Opgezwolle - Eigen Wereld (2006)

Label: Top Notch

1. Hoedenplank (3:17)
  2. Werk aan de Winkel (3:10)
  3. Balans (3:36)

met Josje, Shyrock en Reuben Hamburger

4. Gekkenhuis (6:07)

met Jawat!, Dries Bijlsma, Onno Wieten en Reinder van Raalte

5. Nagemaakt (1:57)
  6. Eigen Wereld (4:48)

met Maurits Boreel

7. Elektrostress (2:08)
  8. Passievrucht / Bosmuis (6:16)

met Duvel

9. Made in NL (3:35)
  10. NL Door (2:00)

met Dries Bijlsma

11. Gebleven (2:52)
  12. Ut Is Wat het Is (3:06)

met Raymzter

met Bert Vrielink en Dries Bijlsma

avatar van Kos
Kos
John Doe schreef:
Komt ook waarschijnlijk omdat dit door het Nederlands en de productie een hogere pop-waarde heeft, die mensen eerder bereikt, mede door 3voor12. Het is wel zo dat in deze plaat veel kennis zit, vergaard van voornamelijk vroegere hiphop. Maarja, mensen (denken) alleen deze samenkomst van die kennis te willen.
Mwa, hogere pop-waarde..zo commercieel is dit nu ook weer niet.
Maar je hebt verder wel een punt denk ik.

Echt een geweldig album. Heb er heel lang op gewacht. De eerste keer dat ik hem luisterde was ik erg teleurgesteld... Het is veel rustiger dan het vorige album Vloeistof. Maar na drie keer luisteren is ie echt top!
Ik denk wel dat je een liefhebber moet zijn anders stelt het niet echt veel voor.
Gekkenhuis, Elektrostress en Park vind ik de drie beste nummers van het album..
De gastbijdrages zijn erg goed! Ik had wel wat agressievers van Jawat verwacht.. En duvel zal ik nooit helemaal begrijpen...
5 Sterren waard! (ja, ik heb hem al te vaak geluisterd)

classic shit ik blijf hem maar luisteren dikke shit!

avatar van Conway Twitty
Las in het interview met sticks van statmagazine dat hij ook aan een rza-beat is gekomen die hij zeker zal gaan gebruiken

avatar van Kos
Kos
Ja, voor zijn solo album. Komt door de samenwerking met Cilvaringz.

avatar van psychonaatje
Ik gok dat dit het eerste album is met zowel een sample van Nas als een sample van Van Kooten en De Bie.

servaas
Dope muziek.
Geweldig ,, !!
De beste rap CD Van 2005/2006

Electro_
Ik luister Elektro Stress zeer regelmatig.
Wat is dat toch een geweldig nummer zeg.

avatar van Vizzle
Jordy schreef:

Het zou op z'n minst in de buurt mogen komen. Die teksten van Jawat ("science fiction films vinden ze allemaal knap....") doen m'n tenen krommen. Maar dat zijn slechts redenen waarom dit niet op een 4,5 staat, want verder vind ik dit allemaal top en neem ik m'n "overgeproduceerd"-opmerking dus wel voor een groot deel terug.

Ook daar heb ik dan toch een andere mening hoor. begrijp me niet verkeerd, ik vind Sticks verreweg de beste Mc op de plaat ( Rico is een stuk minder vind ik ). Maar als je tenen gaan krommen omdat Jawat zegt "science fiction films vinden ze allemaal knap"........ is idd beetje simpel geef ik toe.... Maar wannaaer Sticks zegt "ik heb mn baan geskot, ik vond die shit verrot" ...........kan je moeilijk zeggen dat dat geniaal is. Ik bedoel maar te zeggen dat als Stickert die lijn van Jawat had gespit dat er dan waarscheinlijk niemand iets over had gezegd en nu welll...

avatar van Word_Play
Kun je nagaan wat een niveau verschil er is tussen Sticks en Jawat

Ik vind Rico trouwens de betere op deze plaat. Heerlijke lines en flows, hij is hard op weg om mijn favoriete Nederlandstalige emcee te worden.

