menu

Metal Church - The Dark (1986)

mijn stem
3,89 (82)
82 stemmen

Verenigde Staten
Metal
Label: Elektra

  1. Ton of Bricks (3:04)
  2. Start the Fire (3:46)
  3. Method to Your Madness (4:57)
  4. Watch the Children Pray (5:57)
  5. Over My Dead Body (3:34)
  6. The Dark (4:12)
  7. Psycho (3:35)
  8. Line of Death (4:44)
  9. Burial at Sea (5:00)
  10. Western Alliance (3:20)
totale tijdsduur: 42:09
zoeken in:
avatar van Zagato
4,0
Sinds lange tijd weer eens geluisterd en wat schetst mijn verbazing? Het is een veel beter album dan ik dacht. Natuurlijk is the Dark het kleine broertje van het debuut maar dat wil niet zeggen dat je er niet van kan genieten!

avatar van milesdavisjr
3,5
Het debuut is een prima schijf en het blijkt in de praktijk toch vaak lastig om met een opvolger te komen dat, kan wedijveren met de eersteling als je de lat zelf zo hoog hebt gelegd. The Dark is zeker niet slecht maar mist net even de brille van zijn voorganger. Hoewel de plaat met Watch the Children Pray, het titelnummer en het stuwende; Line of Death enkele prima songs kent mis ik net even de sfeervolle details, een episch nummer als Gods of Wrath of het over je heen walsende titelnummer van het debuut. Los van die eersteling is The Dark een goede plaat maar merk ik ook dat niet elke song mij bij de lurven pakt.

avatar van Zagato
4,0
Burial at Sea komt hier in een playlist voorbij. Ook ik was teleurgesteld toen dit album uitkwam maar als je dit album los ziet van het legendarische debuut dan is het een prima album.

avatar van vielip
4,0
Ik was destijds (nog) niet met dit soort metal bezig. Kan dus ook niet echt oordelen over hoe dit album werd ervaren bij uit komen. Maar ik kan me nu met de beste wil van de wereld niet voorstellen dat je teleurgesteld kon zijn met zo'n pracht plaat. Nee ook niet na dat fantastische debuut.

avatar van RuudC
4,5
Ik vind deze stiekem zelfs beter dan het debuut.

avatar van Edwynn
The Dark is gewoon anders. En dat is in zekere zin dapper na een verwachtingscheppend debuut. Anderszijds volgt het een klein beetje het stadionhardrockidioom dat indertijd nu één keer populair aan het worden was in de VS. Maar de plaat inderdaad doet dat allemaal niet zonder stampende meebrulhymnes die. Het was mijn eerste introductie in de Kerk. En ik ga er nog steeds hard op.

avatar van Wolfmother
4,0
Ik vind deze opvolger bijna net zo goed als het debuut.
En ik zat gewoon weer abuis met de zang, in mijn oren klinken Wayne en Howe echt bijna hetzelfde. Misschien kom ik daarop terug zodra ik het volgende album luister, maar voor nu hoor ik weinig verschil.
Nog een luisterbeurt of 2 en er zit een verhoging aan te komen.

1. Metal Church
2. The Dark

Gast
geplaatst: vandaag om 16:11 uur

geplaatst: vandaag om 16:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.