50 Cent - Get Rich or Die Tryin' (2003)

Label: Aftermath (II)

1. Intro (0:06)
  2. What Up Gangsta (2:59)
  3. Patiently Waiting (4:48)

met Eminem

4. Many Men (Wish Death) (4:16)
  5. In da Club (3:13)
  6. High All the Time (4:29)
  7. Heat (4:14)
  8. If I Can't (3:16)
  9. Blood Hound (4:00)

met Young Buck

10. Back Down (4:03)
  11. P.I.M.P. (4:09)
  12. Like My Style (3:13)

met Tony Yayo

13. Poor Lil' Rich (3:19)
  14. 21 Questions (3:44)

met Nate Dogg

15. Don't Push Me (4:08)

met Lloyd Banks en Eminem

16. Gotta Make It to Heaven (4:00)
  17. Wanksta * (3:39)
  18. U Not Like Me * (4:15)
  19. Life's on the Line * (3:38)
  20. P.I.M.P. [Remix] * (4:49)

met Snoop Dogg, Lloyd Banks en Young Buck

avatar van Jordy
Onbegrijpelijk dat Dre en Eminem af zijn gezakt naar dit niveau. Mensen als Royce en Knockturnal zitten met niet gereleasd materiaal thuis op de bank en DIT besluiten ze hevig te gaan promoten en supporten.

Productie is hier en daar nog wel leuk, maar damn wat is deze man ongetalenteerd. Leuk verhaal hoe deze man zich in de schijnwerpers heeft weten te krijgen hoor, maar on-be-grijpelijk dat dit succesvol is.

avatar van Kos
Kos
Ik ken gelukkig maar een paar nummers, dus ik hoef hier geen stem op uit te brengen.

avatar van T.O.
Ik snap ook niet dat ie door iedereen, ook critici, als de nieuwe Nas, Jay-Z of Eminem wordt gezien. Hij komt niet eens in de buurt. Het zal wel ook met commerciële uitstraling te maken hebben dan.
Ik persoonlijk haak af bij zijn vervelende verschijning en rapstijl. 'In da Club' was een aardige binnenkomer, maar de daaropvolgende singles zijn naar mijn mening echt geen flikker aan.

50 cent : erg commerciele plaat dit. Dre en eminem hebben duidelijk voor de grote markt gekozen bij de productie van deze plaat. Het valt inderdaad te betwijfelen of 50 cent wel getalenteerd is, maar de songs die hij aflevert zijn van topkwaliteit : goede beats die aanstekelijk werken. De stempel van eminem en dre is duidelijk te zien. 50 cent mag dan wel gemaakt zijn voor het brede publiek , dit is erg vermakelijke muziek. Echte hiphop kan je het niet noemen maar het is toch erg de moeite. Het succes van deze plaats is dan ook niet toevallig. Uitschieters als in da club en patiently waiting zijn voor mij toppers van formaat. Oppervlakkige hiphop voor iedereen maar wel erg aanstekelijk.

Vind alleen In Da Club leuk omdat er zo'n sterk ritme inzit.

Ik vond hem (in da club) in het begin ook best leuk, maar als ik hem nu hoor krijg ik braakneigingen.

Dajando doet..

Het is dajando, en dajando doet dan idd

dajando schreef:

Het is dajando, en dajando doet dan idd

Alsnog gecorrigeerd...:)

avatar van Tommeh
Ik vind 50 cent een beetje vaag. Hij ziet eruit als een echte gangsterneger. Maar z'n raps vind ik gewoon niet goed. Hij heeft zo'n zoetsappige mietjesstem, zodat ie z'n hele imago naar beneden haalt.
Op dit album staan btw nog wel een paar redelijke nummers. Zoals Patiently Waiting en If I Can't.

mes-one
Hij heeft wel flow...

en daarnaast geeft de titel van zijn cd eigenlijk al aan waarom hij klinkt zoals hij klinkt, hij wil centen verdienen.

avatar van Jordy
Hij heet 50 Cent omdat ie de rapwereld wilde veranderen (get it... 50 cent, change ). En zeggen dat 50 Cent flow heeft vind ik erg ver gaan, maar dat kan aan mij liggen 't Heeft blijkbaar commerciële aantrekkingskracht. Maar waarom?? Who knows

Hij heeft wel degelijk goede flows al kan hij niet perfect rappen door zijn wat lompe stijl. Maar de songs zijn zoo ontzettend goed geproduced en afgewerkt dat dit eigenlijk een ongelooflijk goed album is. Songs zoals patiently waiting , in da club , if i can't ... zijn gewoonweg uitstekend naar mijn mening.

