menu

EsOterica - The Fool (2005)

mijn stem
3,94 (9)
9 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Cargo

  1. Exposed (3:13)
  2. Don't Rely on Anyone (2:44)
  3. Samples (3:23)
  4. Salvation (5:15)
  5. Valium (1:36)
  6. Pushing Providence (3:02)
  7. Adam (4:25)
  8. Life Is Lonely (3:55)
  9. The Fool (3:42)
  10. Miranda and the Tempest (5:27)
  11. Close Your Eyes (4:07)
  12. Don't Rely on Anyone [Acoustic] * (3:18)
  13. Watch This Drive [Demo Version] * (4:54)
  14. Salvation [Impending DeAth Remix] * (4:10)
  15. Exposed [In the Park Remix] * (3:34)
toon 4 bonustracks
totale tijdsduur: 40:49 (56:45)
zoeken in:
avatar van Agony
4,5
ongelofelijk dat niemand deze nog heeft beoordeeld. Waanzinnig plaat!

avatar van Agony
4,5
even van een andere site "gejat". Beetje promotie voor deze plaat kan geen kwaad

Een goed half jaar geleden bracht Esoterica zijn eerste debuutalbum in Engeland uit, onder de titel 'The Fool'. Een plaat die aldaar als grensverleggend en verfrissend werd bestempeld. Met een gezonde combinatie van verschillende genres en een muzikale capabiliteit die bovengemiddeld genoemd mag worden wist de band bovenal euforie te ontketenen. Reden genoeg dus om het over de zee ook eens gaan te proberen.

En al spoedig wordt duidelijk waarom de band met open armen werd ontvangen in het thuisland. 'The Fool' is een album geworden die genres als gothic, industrial, heavy metal en gepolijste rock op een eenvoudige, doch overtuigende, manier weet te mixen. Geen moeilijk verteerbare meuk, maar juist hoogdravende genialiteit van het kaliber A Perfect Circle: niet alledaags, maar wel verteerbaar voor een groot publiek. Sterker nog, deze band zou zowaar indruk kunnen maken bij liefhebbers uit allerlei muzikale hoeken. De variatie in de muziek is enorm en (ondanks een herkenbaar eigen geluid) is geen enkel nummer hetzelfde. Zo is 'Life Is Lonely' een commercieel nummer dat lekker in het gehoor ligt en inmiddels ook al vergezeld wordt door een videoclip (waarvan de productie onder handen is genomen door Nathan Cox, bekend van Marilyn Manson, Korn en Linkin Park). 'Exposed' daarentegen is minder ruimdenkend, maar wel tijdsloos door een dikke muur van geluid (die je stukje bij beetje weet te ontrafelen) met ongelooflijk scherpe vocalen. Ook de industrial komt uitstekend aan bod in 'Pushing Providence', waarbij de gedachte aan Nine Inch Nails sporadisch de kop opsteekt.

Deze plaat is van een uniek niveau, alleen al om het feit dat het om een debuut gaat. Zelfs de spuuglelijke, vloekende artwork doet daar verder niets aan af. En het feit dat de bassist de ongelukkige naam Charlie Pusey zal ik deze keer eens niet benutten voor het maken van flauwe, voorspelbare grappen. Puike plaat, puike band... Wanneer komen ze naar Nederland?

avatar van james_cameron
4,0
Prachtige rockplaat, vol meeslepende songs. De band speelt weliswaar stevig leentjebuur bij Tool (vooral qua zang en ritmesectie), maar de songs zijn van zo'n hoog niveau dat dit feitelijk niet uitmaakt. Het album biedt in ieder geval een prettiger luisterervaring dan de albums van Tool, die nogal eens uitschieten in eindeloze opbouw en wazig geneuzel. Hier blijft alles compact en to the point.

avatar van Alarum
5,0
Van begin tot eind een meesterplaat.
Sterke tool-invloeden inderdaad maar dat mag wel.
Dit is een band om in de gaten te houden in de toekomst!

avatar van freakey
4,5
Prachtig inderdaad, maar wel erg schatplichtig aan Tool en A Perfect Circle, dat wel....

avatar van freakey
4,5
Puur kippenvel dit, half puntje erbij... opvolger is trouwens ook geweldig!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:00 uur

geplaatst: vandaag om 18:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.