Justin Timberlake - The 20/20 Experience: 2 of 2 (2013)

Label: RCA

1. Gimme What I Don't Know (I Want) (5:15)
  2. True Blood (9:31)
  3. Cabaret (4:32)

met Drake

4. T.K.O. (7:04)
  5. Take Back the Night (5:55)
  6. Murder (5:07)

met Jay-Z

7. Drink You Away (5:31)
  8. You Got It On (5:55)
  9. Amnesia (7:04)
  10. Only When I Walk Away (7:05)
  11. Not a Bad Thing (11:28)
  12. Blindness * (4:48)
  13. Electric Lady * (4:20)
avatar van Waste Management
Ah de tracklist is bekend...

avatar van Gloeilamp
Hier ben ik erg benieuwd naar! Het eerste deel vond ik namelijk erg goed.

avatar van kobe bryant fan
Erg benieuwd naar!
Ook al is Take Back The Night toch beduidend minder dan het songmateriaal van deel 1.

Rene1979
Komt een box van met 4 lp's... Te gek dit extra materiaal, ben wel benieuwd naar de producers...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Ik zag gister een herhaling van het optreden van deze man tijdens VMA's. Ondanks dat ik niets heb met zijn muziek kan ik zeggen dat het van absolute topklasse was wat hij liet zien. Petje af hoor!

avatar van Don Cappuccino
Ook worden de twee albums gebundeld. Ik heb de eerste CD niet gekocht omdat ik al dacht dat er een boxje zou komen met beide albums. Take Back The Night is weer een lekker funky nummer, ik ben wel benieuwd naar dit album.

avatar van Waste Management
''Take Back the Night'' is een prima nummer om naar te luisteren...

avatar van Arrie
Rene1979 schreef:

Toch gewoon weer een samenwerkingsproject met Timbaland, net als deel één?

Arrie schreef:

Toch gewoon weer een samenwerkingsproject met Timbaland, net als deel één?
Ja

avatar van realmadrid23
De fans die FS/LS goed vonden kunnen uitkijken naar deel 2 volgens JT.....
Hier een interview waar hij het uitlegt :

YouTube - Exclusive: Justin Timberlake Sits Down with Sway & Talks Jay Z, Kanye, Drake, Miley Cyrus + more

Hij liet btw wel even zien wie er de baas was tijdens de VMA's , wat een optreden

realmadrid23 schreef:
De fans die FS/LS goed vonden kunnen uitkijken naar deel 2 volgens JT.....
Hier een interview waar hij het uitlegt :

Ik kan niet wachten...

Don Cappuccino schreef:

Ik kan niets van een dubbel-cd vinden, heb je meer informatie voor me? Hier heb ik wel oren naar.

avatar van Don Cappuccino
Slowgaze schreef:

The 20/20 Experience: The Complete Experience

Ik heb even naar Amazon gelinkt aangezien Justin die link ook op zijn website had gezet. Bij winkels als Velvet zal The Complete Experience 18 euro gaan kosten. Hij komt op 30 september uit, dezelfde releasedatum als het tweede deel.

avatar van Slowgaze
Oké, die ga ik t.z.t. bestellen. Bedankt voor de link, zoon.

Slowgaze schreef:
Oké, die ga ik t.z.t. bestellen. Bedankt voor de link, zoon.

je mist alleen wel 4 bonustracks .

Bonustracks schmonustracks.

avatar van Waste Management
Justin heeft aangegeven dat ''TKO'' de nieuwe single is, en 't tis best een lekker nummer...

avatar van realmadrid23
je kan het album al beluisteren op itunes

avatar van keijzm73
Niet gedacht dat ik ooit zou uitkijken naar een album van JT. Maar dat deed ik wel. En wel naar aanleiding van het eerste deel van dit tweeluik. Daarvoor was ik eigenlijk enkel bekend met wat singles van Justin Timberlake. Die ik overigens niet eens slecht vind. Ik ben zijn andere albums terug gaan luisteren en voor mezelf tot de ontdekking gekomen dat ik vooral de sound van deel 1 van 'The 20/20 Experience' erg tof vind. Op dit eerste deel van het tweeluik is JT meer laidback, smooth en RnB maar tegelijk ook dansbaar. De nummers zijn over het algemeen vrij ingetogen melodieus en meestal toch knap voorzien met een lekkere beat. Ook kenmerkt deel 1 zich met een lekker aanwezige soulvibe afgewisseld met meer up-tempo nummers die in zekere zin ook mooi 'spannend gelaagd' zijn. En zelfs na enige gewenning kan ik de meer uitgesponnen versies van diverese nummers ook erg goed waarderen.