vind hem niet echt heel goed...In da Club is wel erg ok door het lekkere deuntje / ritme

sn@ke schreef:

Tja zoals ik al zei, hij heeft blijkbaar commerciële aantrekkingskracht. Niet persoonlijk bedoeld, maar ik denk dat jij 10 jaar geleden niet naar A Tribe Called Quest zat te luisteren. Oftewel, (jonge) mensen die nu voor het eerst in deze muziek geïnteresseerd zijn geraakt, vinden 50 Cent goed, of in ieder geval beter dan andere, minder succesvolle artiesten. En dat begrijp ik dus niet, maar ja ik zal wel oud worden

avatar van Daan
Typisch een geval van een gehypte rapper. Het klinkt allemaal heel erg leuk en aardig maar daar blijft het dan ook bij. 2,5 sterren

Het is inderdaad wat spijtig genoeg dat vele in het genre direct in aanraking komen met 50 cent en direct denken dit is "de max , kan niet beter". Er zijn wel degelijk tientallen betere dingen te vinden op de hiphopmarkt. Maar zoals daan al zei , het klinkt allemaal erg leuk en aardig. En dat alleen al is eigenlijk genoeg voor een succesvolle en (goede?) plaat.

avatar van Daan
Komt natuurlijk ook doordat hij geintroduceerd is door Dr. Dre en Eminem.

mes-one
50 Cent had op zijn iets oudere werk wel betere teksten en flows (persoonlijk vind ik 50 een betere rapper dan Phife Dawg, dat is op tracks dan, niet live).
Met deze cd wil hij gewoon geld verdienen en dat verdien je het meest met pakkende deuntjes en simpele lyrics, dan snapt iedereen het tenminste.

Daarnaast weet ik niet of er hier ook wel eens mensen uitgaan hierzo maar ik verkies "In da Club" of "Stunt 101" op zaterdagavond boven elk nummer van a Tribe Called Quest, maar dat ben ik.

p.s. I love Tribe

mes-one schreef:

p.s. I love Tribe

Nou dat is eigenlijk best normaal en verwoordt perfect wat ik voor deze cd voel.

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij 50 cent. Dat hij een goede/skillvolle mc is kan ik niet zeggen, althans tegenwoordig. Vroeger maakte hij nog wel eens een dope track (bijv: "how to rob") met redelijk goede lyrics maar toen was hij nog underground. Tegenwoordig is hij gewoon een popster en is er niets origineels meer aan zijn lyrics, hij rapt zoals vrijwel elke commerciele rapper over geld, guns, ho's, pimps ed. Puur omdat dit aanslaat bij de grote massa, vergelijkbaar met "domme" actiefilms. Het verschil met 50 cent en (de meeste) andere commerciele rappers is dat 50 het wel allemaal meegemaakt heeft, hij geeft gewoon zijn echte leven weer en dat is real. Je kan dus niet zeggen dat hij nep is. Als hij niet bekend was geworden en doorgebroken was als commerciele rapper was hij nu waarschijnlijk death or in jail. IK heb respect voor hem als persoon maar vind hem als mc weinig waard..

Vreselijke baggermuziek.

double gun
Dmx is de shit maar 50 cent komt met dit album erg in de buurt van mijn idool. Perfecte samples, strakke en pompende tracks en texten over inflatie, wijfen, het leven en bullets in your fuckin body nikker.

hip hop op zijn best
SCORE: 4.5 sterren

0,5
eminem heeft met het produceren van deze flutartiest zijn geloofwaardigheid totaal verloren. zit ie eerst alle boybands en popartiesten af te kraken en wat doet ie? komt ie met dit op de proppen...... de britney spears van de hiphop. dit is toch niet eens hiphop meer?

en dat 50 cent en de media elke keer zeuren over het feit dat hij negen kogels in zich heeft gehad doet je bijna wensen voor nummer 10

avatar van T.O.
double gun schreef:

texten over inflatie, wijfen, het leven en bullets in your fuckin body nikker.

Stuk voor stuk hebben de liedjes goeie beats en rhymse, het rappen van 50 cent begint niet te vervelen of wordt eentonig. 4*

double gun schreef:

hip hop op zijn best
SCORE: 4.5 sterren

Misschien was je ooit opgevallen dat dit een Nederlands woord is?

avatar van Marki_san
0,5
Ik haat dit soort muziek!!!

akelig laag gemiddelde hier , die protest - stemme van hiphop en 50cent - haters zal daar wel iets mee te maken hebben...

Ik vind er gewoon weinig aan. Heb de plaat een paar keer aan moeten horen op vakantie vorig jaar, vandaar dat ik er wel op gestemd heb.