menu

Nina Hagen Band - Nina Hagen Band (1978)

mijn stem
3,98 (179)
179 stemmen

West-Duitsland
Rock
Label: CBS

 1. TV-Glotzer (White Punks on Dope) (5:15)
 2. Rangehn (3:27)
 3. Unbeschreiblich Weiblich (3:30)
 4. Auf'm Bahnhof Zoo (5:25)
 5. Naturträne (4:05)
 6. Superboy (4:01)
 7. Heiss (4:11)
 8. Fisch Im Wasser (0:51)
 9. Auf'm Friedhof (6:15)
 10. Der Spinner (3:15)
 11. Pank (1:45)
totale tijdsduur: 42:00
zoeken in:
avatar van Bulldozer
4,5
Hendrix4live schreef:
Zeker wel één van de beste Duitse-Cd's ooit gemaakt. Zo ontzettend jammer dat er maar twee albums van haar zijn. Maar ik vind hun tweede stukken minder.
TV-Glotzer (White Punks on Dope), Auf'm Friedhof en Unbeschreiblich Weiblich vind ik de allerbeste.


Er zijn meerdere albums van "die Nina", ze staan alleen niet op MuMe.

avatar van pjh1967
Bulldozer schreef:
Er zijn meerdere albums van "die Nina", ze staan alleen niet op MuMe.


Jawel hoor

avatar van Bulldozer
4,5
pjh1967 schreef:
(quote)


Jawel hoor


Je hebt helemaal gelijk.

Father McKenzie
Zou de hedendaagse jeugd nog te winnen zijn voor zulk een tijdloos rockalbum als dit?
I do hope so.

Yann Samsa
Hm Hm, dit album heb ik al een 3tal jaar in mijn collectie....
Ik ben vijftien, telt dat onder 'de hedendaagse jeugd'?
Lang geleden dat ik dit album nog gedraaid heb.
Stem verwijderd en binnen de korste keren nog eens beluisteren...
Maar voor zover ik nog weet een sterk en fris album.
Krachtig, energiek...
Met als persoonlijke uitschieter, cliché maarja, Unbeschreiblich Weiblich.
Waw: dat nummer ken ik al van toen ik 11 was.
Pure nostalgie

avatar van Oldfart
4,0
dat nummer ken ik al van toen ik 11 was.
..........jeetje, zo lang al

Yann Samsa
Voor mij wel
Aangezien mij muzikale interesse zich ontwikkeld heeft toen ik 12/13jaar was.

avatar van ikkie
3,5
De teksten en Nina's vocalen staan na al die jaren nog immer fier overeind. Helaas is de muziek toch niet meer zo rauw als in mijn herinnering. Anderzijds was het een prettige en nostalgische herbeluistering. Beste nummers: Unbeschreiblich weiblich, Pank en Naturträne!

avatar van Hendrix4live
5,0
pjh1967 schreef:
(quote)


Jawel hoor


Ik keek helemaal verkeerd.

avatar van Madjack71
4,5
Dit album is niet zo 'punk' als dat ik gedacht had, met Pank als uitzondering dan. Doet er verders niets aan af. Nina is de Uber GaGa, puur, recht voor zijn raap en -destijds- wars van alles wat naar commercie riekt.
Nina Hagen Band...en die Band is een sterk component van dit album dat heerlijk wegluisterd. Nina een icoon op zichzelf geworden, zonder enig hit. Unbeschreiblich Weiblich is het bekendst, maar heeft destijds de top 40 niet gehaald. Maar is een rasechte klassieker uit die tijd.
Maar nummers als Auf'm Bahnhof Zoo en Naturträne laten meer horen wat deze Hagen Band in hun mars hadden. Auf'm Friedhof met die 'vette' basloop erin. Yep, dit is een topplaat, met een Nina Hagen die krijst, sneert, piept, gilt maar wel zeer beheerst. Want bij Der Spinner hoor je voor het eerst op dit album haar -meer eigen- stem geluid en kan ik me voorstellen dat ze ook heel ingetogen zou kunnen zingen. Een klassieker uit de Duitse popgeschiedenis.

avatar van Rockfan
3,5
Hier heb me menig uurtje mee vermaakt. Mn Unbeschreiblich

avatar van Protonos
4,5
Geweldig album! zeer goede begeleidingsband, met als hoogtepunt de knotsgekke (opera)zang van nina hagen

AddictedToElvis
Ter inleiding van de feminisme beweging in de filosofieles lied onze docent twee fragmenten zien van niemand minder dan Nina Hagen, het bekende Unbeschreiblich Weiblich en zijn persoonlijke favoriet Naturträne. Voor een maat van mij en ik was het even intens genieten maar de rest van de klas zat met een groot vraagteken boven hun hoofd of met afschuw in hun ogen. 'Ja, ik ken dit.' 'Ja, dit vind ik goed.'
Nu maar weer even die heerlijke plaat opgezet, met die prachtstem van dat prachtwijf met als absoluut hoogtepunt het opera-achtige Naturträne, zalig! Echt een topalbum in al haar gekte en puurheid!

