Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

met Fred Zomer

21. Park (4:15)

met Bert Vrielink en Dries Bijlsma

avatar van Reijersen
Haal er toch een halfje vanaf. Nederlandstalige Hiphop blijft mij niets doen. Merk wel dat Opgezwolle de top van de Nederlandse hiphop is. Kan niet echt een reden noemen waarom het met niets doet. Het is gewoon zo, zeg maar.

avatar van BoordAppel
Merk wel dat Opgezwolle de top van de Nederlandse hiphop is.

Hoeveel Nederlandstalige hiphop ken je?

waxxx schreef:
trouwens , de overgang bij het nummer passievrucht/bosmuis, van opgezwolle naar duvel, DAT IS ECHT FUCKING MEESTER ! sorry ik moest t ff kwijt

Daar ben ik het volkomen mee eens! En Duvel maakt het toch wel waar in die paar zinnen Dan moet ik ook nog even kwijt dat Elektro stress gewoon heerlijk vermoeiend is om naar te luisteren, vers na vers verraderlijk...

avatar van Reijersen
BoordAppel schreef:

Hoeveel Nederlandstalige hiphop ken je?

Vrij veel, genoeg om Opgezwolle te vergelijken met andere artiesten. En het is natuurlijk ook maar een mening. Opgezwolle klinkt mij lekkerder in het gehoor als de meeste andere Nederlanstalige hiphop.

De eerste nummers zijn ijzersterk, maar ik vind het niveau daarna wat afzakken. Nog steeds een goed album, maar niet zo geweldig als de hele Opgezwolle-hype je doet denken.

avatar van Josje
ik ben die Josje van balans hahaha

avatar van tovenaar
Dan ben ik verliefd op je!

avatar van Josje
haha cool

Best goede cd, de beats zijn cker in orde. met de teksten zit het niet altijd even goed, maar het merendeel van het album zijn toch wel vette tracks.

avatar van luc011190
Geweldige CD. Na The College Dropout de beste hiphopcd die ik bezit. Park is fantastisch met een mooi, gevoelig refrein. HoedenPlank is het enige nummer dat ik al kende en vind ik het beste, het stampt heerlijk door.
Elektro Stress is origineel en Passievrucht/Bosmuis heeft veel leuke woordspelingen. Ut is wat Ut is, vind ik niet fantastisch, ook komt Raymzter niet helemaal goed uit de verf. Gerrit is erg herkenbaar, ik zal het eens verspreiden, eens kijken of de Gerrits zich aangesproken voelen . Het enige nummer wat ik echt een onvoldoende geef is de titelsong, Eigen Wereld, matige teksten en een irritante beat. Verder, 4,5 ster.

avatar van Koert
Ik moest er zelf even aan wennen. Toen ik hem voor het luisterde vond ik het echt heel anders en eigenlijk niet mooi. Maar na een paar dagen luisteren was ik er helemaal weg van. Lang niet alle nummers zijn briljant natuurlijk.

Elektrostress is geniaal, jammer dat hij zo kort is. Ook hele sterke tekst.
De NL nummers vind ik matig. Gerrit en Ukkie zijn dan weer erg goed. Hoedenplank uiteraard ook. Het deel van Duvel in Passievrocht/Bosmuis klinkt erg gaaf. Park is mijn favoriet. Daar had ik niets van verwacht... Opgezwolle met een volkszanger? Maar het is echt een fantastisch nummer.

Ik luister hem nog steeds een paar keer per week. 5,0*

hele vette CD
passievrucht vind ik vet vooral dat eerste stukje dat van
'lekker rustig op de bank met een DVD'

Thisisme
Op mijn werk wordt veel over deze cd gepraat. Ben wel erg nieuwsgierig geworden.

