Boston - Life, Love & Hope (2013)

Label: Frontiers

1. Heaven on Earth (3:37)
  2. Didn't Mean to Fall in Love [Remastered Version] (5:13)
  3. Last Day of School (2:02)
  4. Sail Away (3:42)
  5. Life, Love & Hope (3:57)
  6. If You Were in Love (4:10)
  7. Someday (3:44)
  8. Love Got Away (4:28)
  9. Someone (2.0) (4:00)
  10. You Gave Up on Love (2.0) (4:07)
  11. Te Quiero Mia * (3:38)
  12. The Way You Look Tonight (3:52)
  13. O Canada * (1:28)
avatar van Metalhead99
Ik moet heer eerlijk bekennen dat ik niet alles van Boston ken. Enkel de eerste twee albums ken ik best goed en daarmee vergeleken voelt deze nieuwe plaat toch een beetje als een klap in het gezicht.
De plaat begint best tof met "Heaven on Earth". In dit nummer is nog best sterk gitaarwerk te horen van Scholz en de zang klinkt ook best mooi. Wat alleen wel gelijk opvalt is de productie. Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de producties van Frontiers records, maar bij deze plaat klinkt de productie wat plat en dat is voor het eerst dat ik dat vind van een plaat van dit label...
Waar deze plaat vooral mee kampt is dat het allemaal niet goed bij elkaar lijkt te passen. De kale drumcomputer staat in een schril contrast met het redelijk warme keyboard geluid. Jammer dat de plaat niet enorm veel gitaarwerk bevat, want dit komt nog het helderste uit de speakers knallen, zoals dus bij het openingsnummer.
De zang is nog één van de aspecten waar ik het meest over te spreken ben. Neem nou het nostalgisch klinkende "Didn't Mean to Fall in Love" en het mooi gezongen "You Gave Up on Love".

Over het algemeen is de plaat helaas wat teleurstellend. Het klinkt teveel als een samenraapsel en de productie doet haast denken alsof dit nog gewoon demo's zijn in plaats van echt goed afgemaakte nummers. Zoals de titel al zegt moeten we niet teveel terugkijken, maar de tijden van Don't Look Back lijken ver achter ons met deze vreemde versie van Boston...

avatar van Marco van Lochem
In 1976 verscheen het debuut album van de band Boston. Grote man in Boston is gitarist/componist en multi instrumentalist Tom Scholz. De andere man die verantwoordelijk is voor het typische Boston geluid is zanger Brad Delp. Hij is te horen op de eerste 3 albums, daarna sporadisch nog. Boston scoorde met songs als “MORE THAN A FEELING”, “DON’T LOOK BACK” en “AMANDA”. In totaal maakte de band, inclusief deze in 2013 verschenen plaat, 6 albums….en dat in 36 jaar. Dat is niet veel en is dan ook 11 jaar geleden dat het vorige album verscheen. Door daar meerdere zangers te gebruiken en zelfs een zangeres, klinkt het was anders dan de voorgaande en dat principe gebruikt Scholz bij de nieuwste Boston ook. Op “LIFE, LOVE & HOPE” staan 11 songs, waarvan er 3 eerder verschenen zijn. Ze zijn opnieuw opgenomen, mede ook als eer betoon voor de in 2007 overleden zanger Brad Delp. Hoe is de kwaliteit van deze plaat, waar de fans zo lang op hebben moeten wachten? De sound is typisch Boston, maar de opnames zijn wat vlak, de drums komen uit een doosje en klinken beroerd en het songmateriaal is ook niet top. Een zeer matig album van Boston waar 11 jaar over is gedaan...dan valt het allemaal toch behoorlijk tegen. De kwaliteit van het gebodene had beter moeten zijn.

avatar van Wyverex
Met een bang hartje heb ik de in 2014 uitgekomen LP van dit album altijd wat links laten liggen. Mede omdat ik meerdere artikels had gelezen dat Scholz helemaal niet tevreden was over hoe de plaat gemixed was.

Vandaag heeft hij eindelijk z'n weg gevonden. En wat was ik verkeerd. Het blijft een ondermaats album met veel gerecycleerd materiaal. Dat nipt 3* overhoudt door het titelnummer en door het feit dat ik Didn't Mean to Fall in Love bij dit album heb leren kennen en toen niet wist dat het eigenlijk een song uit Corporatie America was.

De mix op plaat klinkt toch een stukje beter. Drums zijn veel meer naar achter gezet waardoor ze minder storen, en bepaalde liedjes klinken daardoor frisser. Toen het album (met 3 bonustracks) voorbij was, had ik veel zin om 'm meteen opnieuw af te spelen.

Na wat verder zoeken, blijkt het blijkbaar de test pressing te zijn geweest die afgekeurd werd. Dit was maar één artikel, dus of het waar is weet ik niet zeker. Mijn inziens is hier niets mis mee.