Zijn haar solo-albums ook de moeite waard, en/of wijken die heel erg af van de Nina Hagen Band? Unbehagen vind ik ook erg tof.

avatar van Hendrix4live
5,0
Beste nummer zonder enige twijfel: Auf'm Friedhof Tot, tot, tot:)

AddictedToElvis
Eigenlijk valt er (toch) genoeg te twijfelen, gezien het uitstekende pakket nummers.

avatar van joko16
3,0
Auf'm friedhof, brilliant

avatar van Protonos
4,5
Perfecte plaat! de eerst vier nummers zijn van een ongelofelijk hoog niveau, daarna volgt het schitterende Naturträne. Superboy en Heiss zijn lekkere nummers, Auf'm friedhof is knotsgek en geniaal.

Heeft een plaatsje bemachtigd in mijn top 10

avatar van Bijdevaate11
4,0
Wat hebben toch weinig mensen op dit album gestemd, deze mag toch wel in de top 250 lijkt me!

avatar van king_pin
4,0
Na duizend keer dit album tegen te zijn gekomen in alle hoeken en gaten van muziekwereld heb ik eindelijk maar eens besloten om Nina Hagen te gaan leren kennen.
Eerste luisterbeurt van haar debuut is gelijk raak! Wat een energie heeft ze hier! De hele band trouwens. En wat een power vocal heeft ze zeg, dat gecombineerd met haar gilletjes en brullen, ik vind haar nu al geweldig (of eigenlijk nu pas aangezien het album inmiddels bijna 35 jaar oud is!) Snel nog een keer luisteren

avatar van freakey
4,0
Soms vallen kwartjes dodelijk langzaam he Kingpin....

avatar van king_pin
4,0
Het kwartje viel heel snel (bij de eerste luisterbeurt al) maar voordat ik het kwartje vond...
Inmiddels een stuk of 4 keer gehoord en ken de nummers nu wat beter, gewoon steengoed dit!
4*

5,0
Dit blijft een ongelooflijk fantastische en originele plaat die nog niks aan kracht heeft ingeboet.. Al jaren staat ie in mijn top-10 aller tijden. Zo goed, dat Nina Hagen nooit ook maar in de buurt van dit niveau is gekomen. Dat kon ook eigenlijk niet. Voor andere bewonderaars: probeer het geweldige Rockpalast-concert uit 1978 op de kop te tikken waar het album min of meer integraal wordt uitgevoerd met een top-begeleidingsband.

avatar van Jan Wessels
3,5
Voor een plaat uit 1978 klinkt dit toch wel heel goed hoor. Dat is ook te danken aan de begeleidingsband op dit album. De vier muzikanten, die later verder gingen als Spliff, spelen strak en dynamisch. Nina Hagen is erg op dreef met een stem die meerdere toonladders haalt, rauw en soms (heel soms) weer ingetogen. Ook qua muzikaliteit en de teksten zit het prima in elkaar. Inderdtijd kende ik TV-Glotzer (White Punks on Dope) al van de onvolprezen versie van de amerikaanse band The Tubes.
Spliff maakte later nog een aantal mooie nummers zoals Das Blech (In der Disco spielen Sie Disco und da geh ich manchmal hin.. ) en Carbonara (een geweldige pastiche op de Italo-disco van die tijd).
Zeer bijzonder album die de weg bereidde voor een hele hoop Duitstalige muziek in begin jaren '80 (Deutsche Neue Welle). Daar kwam een tijd lang prachtige muziek vandaan.

avatar van Dibbel
5,0
Eind jaren-70 klassieker.
Wat pixie66 hierboven zegt: een fantastische en originele plaat die nog niets aan kracht heeft ingeboet.
Wat hebben we deze vroeger veel gedraaid op avondjes met vrienden en feestjes.
Nina Hagen beheerst het hele spectrum met haar orkaan van een stem en de band speelt superstrak. Vooral de drummer is erg goed.

De dikwijls tegen de hardrock aanhangende muziek op dit album kent nog een beetje een valse start met de Tubes-cover White Punks On Dope, maar daar wordt genoeg eigen draai aan gegeven.
Daarna wordt het pas echt feest met Rangehn (wenn Du scharf bist, mußt du rangehn) een lekkere rocker, gevolgd door het weirde Auf 'm Bahnhof Zoo (over damesliefde) en het werkelijk schitterende en tot tranen toe roerende Naturträne. Zo mooi gezongen.
Superboy is een lekker meezingertje en de hit Unbeschreiblich Weiblich natuurlijk ook.
Bij het spannende Heiss voel je als het ware de broeierige hitte (da kam Herr Wixmann unter meinem kalten Brause..).
En dan het echte prijsnummer natuurlijk Auf dem Friedhof, ongelooflijk creepy, maar toch heel erg beklijvend en waarbij je visioenen van sommige Michael Jackson-clips krijgt.
Ook Spinner is een mooi liedjes.
De twee niemendalletjes Fisch Im Wasser (wordt in de tweede helft terug uit gespeeld) en het punkertje Pank gaan mij niet van de 5 sterren afhouden.

