De Lama's - Edele Delen (1994)

België
Label: Yellow Yellow

1. Waarschuwing (0:16)
  2. Elke ⬜ Centimeter (3:10)
  3. Bezeten (2:44)
  4. Diep in Mij (3:22)
  5. Vinger op de Trekker (4:03)
  6. Hond (3:05)
  7. Batterijen (2:07)
  8. Schud aan de Boom (3:09)
  9. Antwoordapparaat (5:42)
  10. Grootste Fan (3:43)
  11. Curosawa 1 (0:31)
  12. Blijf Binnen (3:16)
  13. Curosawa 2 (0:52)
  14. Breinstorm (3:29)
  15. Laatste Woorden (3:57)
  16. De Ideale Penis (5:18)
  17. Hier Vloekt Men Niet (4:39)
  18. Wat de Neuk! (1:22)
  19. Breng Mij Zijn Hoofd * (3:34)
  20. Eigen Lama's Eerst * (1:42)
  21. De Ideale Penis [Demo] * (4:07)
  22. Dans Ma Petite Culotte * (3:28)
avatar van c-moon
Absurd, geniaal, smakeloos, en goed wegrockend. Altijd net op het randje, of juist net erover... DE LAMA'S ! Puberale Prettige gestoorde gelegenheidspunkrockformatie rond Peter Slabbynck (Red Zebra, duivel doet-al Kloot Per W, Lolita Lama alias Mies Meulders (ook te horen bij Kloot Per W en Boerenzonen Op Speed, ... en op Studio Brussel), H. J. Decaesstecker en Steven De Cort.

Lekker gestoord plaatje
"Elke Vierkante Centimeter"! "Hond" , een schitterende bewerking van de Stooges-klassieker "I wanna be your dog", "Blijf Binnen" !!!, "Hier Vloekt Men Niet" en niet te vergeten het in Vlaanderen luidkeels meegebrulde "De Ideale Penis" (hij bestaat niet, oh nee hij bestaat niet.. jawel, jawel..) haha...

Ook vermeldenswaardig de Wire-cover "Wat de neuk" en "Breinstorm"...

O ja.. en dan "Eigen Lama's Eerst" dat een overduidelijke sneer is aan het adres van F. De Winter & Cie...

Mooie combinatie aan Belgische gestoorden trouwens: Peter Slabbynck on vocals (Red Zebra!!!) en de sowieso al driedubbel geschifte duivel-doet-al, schilder, programmasamensteller, gitarist, zanger, ramones-specialist, lo-fi koning, ... supper veelzijdige KLOOT PER W (Claude Perwez) die sommigen zullen kennen van destijds The Misters & The Employees, en recenter The Sunriders of als utra korststondig gitarist bij De Kreuners.. en nog sommigen zullen hem uiteraard van zijn solo-werk kennen..
En Mies Meulders aka Lolita Lama kennen de meesten wellicht van Studio Brussel...

Leuk schijfje, deze "Edele Delen"... beluister ook de "waarschuwing" (track 1). Hilarisch!!!

avatar van Dielie
idd, dikke vijf!

heb wel de originele hoes, deze is het album heruitgebracht met paar bonusnummers

Schud aan de booom!
Schud aan die booooom!!

vond ik trouwens veel beter dan Belgian Asociality in den tijd

Akonner
Ruben Nicolai, Ruben van de Meer en Tijl Bekkant waar zijn jullie toch aan begonnen?

avatar van berwt
Ik vind dit een zeer leuk album waarop jammergenoeg een ietsje te veel rommel staat tussen de machtige meezingers.
Elke vierkante centimeter is één van de lekkerste meeschreeuwers die ik ken, maar die andere radiohit, de ideale penis, vind ik dan weer totaal waardeloos.

Ik heb ook een andere versie, die ophoudt na Wat de neuk (idd leuke interpretatie van 12XU), maar mét, tussen Bezeten en Vinger op de trekker nog misschien het beste nummer van al: "Diep in mij", één grote metafoor over seks met een felbehaarde dame. Zeer grappig, maar nog veel meer dan dat een zalig zanglijn in het refrein. ("Onbetreden paden, een moeras; een tuin vol onkruid, hier kom je nooit levend uit").

Trouwens, is Hond een cover I wanna be your dog? ik heb dat er gelijk nog nooit in gehoord..

Het gemiddelde van de 0*-, 5*-nummers en alles wat er tussen ligt, strandt uiteindelijk op 3,5*. Laat ons nu concentreren op The John Lennon Rifle Club...

avatar van Dielie
de originele hoes is trouwens veel cooler, kwam ook in zo'n rooskleurig fluorescerend 'cd houdertje'

avatar van freddze
Hier stond inderdaad de hoes van de 2006-reissue met bonustracks. 'k Heb dit even aangepast...

Volgens muziekarchief speelt opperquizmaster H. Van Molle bas op deze plaat
Wie kan me zeggen of dit klopt? Herman de basgitarist?? Dit lijkt me toch een hoax!

avatar van berwt
In het boekje staat dat hij meespeelt op 'schud aan de boom'. Ik heb eens gevraagd aan zanger Peter Slabbynck, maar die hoorde het in Keulen donderen, dus dat zal wellicht een grapje of zo geweest zijn waarvan ze de origine zelf al vergeten zijn.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Zeer late reactie, berwt, maar het gaat wel degelijk om een naamgenoot. Deze Herman was medeoprichter van Mama's Jasje.