rockmuziek? Van de tegenwoordige MM platen zou je dat kunnen zeggen ja, maar dit is echt alles behalve standaard. De sfeer die op dit album hangt is bepaald niet te vergelijken met die op een gemiddelde 13 in een dozijn plaatje. Weet je zeker dat de juiste CD in het hoesje zat?

Ja ik weet zeker dat ik de juiste cd in het hoesje zat.
Leuk om het hier even over te hebben trouwens.
Kocht ik pas geleden op dezelfde rommelmarkt als waar ik ook gelijk deze cd haalde ' Ice Queen ' van Whitin Temptation, en zelfs de opdruk op de cd zelf klopte volledig, kwam er Country muziek uit mijn cd-speler.
Maar bij deze cd was dat niet het geval, gewoon de juiste cd bij deze.
Ik moet je helaas teleurstellen maar positiever kan ik over dit album niet wezen.
In één ding moet ik je wel een beetje gelijk geven, af en toe hangt er inderdaad een beetje broeierige sfeer in het album, dat je inderdaad niet zo heel vaak tegen komt, maar die momenten zijn maar tijdelijk, en net niet interessant genoeg voor mij om het als een bijzonder album te ervaren.
Nogmaals ik vind het veel gebeuk met vrij weinig toegevoegde waarde, ondanks het mischien toch wel iets bijzonders is, maar mij pakt het niet genoeg om er een hoog cijfer voor te geven.

clutch
Dat het je niet pakt, daar kan ik volledig inkomen, dat doet het bij ook net niet helemaal. De plaat rockt hier en daar wel stevig maar echt gebeuk... naar mijn weten wordt deze plaat toch wel overweldigd door dat space-achtige sfeertje wat op latere platen, wat HammerHead ook al zei, helemaal weg is.

LocoHermano
YYEEEEEEEAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!

lekker plaatje trouwens.

avatar van orbit
Juist de combinatie rocken en space-sfeertje maakt deze plaat het document dat het is.

avatar van jurado
ik weet nog dat het destijds een kleine tegenvaller was , de space was niet meer zo duidelijk aanwezig.
Later ben ik de lp meer gaan waarderen en draait nog geregeld rondjes op mijn platendraaierd .
Op kant 4 staat het nutteloze
forbidden planet.

avatar van berwt
Ze tappen toch wel heel veel uit hetzelfde vaatje. Maar ik vind het eigenlijk niet erg. Ze doen het gewoon zeer goed. Daarom, laat ze maar doen!
Vooral het openingsnummer vind ik super.

avatar van Ernie
vandaag aangeschaft.
ga hier vanavond eens gezellig op wegzakken

Kingsnake
Uiteindelijk toch mijn favoriet.
Lekkere psychedelische maar toch stevige songs die lekker blijven hangen.

Wat mij betreft de ultieme Monster Magnet plaat, zowel wat geluid als composities betreft. Zowel de psychelische jams, de poprocksongs en gewone popliedjes zijn vertegenwoordigd. Dit gekoppeld aan een onverbiddelijk zoemend gitaargeluid.

Milestones
Ego, the Living Planet

avatar van Ernie
En Third Alternative ook

Ozric Spacefolk
Monster Magnet fans zijn er in twee categorieën: de liefhebbers van de stoner/doom/psychedelica/jam en de liefhebbers van de meer sleazy rock.

Deze plaat smaakt beide categorieën fans.

Ik ben meer een liefhebber van de puntige rocksongs met wat duidelijke structuren en zindere solo's in plaats van al dat gefuzz en lawaai makerij.

Wat mij betreft begint mijn liefhebberij voor Monster Magnet bij deze plaat. En het zal allemaal alleen nog maar beter worden.