0,5
Deze cd is zo verschrikkelijk slecht, ik ga dit echt niet hoger geven als een 1.5. Een vriend van me liet me dit horen, heb er nog steeds nachtmerries van :S

avatar van BoordAppel
En dan geef je het een 0,5 . Kan je ook uitleggen wat je er zo slecht aan vind?

avatar van WeSSeL..
Maar tot hoevere moet je die persoon, degene 20 van de z'n 24 albums Perfect (5* geeft) vind, serieus nemen?

avatar van luc011190
HappeR schreef:

Hoe zou je sieren als je de cd nog een keer zou luisteren

avatar van Vizzle
WeSSeL.. schreef:
Maar tot hoevere moet je die persoon, degene 20 van de z'n 24 albums 5* geeft, serieus nemen?

Ja idd..... 3 ceedees van Bubba Sparxxx, vooral de laatste is echt een draak van een plaat, die geeft ie 5 sterren en Eigen wereld krijft een 0,5 ??? Met zoiets kan je egnie zomaar wegkomen vind ik!

( ps. vind Deliverance van Bubba wel goed hoor ( maar geen 5* )

hoe download ik de cd?

avatar van tovenaar
Je legt centjes neer op de toonbank van de CD-winkel, je krijgt dan een CD van Opgezwolle, die neem je mee naar huis. Zo! Een kind kan de was doen!

avatar van Ali Chemicali
Haha.. Ik vind dit Hét Hip-Hop album van Nederland. Erg orgineel, het is tenminste niet zo commercieel als Ali B. of Lange Frans en Baas B. Hoedenplank vind ik tot nu toe het best maar ik ken de andere nog niet zo goed, tot nu toe 4,5*

Ik moet zeggen dat ik het eerst niet zo'n goed album vond, maar toen ik het een paar keer had geluisterd was ik verslaafd. Beste aankoop na Mindstate - Pete Philly. Sticks is gewoon dope. Die man heeft echt een meesterlijke flow. Wel een minpuntje vind ik dat het album eindigt met Park. Ik had wel een meer knallend nummer willen horen aan het eind van de cd. In ieder geval is deze cd de beste uit de opgezwolle reeks. Had ik niet verwacht van eigen bodem. 4,5*

avatar van Word_Play
Ik kon persoonlijk geen betere afsluiter dan Park bedenken. Heerlijk rustig nummer dat ervoor zorgt dat je gelijk weer naar de play-knop duikt.

avatar van Vizzle
Park, ook 1 van mijn favorieten!

avatar van Opschuiven
vooral gebleven heb ik wel 1000 keer geluisterd, wat een vette beat zeg! Voor de rest is het album wat minder maar alsnog 4,5* ( ga trouwens naar opgezwolle in tivoli!!!)

Ijzersterke lyrics, voor Eigen Wereld luistert lekker weg. Piraat met een houten poot en een ooglap Super gevonden. Verder Hoedenplank met die heerlijke beat en Nagemaakt. Made in NL vind ik wel relaxt maar na een of twee keer achter elkaar luisteren gaat de manier van flowen behoorlijk vervelen, kan er niets aan doen. Op dat kleine puntje na geef ik het album 4 sterren De teksten zijn super gevonden, dat doet niemand ze na hier in NL

allstarted schreef:
De teksten zijn super gevonden, dat doet niemand ze na hier in NL

Mee eens, hun woordspelingen zijn wel vet, maar niet altijd even gepast helaas, vind echt dat soms de plank word mis geslagen, en andere keren vind ik ze geniaal, maar desondanks is het album cker een 4 waard. Van eigen bodem is dit gewoon een topper.

s'avonds de huisbaas op mn dak, ik geef em een trap en haal em eraf....

Een van de beste zinnen van allemaal denk ik.

avatar van jeroen1904
Goeie donkere beats, zeer goede raps , echt één van de betere nederlandstalige rapalbums die ik gehoord heb. En heb er echt wel veel gehoord. Helaas nog niet zo bekend in België, maar deze mannen gaan geloof ik wel op pukkelpop spelen dit jaar.