Boy-band billies blijven hangen op een swingbeat:
"Ooh, love is so deep"- Ja, met een middelvinger diep vast in een kringSPIER!

avatar van Vizzle
Tja.. Sticks is toch echt de betere. Rico komt met flows die gerecycled zijn..... "Ik spuug met douchekopflows accuut paraplu's vol"..........hij komt vaak met shit die al eens gebruikt is........"adrenaline wat we aan willen bieden"...... En bijv in Regendans... het eerste stuk wat de Stickert spit is echt top... en als Rico dan komt na het refrein dan kakt het echt in ( vind ik persoonlijk )..... Maar ik zeik hierow Rico niet af he... ik vind ook dattie in een paar nummers echt heel goed overkomt: Werk aan de winkel, Volle kracht en Tunnelvisie... daar issie wel heel goed!

avatar van Conway Twitty
servaas schreef:
Dope muziek.
Geweldig ,, !!
De beste rap CD Van 2005/2006

zou ik niet durven zeggen met aankomende albums van: Dr Dre, Ghostface, Reakwon, Scarface, Mobb Deep....

avatar van psychonaatje
MF Doom & Ghostface, Nas, Rakim, Murs, The Roots, OutKast, Immortal Technique, El-P, misschien Madvillain en misschien Danger Doom. Het wordt een mooi jaar.

avatar van Word_Play
Rappers kennende komt de helft van de albums van bovengenoemde artiesten pas in 2007 uit, behalve die van Rakim dan. Die komt misschien in 2012 eens uit.

En jurassic 5 dit jaar, als het volgens plan gaat allemaal

avatar van Justinx
Jurassic 5 ja daar kijk ik ook naar uit. Maar dit album kan mij niet zo bekoren. Behalve dan Passievrucht/Bosmuis. Brrr kippevel aan het einde gewoon...!

Elektro Stress is toch ook Rico?

De beats zijn wel lekker, de teksten wat flauw en liggen vaker niet lekker in het gehoor dan wel. (En waarom rappen ze heel de tijd alsof ze buiten adem zijn?)

Benninf schreef:
Elektro Stress is toch ook Rico?

Zoals je kan lezen in het hoesje: Ja dat is Rico.

Ik snap trouwens het probleem van een aantal mensen hier niet. Van de honderden regels die worden gespit op dit album zijn er misschien 5 al eens eerder gebruikt. En dan meestal op een unreleased track. So what? Waarom je beste line's niet nog een keer gebruiken als het goed in het geheel past?

Kepslock schreef:

Dit is gewoon slecht ze proberen het wel maar het lukt niet

avatar van Plakband
Slecht... naar welke maatstaven? Niet naar die van Nederlandse hiphop in ieder geval...

avatar van BoordAppel
Naar internationale maatstaven ook niet. Geen idee wat iemand bedoeld met ze rappen alsof ze buiten adem zijn. Kan me er bij Opgezwolle niets bij voorstellen.

Marcel²
Nederlandse hip hop is gewoon in alle opzichten niet goed. Heb het album in zijn geheel geluisterd en het is BAGGER

Marcel Jongeneel schreef:
Nederlandse hip hop is gewoon in alle opzichten niet goed.

Vind jij dat? Of is het zo?

avatar van The Scientist
Dat jij het niet kan waarderen wil nog niet zeggen dat het bagger is hoor. Ik ken ook veel nederlandse hiphop waar ik niks van moet hebben, maar dit is zeker een mooie .

Vind em na een paar keer luisteren wat origineler en veelzijdiger dan voorganger Vloeistof, waar ze op Vloeistof gewoon lekker stevig no-nonsense rechttoe-rechtaan doorrappen en er een vette beat onder gooien zijn ze hier wat subtieler bezig, ik kan beide albums echter even goed waarderen, omdat ze allebei anders zijn en ik aan beide gevallen wel eens behoefte heb.

Marcel²
Dit is een persoonlijke mening die mag ik toch geven

avatar van HiLL
Ja maar je zet het neer als zijnde de algemene waarheid.

Marcel²
Dat was niet mijn bedoeling. Ik heb het album van iemand geleend en ik zal hem wat meer luisteren. Eerlijk gezegd was ik wel benieuwt omdat er erg positief over werd geschreven. Maar wees nou eerlijk hip hop in Nederland past niet

avatar van HiLL
Hip-Hop kan sowieso niet!

avatar van The Scientist
Beatles kan sowieso niet

maar ff ontopic, als je dit niet kan waarderen is het inderdaad geen goed idee om veel meer Nederlandse hiphop te draaien. Ben zeker geen hiphop-fam, maar ik begin sommige dingen nog wel te waarderen, vooral het gevoel voor ritme is bij veel hiphop echt geniaal goed