Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

met Fred Zomer

21. Park (4:15)

met Bert Vrielink en Dries Bijlsma

Raekwon the chef
Ik vind Jawat wel vet flowen, die tekst doet me verder niets.
Dit is echt een vet album, snap niet waarom ik zolang heb gewacht met het kopen. Gewoon elke track is vet.
Ik begin voorzichtig met een 4

favorieten: Hoedenplank, Gekkenhuis, Regendans, Eigen Wereld en Passievrucht / Bosmuis

avatar van AverageGuy
[/quote]
Ik zie het nieuws, het vliegt naar mn keel,
Op die momenten weet ik zeker dat ik geen kinderen wil
Maar, waarschijnlijk ben ik egoist, neem ik 2 kids
en leer ze leven in het gekkenhuis dat deze wereld is

vind ik toch wel erg vet. Jawat vers vind ik wat te gemaakt en Rico's vers is naast het begin weer sterk. Prima nummer naar mijn mening.[/quote]

Inderdaad goeie teksten op deze plaat en goede beats ook nog! wat wil je nog meer..
Persoonlijk ver hun beste plaat
5.0*!

Raekwon the chef
Zojuist mijn top 10 binnengestormd. Wat een ongelovelijk vet album is dit zeg..

Nagemaakt, Ukkie, Hoedenplank, Passievrucht / Bosmuis, Gekkenhuis

Steez schreef:
Kan iemand mij die opgezwolle hype even uitleggen??

Ik vind dit namelijk maar een zeer matig album. De beats zijn ok, maar ik vind het niveau van de teksten toch érg oppervlakkig en laag hoor. Bovendien gaan de stemmen me enigsinds irriteren.

Wat is er nu zo goed aan die gasten??

1.5 voor de beats. Vind dit niks.

Komop zeg denk even na voordat je wat rapt....

sorry maar aan dit soort gasten irriteer ik me mateloos, hoe sticks op de beat flowt en hoe rico die rap brengt is gewoon bovennatuurlijk , zij verdienen het gewoon niet om door iemand die geen verstand heeft van ''de ECHTE hiphop'' te worden afgekraakt. Zij zijn en blijven de beste op hen gebied.

Ik zelf heb deze plaat al helemaal grijs gedraaid en hij verveelt me nog steeds niet. wat mij betreft het beste nederhop album EVER! al moet ik zeggen dat typhoon - tussen licht & lucht er ook mag wezen:). en dan nog iets opgezwolle rapt datgene wat gewoon zo is vooral in gekkenhuis. zij rappen niet zoals ALI B die enkel rapt voor het geld. Deze gasten brengen real. een dikke 5, als het had gekunt een 10!. probs voor OPGEZWOLLE

avatar van MJ_DA_MAN
izzocci schreef:

Sorry hoor, maar wat jij hier doet is pas irritant. Puur groupie-gedrag, en er niet tegenkunnen dat er kritiek wordt ge-uit op je favoriete artiest of artiesten (het is ook altijd hetzelfde liedje ). Hij geeft zijn mening, onderbouwt dat en zeikt verder niemand af. Wat is je probleem? ACCEPTEER IEMANDS MENING EN GA NIET DE GROUPIE UITHANGEN!

avatar van Niek
Steez, ik ben nu op werk en heb maar kwartiertje pauze. Als ik tijd heb ga ik hier uitgebreid antwoord op geven. Tot snel

Raekwon the chef
Balans is ook zo'n uiterst goed nummer.

avatar van Weirdo Wizzy
Ja man die beat is echt gruwlijk.

als hij artieste wil afkrake , prima:) maar doe dat dan wel bij artieste die het verdienen afgekraakt te worden. en het favortiete artiest gedoe wat jij zei is onzin. vraag het aan iedereen die er verstand heeft. ze zijn gewoon de beste. ik zou bijna willen zeggen dat dat een feit is mja. sta ik trouwens niet in mijn recht om zijn argumenten te weerleggen? Ik had hem misschien persoonlijk niet moeten aanvallen maar dan nog, hij verdiende het gewoon:p. En hij heeft er ZEKER geen verstand van hij citeert een stuk van jawat en probeert hiermee de zwakte van opgezwolle uit te leggen. lijkt me niet echt logisch?

avatar van MJ_DA_MAN
Voor mijn reactie, lees nogmaals mijn vorige bericht.

avatar van Weirdo Wizzy
izzocci schreef:

Sorry hoor maar jij kraamt echt onzin uit. Je mag kritisch zijn op elke artiest. Of ze nou over het algemeen goed of slecht worden bevonden. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als PERSOONLIJKE SMAAK.