De hierboven beschreven ervaring ontbrak me toen ik begon aan deel 2 van ''The 20/20 Experience'. De eerste nummers - tot en met de nieuwe single T.K.O.- zijn meer up-tempo en zelfs wat 'nerveus' vergeleken met het eerste deel van het tweeluik. Op dit tweede deel keert JT in mijn beleving meer terug naar de sound van zijn eerste twee albums. Bij de tweede luisterbeurt bevallen deze nummers gelukkig al wel beter. Het lang uitgesponnen 'True Blood' vangt aan met een soort van 'Elvis' persiflage en tegen het einde van het nummer hoor je - ook vast niet toevallig - 'Michael Jackson' lachen als in Thriller. 'Cabaret' bestaat uit lekker catchy refrein. De nieuwe single T.K.O. is oké, maar met z'n 7 minuten wat aan de lange kant. En dan breekt het album halverwege ineens open met de single; 'Take Back the Night'. En ineens is daar weer die lekker soulvibe en de meer melodieuze (smoothy) zanglijnen. Wat een heerlijk nummer is dat met dat slap-gitaartje en de trompetten erin (and the horns say). De nummers daaropvolgend zijn lekker tot aan het einde van het album. De tweede helft van dit album heeft een betere 'flow' vergeleken met de eerste helft. Een aantal nummers van dit album hadden net zo goed op het eerste deel van het tweeluik kunnen staan (You Got It On, Amnesia). En de afsluiter 'Not A Bad Thing' zou ook nog wel eens hoge ogen kunnen gooien als het uitkomt op single. Een erg poppy en glad nummer. Lekker pakkend maar daardoor ook snel verzadigend.

Het album heeft nog wat meer draaibeurten nodig voor normering, maar ook deel twee van 'The 20/20 Experience' verdient een dikke voldoende. Al kan ik bij deze al wel voorzichtig aangeven dat ik op termijn waarschijnlijk eerder zal teruggrijpen naar deel 1.

Rene1979
Ongelofelijk Justin flikt het twee keer in 1 jaar om een heerlijk album af te leveren.. Niet normaal de man heeft gewoon vier Pop/Soul/Hip-hop fusions onder zijn riem!

avatar van -marco-
Keek hier best naar uit, maar tsjonge tsjonge wat word ik hier teleurgesteld. Geen slecht album hoor, maar goed.... Ik ben er niet helemaal uit, maar imo iig stukken stukken stukken minder dan zijn voorganger. Eea is net wat TE. Te zoetsappig, te eentonig, te makkelijk en te snel vervolg als je het mij vraagt. Daar waar ik the 20/20 experience 1 echt heel erg lekker vond.

Jammer. Ga hem zeker nog wat vaker opzetten, maar tot heden ben ik teleurgesteld

avatar van Waste Management
''True Blood'' vind ik een fantastisch nummer en ''Not a Bad Thing'' is idd iets te zoetsappig. Moet de rest nog luisteren.

avatar van keijzm73
En toch flikt 'ie het weer. Ik was - zoals hierboven is te lezen - aanvankelijk gematigd positief. En oké, het wist me niet direct te raken zoals het eerste deel dat wél meteen deed bij de 2e/ 3e keer luisteren.
Maar deel twee begint nu toch ook wel langzaam onder mijn huid te kruipen. Knap hoor!

Rene1979
Ik vind deze wellicht nog beter dan de eerste.. Zo heerlijk dit..

avatar van Norrage
Minder dan de vorige, maar ok, dat is pas mijn mening na 1 luisterbeurt. Deze plaat is wat minder veelzijdig, maar aan de andere kant tenminste wel meer een geheel dan deel 1. Maar daardoor wat saaier. Ben benieuwd of het gaat beklijven!

avatar van Waste Management
Heb de CD net gekocht bij MediaMarkt, ben er blij mee. In 't boekje staat dat er een ''Hidden Track'' - ''Pair of Wings'' op de CD staat, maar 't staat niet op de achterkant van de hoes...

avatar van Gloeilamp
Dat heeft Nevermind van Nirvana bijvoorbeeld ook, dat nummer zit waarschijnlijk achter een ander nummer geplakt.

Ah, dan ga ik ff luisteren... ''Not a Bad Thing/Pair of Wings'' dus

avatar van Gloeilamp
Pair of Wings zit inderdaad verstopt in Not a Bad Thing. Na één luisterbeurt heb ik gemengde gevoelens, nummers als Not a Bad Thing, Amnesia en TKO zijn echt geweldig. Maar helaas weten de overige nummers me nog niet zo te boeien als het album dat eerder dit jaar uitkwam. Het is zeker niet slecht, maar ik verkies het eerste deel toch boven dit tweede deel.

Stem volgt na meerdere luisterbeurten, hopelijk kan dit album me dan wat meer pakken.

avatar van Waste Management
Er staan meer 2 delige nummers op dan op het eerste deel...