Een klassieker, die ze overigens nooit meer heeft kunnen evenaren.

avatar van edje1969
4,0
Draai eigenlijk alleen de eerste 6 nummers. Unbeschreiblich Weiblich vind ik het beste Duitstalige nummer en Naturtrane is heerlijk eigenzinnig theatraal en mooi. TV-Glotzer is goede cover.

avatar van WoNa
5,0
Van een album dat ik wel aardig vond in 1978 naar een van mijn meest favoriete ooit. DIe weg heeft Nina Hagen Band door de jaren heen afgelegd. Het is ook een van de weinige platen uit die tijd, qua aanschaf mijnerzijds, die ik nog steeds geregeld uit de kast trek, Een soort oergeweld dat zo aanstekelijk is, zo goed klinkt en zo waanzinnig sterk in elkaar zit. Men noemde het punk in de winter van '78, maar hier heeft het allemaal niets mee te maken. Te gevarieerd, te goed gespeeld en te gelaagd. Balancerend op de rand van waanzin en toch met wetenschappelijk precieze briljantie gespeeld. Ik heb drie nummers een sterretje gegeven, maar dat had ik met de andere 8 ook kunnen doen. Ze zijn me allemaal even lief. Een kenmerk van een vijf sterren album.

Het hele verhaal staat hier op WoNo Magazine.

avatar van henkiev
5,0
Indertijd helemaal grijs gedraait..en het blijft een geweldige plaat...

avatar van muze
5,0
Geniaal, compleet en tijdloos album, van de bovenste plank.
"Allein! die Welt hat mich vergessen".
Om dat te voorkomen deze stem.

avatar van Jonestown
toen was ze nog gewoon gek. daarna geschift. klassiek album. toen brood kwam was het schluss ..

avatar van AstroStart
5,0
Erg benieuwd naar dit album. Staat niet op Spotify, terwijl ik Unbeschreiblich Weiblich altijd een heerlijk nummer vond. Vandaag gevonden in de LP-bak en maar direct meegenomen.

avatar van WoNa
5,0
Vandaag het album weer eens gedraaid van LP die nu toch minimaal 40 jaar in mijn kast staat. Wat mij opvalt, opnieuw, is hoe goed het album klinkt. Dit is een debuutplaat van een toen onbekende band, maar alles grenst aan perfectie. Alsof iedereen rond Nina Hagen wist dat dit de plaat van hun leven zou worden. Van band tot producers, managers en label. Er is geen pfennig bezuinigd, zodat ieder geluidje perfect opgenomen werd. Eindeloze overdubs toe te voegen en aan perfectie grenzende opnames te maken. Alles klinkt zo helder, zo diep, zo vet, om eens een modern woord te gebruiken. Nina zelf mocht haar totale gekte inzetten, zonder ergens tegen gehouden te worden.

Het resultaat is de beste Duitse plaat ooit, de beste plaat uit de punkjaren 1977 en 1978 en een van de beste platen ooit gemaakt. Dit album is punk en geen punk. Voor punk speelt/is de band veel te goed. Het is Nina die Johnny Rotten doet verbleken en Iggy Pop naar de kroon steekt.

Het is voor mij duidelijk, de liefde tussen deze plaat en mij gaat nooit meer over. Heerlijk precies midden tussen mijn boxen gezeten en de plaat geluisterd met het tekstvel op schoot, waarvan ik vergeten was dat die er bij zat. Alle golven kwamen heerlijk over me heen. Zo lekker.

(Over Duitse punk gesproken. Recentelijk kreeg ik de plaat 'Frau Gott' van Trixsi toegestuurd. Staat nog niet op Musicmeter (en nu geen tijd). Voor Punkfans, dit is een aanrader!)

avatar van Rainmachine
4,5
Dit album is een absolute tijdloze klassieker en voor een debuutalbum is het helemaal fantastisch. Dit album klinkt anno 2020 nog steeds als een klok. Zit voor mij op hetzelfde niveau als Shpritsz van Brood en het debuutalbum van New Adventures. Dit is toch wel een bijzondere periode geweest zo begin jaren 80. Blij dat ik het allemaal mee heb mogen maken. Ik blijf mij verbazen hoe goed deze albums blijven klinken. Unbehagen vind ik overigens ook een top album, daarna ben ik Nina wat uit het oog verloren.

avatar van Hans Brouwer
5,0
Rainmachine schreef:
Het album is een absolute tijdloze klassieker en voor een debuutalbum is het helemaal fantastisch. Dit is toch wel een bijzondere periode geweest zo begin jaren 80. Blij dat ik het allemaal mee heb mogen maken
Met heel grote dank aan dj Alfred Lagarde die Nina Hagen en andere artiesten promootte tussen 16.00 en 18.00 uur op Hilversum 3.
"Nina Hagen Band", ik heb die plaat destijds helemaal grijs gedraaid...

Gast
geplaatst: vandaag om 06:41 uur

geplaatst: vandaag om 06:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.