Moby Grape - Moby Grape (1967)

Label: Columbia

1. Hey Grandma (2:33)
  2. Mr. Blues (2:00)
  3. Fall on You (1:56)
  4. 8:05 (2:21)
  5. Come in the Morning (2:17)
  6. Omaha (2:25)
  7. Naked, If I Want To (0:57)
  8. Someday (2:43)
  9. Ain't No Use (1:40)
  10. Sitting by the Window (2:48)
  11. Changes (3:25)
  12. Lazy Me (1:48)
  13. Indifference (4:14)
  14. Rounder [Instrumental] * (2:04)
  15. Looper (Audition Rec.) * (2:38)
  16. Indifference (Audition Rec.) * (2:53)
  17. Bitter Wind * (2:50)
  18. Sweet Ride (Never Again) * (5:56)
fredpit
En op vinyl...

Aangezien ik alleen albums waardeer die ik in bezit heb (gehad), zal ik eindelijk die 4,5 neer kunnen zetten.

avatar van Oldfart
dat is goed nieuws : mijn vinyl exemplaren zijn amper meer te draaien , het lijkt wel of er een extra ritmesectie meedoet, zo erg.

Zijn ze al uit , of komen ze nog?

avatar van Toon1
pff heb ik sinds maandag de oude release op LP in bezit, komt er net nu een nieuwe release aan

avatar van Willem B
Oldfart schreef:

Zijn ze al uit , of komen ze nog?

Volgens de site van Sundazed komen de eerste drie (Moby Grape, Wow en Grape Jam) uit op 9 Okt a.s. Moby Grape '69 en Truly Fine Citizen volgen dan in November. De uitgaven op vinyl zouden exacte replica's zijn op high definition vinyl.

avatar van Toon1
De bonustracks van de re-issues zijn ook bekend, dit zijn die van dit album:

14. Rounder (instrumental)
15. Looper (audition rec.)
16. Indifference (audition rec.) previously unissued
17. Bitter Wind previously unissued
18. Sweet Ride (Never Again)

Benieuwd of ze de moeite zijn

avatar van shinybeast

op youtube 2 nrs hey grandma + sitting by the window ( kwaliteit houd niet over bij deze home video

shinybeast schreef:

. En ook: Moby Grape live in de Mike Douglas Show, clipje ca. 1968

avatar van Oldfart
Nou dat wachten tot oktober lukt ook nog wel even; bedankt Willem B.

avatar van Lennonlover
"Sitting by the Window" Kippenvel gewoon. 2-3 mindere nummers, maar voor de rest stuk voor stuk grootheden.

4*!

Willem B schreef:
Voor de liefhebbers van Moby Grape:

Goed nieuws

De eerste vijf Moby Grape elpees zullen worden heruitgebracht door
Sundazed records on Okt / Nov a.s. zowel op CD als vinyl.
Geheel geremasterd en met bonusnummers

ZA-LIG! ik koop de vinyls zowiezo!

In een fnac, mediamarkt of freerecordshop zal ik ze waarschijnlijk niet vinden :s

EVANSHEWSON
Dit blijft voorlopig nog bovenaan op mijn velanglijstje staan. Heb hem nog niet tegengekomen, maar wie geduld heeft...

EVANSHEWSON schreef:

Toon1 schreef:
[ Misschien zal je hem binnekort wel makkelijk(er) vinden nu er nieuwe uitgaves aankomen...

de eerste worp van 3 cd's is gearriveerd; zeer verzorgde uitgaves

Lennonlover schreef:
leuk altijd om dat te horen, maar waar vind je die???!!!

ik heb alle drie cd's (opnieuw) gekocht afgelopen koopzondag bij Sounds in Venlo

dus gewoon bij de betere platenboer

avatar van Paalhaas
Lennonlover schreef:

n00b!

avatar van HiLL
Zelfs bij Bol.com te koop. nAAb.

hmmm, kay. Thanx

avatar van Droombolus
Een tijdloze klassieker ......... kocht mijn eerste exemplaar in 1969 ........ Kan me het leven niet meer zonder voorstellen ........ 5 sterren dan maar ? OK !

avatar van LeRoi
Idd Geweldige plaat. Jammer dat deze band nooit de aandacht heeft gekregen die het verdiende (zoals Byrds, Fairground, Love,.. ). Weet zeker als meer oren met deze muziek worden verwend dat de band de waardering krijgt die het in mijn ogen verdient.

Toon1 schreef:

Spijtig genoeg heeft Moby Grape dit album niet meer kunnen evenaren; onder andere door de platenmaatschappij, die maar liefst vier singles van dit album uitbracht op één dag!

Dat was een stunt die door hun manager was bedacht en het waren vijf singles, allemaal in picture sleeves:

Omaha / Someday,
8'05" / Mr. Blues,
Sitting By The Window / Indiffrence,
Hey Grandma / Come In The Morning en
Fall On You / Changes

EVANSHEWSON
Ik kocht gisteren in Utrecht het album "Crosstalk, the Best of Moby Grape", zal trachten dit morgen toe te voegen.
Van deze plaat staan er enkele songs op, heb ik gemerkt.

Op de terugreis naar Mechelen/Lokeren al een flink stuk gedraaid in de auto en zeer goed bevonden!

avatar van Toon1
Zes nummers van dit album staan op die compilatie zie ik... Nu heb je toch al de helft van deze plaat gehoord

Down_By_Law
Met heel veel mazzel de CD in uitstekende staat voor slechts 5 euro gevonden. Kan nog best een van mijn favoriete albums worden.

Down_By_Law
Een van mijn favoriete albums is het niet, maar het is wel een van de beste van 1967. '8:05' klinkt als Crosby, Stills & Nash voordat Crosby, Stills & Nash er waren (als trio).

Down_By_Law schreef:

De Grape en de Springfield waren dikke maatjes. Don Stevenson en Jerry Miller werden later nog gevraagd door Stills voor wat later CSN zou worden .........

Droombolus schreef:

Interessant. Nooit geweten. Ik wist wel dat Steve Winwood gevraagd werd om het vierde lid te worden ipv Neil Young.

avatar van musicfreak1960
Als je ooit praat over een zelfmoord carriere, dan is het deze band wel, de manager bedacht dat deze plaat uitgebracht werd door alle nummers als single uit te brengen.

Uiteraard werden het geen hits.....

Jammer van zulke mooie nummers als 8:05, Naked if I want o,
Sitting by my window en ga zo maar door

Schitterend album, helaas nu al niet meer aan te komen. Ik wacht nog even af, anders wordt het Vintage aanschaffen.

avatar van Droombolus
Inderdaad een prettig alternatief. Alle nummers staan prachtig geremastered op Vintage maar wel in Stereo. De Mono versie klinkt nog nèt iets lekkerder, iets kompakter, maar dan moet je wel op zoek naar de OOP Edsel release ..........