Ik suggereer uit dit bericht ook nog dat als je een artiest of album wat over het algemeen hoog aangeschreven staat niet goed vind dat je dan gelijk geen verstand van hiphop ofzo hebt. Dit is natuurlijk ook bullshit. Geef mij maar eens de definitie van "Verstand van hiphop" of "Verstand van muziek in het algemeen".

ik gaf je een verbeeld ''hij probeert de zwakte van opgezwolle uit te leggen d.m.v. een citaat van jawat te geven. maar laten we deze discusie stoppen. want jullie hebben toch gewonnen dus:) laat het rusten. maar het blijft een goed album:D

Social_Mask
Ik verhoog dit naar 4,5*. Wat een creativiteit zeg. Qua beats en qua teksten (Passievrucht/Bosmuis) 0118-Vier heeft de betere teksten maar de producties van Opgezwolle zijn fenomenaal. Geweldig. Ik denk dat Opgezwolle mijn favoriete Nederlandse Hip-Hop group is. Qua teksten luister ik liever naar 0118-vier (zijn hebben ook goede beats hoor) Al met al is dit een heerlijk album, mijn nummer 2 favoriete Nederhop album. Die van 0118-Vier is nummer 3 en nummer 1 blijft die van Pete Philly.

Relax
Het lijkt net alsof jullie alleen 0118-Vier en Opgezwolle kennen als Nederlands Hip-Hop, wat is dat teleurstellend zeg.
0118-Vier is echt niet zo geweldig als jullie zeggen dat ze zijn, Opgezwolle is goed maar inhoudelijk brabbelen ze achteraf alleen maar wat.

Social_Mask
Ik ken best wel veel, nou redelijk veel Nederlandse Hip-Hop, maar ik vind heel weinig erg goed. Vandaar dat ík het over hun heb. Duvelduvel, Nul7Negen, Kubus, D.A.C. etc vind ík niet zo heel erg goed. Brainpower, 0118, Opgezwolle, Pete Philly vind ík wel erg goed.

Relax
Zucht
Ik heb het over de andere, dat zijn veel te bekende.
Hier: Excellent, Nul7Negen en natuurlijk gewoon Raymzter

Ik ken er ook niet massief veel, maar als je die 2 niet kent, mag je ook niet oordelen over de beste van Nederland

Social_Mask
Maar ik baseer mijn mening ook op wat ik ken. Alles wat ík ken van Nederhop, daarvan vind ik de bekendere nou gewoon wat beter. Maar andere bekende vind ik dan weer niks.
Net als Raymzter trouwens..
Enuh, Nul7Negen is toch wel redelijk onbekend (denk ik )

KSPR
0118 is ook niet bekend.

Social_Mask
Jah, Relax lult maar wat!

23 september dus Fakkelteit, ben erg benieuwd! Tot die tijd vermaak ik me nog prima met het oudere Opgezwolle werk. Zelfs het meesterlijke Tussen licht en lucht kan lang niet tippen aan Eigen wereld.

Afgelopen zaterdag was weer een heus feest, vooral Delic ging los met crowdsurfen

avatar van MurryMusic
gekke gerrit met een ghettoblaster...
ey ik denk dat ik em maar moet gaan halen...12 euro..goed idee, is et niet

Heel goed idee, heb hem ook voor 12 piek aangeschaft

avatar van Niek
Raekwon the chef schreef:
Heel goed idee, heb hem ook voor 12 piek aangeschaft
Ik 15

avatar van Stapler
Weirdo Wizzy schreef:

Even seriously.. iemand kan best verstand hebben van HipHop en dus zeker ook van muziek.
Verder heb je gelijk dat iedereen een persoonlijke smaak heeft en (misschien wel gelukkig) veranderd je smaak ook met de jaren.

BTW ik heb de cd met mazzel voor 10 euro kunnen bemachtigen

Stapler schreef:

BTW ik heb de cd met mazzel voor 10 euro kunnen bemachtigen

mazzelpik, ik voor 14 laatst... eindelijk eens

avatar van deagleking
op reis in de auto veel beluisterd,, heerlijk album.. anders, maaro ok zeker even goed als vloeistof naar mijn mening

avatar van Urbanoetang
MJ_DA_MAN schreef:

Vind anders dat hij wel gelijk heeft, vast een hersenloos type, maar moet jou wel gelijk geven met dat groupie-gedrag. "BESTE HIPHOP EVERR!!"

Verder vind ik dit een geweldig album weer, en dan vooral de teksten. Persoonlijke favorieten zijn: Balans, Passievrucht/Bosmuis, Volle Kracht en Park.

5*, al vind ik Vloeistof net wat beter.

avatar van Urbanoetang
Toch raar dat deze niet in de Top 250 staat, terwijl hij een beter gemiddelde en meer stemmen heeft als Vloeistof, die wel in de top staat

avatar van laurensio
Erg lekkere plaat, alleen al de beats opzich zouden een album kunnen vormen!:D Nummers als Balans en Gekkenhuis zijn echt heel lekker! Een dikke 4,5* voor dit hele toffe album!

Urbanoetang schreef:

Een album moet minimaal 2 jaar oud zijn, voordat ie in de top 250 kan verschijnen. Over een half jaartje komt deze wel binnen.