Boston - Life, Love & Hope (2013)

Label: Frontiers

1. Heaven on Earth (3:37)
  2. Didn't Mean to Fall in Love [Remastered Version] (5:13)
  3. Last Day of School (2:02)
  4. Sail Away (3:42)
  5. Life, Love & Hope (3:57)
  6. If You Were in Love (4:10)
  7. Someday (3:44)
  8. Love Got Away (4:28)
  9. Someone (2.0) (4:00)
  10. You Gave Up on Love (2.0) (4:07)
  11. Te Quiero Mia * (3:38)
  12. The Way You Look Tonight (3:52)
  13. O Canada * (1:28)
avatar van Metalhead99
Het "nieuwe album" van Boston! Er zullen ook nog bijdrages van Brad Delp te horen zijn. Sommige opnames zullen dus al wel een aantal jaren op de planken hebben gelegen.

avatar van Rinus
Ik ben benieuwd. Als de plaat ook maar enigszins het niveau haalt van "Walk on", dan ben ik tevreden. Het laatse album, "Cooperate America", was echter een "disaster". dus ik hou mijn fingers crossed.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Dat zij nog nieuwe platen uitbrengen!

avatar van Rudi S
Boston blijft platen maken zolang er bij MuMe berichtjes bij hun albums worden gepost.

Rudi S schreef:

Nog eentje dan om te motiveren...Don't look back enkel voorwaarts. Ben benieuwd.

avatar van Jester

Jester schreef:
Tom Scholz maakt geen deel meer uit van Boston?

Nou dan is het klaar?? HIj was de drijvende kracht achter Boston met zijn fenomenale gitaargeluid

avatar van jailhouserocker1
Waar haal je dit nieuws vandaan?

Maartenn schreef:
Dat zij nog nieuwe platen uitbrengen!

Dat is toch niet zo vreemd?

Melodieuze Rock zit juist weer in de lift. Veel oudere bandjes doen gewoon weer mee.

Nu is het wachten op nieuw werk van Kansas, Bad Company en Triumph, om maar wat te noemen.

Jester schreef:
Tom Scholz maakt geen deel meer uit van Boston?

Hij is de songschrijver. Dus dat lijkt me erg sterk. Kan me ook niet voorstellen dat muzikanten zonder Tom Scholz zichzelf Boston mogen noemen.

(meer info: Life, Love & Hope - bandboston.com )

Als hierop werkelijk de line up: Brad Delp, Tommy DeCarlo, Kimberley Dahme, David Victor en Tom Scholz te horen zijn, dan wil ik deze CD dus wel in mijn collectie hebben!

avatar van jailhouserocker1
Op de site zijn samples te horen van alle nummers. Sommige zijn typische Bostonnummers, sommige totaal niet.

Life, Love & Hope - bandboston.com

avatar van Jester
jailhouserocker1 schreef:
Waar haal je dit nieuws vandaan?

Ik heb de line up info verkeerd geinterpreteerd, excuses voor de verwarring. Het was ook eerder een vraag dan een mededeling.

avatar van Bluebird
Zal me benieuwen. De single klinkt voorlopig als een voortzetting van het laatste ingekakte album.

avatar van Bastiaan Tuenter
Ondanks de score toch een teleurstelling voor mij. Elf jaar wachten en dan maar acht nieuwe nummers (drie songs staan ook, al dan niet in een alternatieve versie, op het vorige album). Van die acht nieuwe nummers vind ik grofweg de helft ook daadwerkelijk echt goed, zoals de albumopener en het instrumentale nummers. De rest is wel aardig, maar niet fantastisch. Waarom dan toch vier sterren? Ik heb nu eenmaal een zwak voor Boston.

Ben ik de enige die het gevoel heeft dat alles door een computer is ingedrumt ? Ik (als drummer) kan niks maken van die drums.. Raar geluid en niet logische beats. Luister maar eens naar 'Last day of school'... Geen gehoor...

Maar misschien kunnen andere drummers hier hun licht over laten schijnen. Ben al sinds 1976 een fan van Boston maar ik vind dit echt niet om aan te horen..

avatar van Bastiaan Tuenter
Je bent niet de enige. Het is inderdaad een drumcomputer. Grote smet op een band die bekend staat om het prachtige en verzorgde geluid.

avatar van Bluebird
Dat klinkt allemaal veelbelovend dus.

Een gedrocht is het dat de naam Boston niet mag gebruiken. Oh..wat mis ik hier Tom Scholz. Dit is een dertien-in-dozijn album

Oh..wat mis ik hier Tom Scholz

Hij heeft toch echt dit album gemaakt

Neal Peart schreef:

Uh, Tom Scholz doet toch gewoon mee! Brad Delp is niet meer onder ons. Of vergis ik me nou?

avatar van Metalhead99
Scholz is nog helemaal verbonden met Boston en dus met dit album. Zie dit interview van eerder dit jaar: Tom Scholz Explores 'Life, Love & Hope' on Boston's New Album - ultimateclassicrock.com

Broem schreef:

Nou dan is zijn gitaar op vakantie, want nergens maar dan ook in geen één nummers schittert de Tom Scholz zoals ik hem ken. Zijn scheurende , herkenbare , gitaargeluid is er niet en deze groep komt dichter bij Orion the Hunter. Had mij er veel meer van voorgesteld.

Bedankt voor waarschuwing.

avatar van Broem
Tegenvaller van de eerste orde. Wellicht teveel gespitst op de successen uit het (verre) verleden. Geen vlees, geen vis deze Life, Love & Hope. Jammer. Zo nu en dan hoor je het prachtige herkenbare gitaargeluid van Tom Scholz doorklinken. Lijkt erop dat dat vooral dat een ambitie is geweest ipv coherente nummers te schijven en te arrangeren waarin dat gitaargeluid terugkomt. Zoals vroeguh. Een doel op zich zeg maar. Zonde. Ctrl, alt, delete.

avatar van ozwald
Inderdaad een jammerlijke misser. Tig jaar aan zitten sleutelen en dan hiermee aan komen zetten. Scholz onwaardig.

Corporate America vond ik als een van de weinigen nog wel een aardige plaat maar bij deze haak ik toch echt af. 2 keer gedraaid, kabbelt maar voort zonder dat ook maar een enkel nummer heeft kunnen overtuigen.

Ozric Spacefolk schreef:
Wow, wat een lage score... Frontiers schiet hier duidelijk mis...

Money driven of zouden de Boston boys binnen zijn? Hebben natuurlijk wel de gouden jaren meegemaakt. Zou er nog een tour aan vastzitten. Lees er niets over op het www.

Guitars & Wings
Ozric Spacefolk schreef:
Wow, wat een lage score... Frontiers schiet hier duidelijk mis...

Sorry, maar dat lijkt me nogal pre-mature. Verkoop is een kwestie van tijd.
Dunkt me dat Musicmeter daarin bepalend is. Of frontiers er veel aan verdient, lijkt me ook sterk maar ze bestaan (sinds 1996) lang genoeg om een goede inschatting te kunnen maken.
Frontiers wil gewoon het mel.rock genre in stand houden. Kudos daarvoor.
Zie hun rooster: Trixter, Giant, Warrant.

Maar als ik de commentaren hier zo lees, is de cd al veroordeeld voordat ie uit is.
Verder wordt er eigenlijk bij deze cd totaal niks zinnigs gezegd.