Bun B - Trill O.G.: The Epilogue (2013)

Label: Rap-a-Lot

1. The Best Is Back (3:33)
  2. Cake (3:58)

met Lil' Boosie, Big K.R.I.T. en Pimp C

3. Fire (3:48)

met Rick Ross, 2 Chainz en Serani

4. No Competition (3:54)

met Raekwon en Kobe

5. Don't Play with Me (3:56)

met Pimp C

9. Triller (3:34)

met Kirko Bangz

10. Off Top (3:08)

met Max Frost

11. Dippin' & Swervin' (3:46)
  12. On One (4:03)

met Gator Main en Devin the Dude

13. The Legendary DJ Screw (3:50)

met E.S.G., C-Note, Lil' O, Trae tha Truth, Z-Ro en Big Hawk

14. Bye! (4:30)

Harco
Mooi. Geen waslijst aan kutgastartiesten.

avatar van Delars
Bun fucking B! Altijd hard .

avatar van bennerd
Met de juiste producties wordt dit de hiphopplaat van het jaar. Een van de beste mc's die de hiphopwereld kent of ooit gekend heeft.

avatar van MJ_DA_MAN
Harco schreef:
Mooi. Geen waslijst aan kutgastartiesten.
Komen veel meer gastartiesten op dan hierboven wordt vermeld. Trouwens ook twee tracks meer.

Dennisami
bennerd schreef:

Helemaal mee eens het hangt er ook een beetje vanaf hoe die track met Rick Ross en 2Chainz gaat worden.

avatar van Yestsida
Fire is al een tijdje te beluisteren hoor, Dennisami. Dat is de leadsingle van het album.

Dennisami
Yestsida schreef:

Thanks! Alleen ben ik er niet echt van onder de indruk..

avatar van Dirruk
Fire is niet zo bijzonder. Eagles daarentegen vind ik een stuk beter. Ik kan Bun B altijd wel waarderen als rapper. Word toch wel een beetje benieuwd hiernaar.

avatar van He$$el_01
Toch een stuk meer gastartiesten, maar wel veel gastartiesten waarvan je een goede bijdrage mag verwachten. Ben benieuwd naar de twee samenwerkingen met Raekwon en Kobe, vooral omdat het er dus twee zijn. Qua naam, of in het geval van Rae qua huidige vorm, zijn het niet de meest spectaculaire namen die er bij staan. Big K.R.I.T. & Pimp C, Royce en Redman. Kunnen leuke nummers worden.

En tja, The Legendary DJ Screw. Nu al een klassieker.

avatar van Delars
Lekker plaatje weer van Bun.Wat is die gast toch een goede rapper.

Edit: Na meerdere luisterbeurten kom ik toch wel terug op mijn bericht. Wat een slechte beats op dit album. Bun B heeft een aantal sterke verses maar ik denk niet dat ik dit nog vaak ga draaien. Jammer.

avatar van Yestsida
Moet het album nog wat meer beluisteren, maar vind het na één luisterbeurt tegenvallen. Enkel Cake vind ik heerlijk, zelfs Lil' Boosie stoort me niet. De rest is me nog niet bijgebleven. Hopelijk komt hier nog verandering in, want zijn vorige albums (vooral de eerste twee) zijn zeer goed.

Raar trouwens dat hij Gladiator er op heeft gezet, dat was namelijk al een bonustrack van Trill O.G..

avatar van Yestsida
Het minste album dat Bun B tot nu toe heeft afgeleverd.

Zoals de titel van dit vierde soloalbum al doet vermoeden staat dit album niet volledig op zichzelf. Trill OG: The Epilogue bevat voornamelijk muziek dat Trill OG niet gehaald heeft, left-overs dus. Ik heb het steeds raar gevonden dat hij dan 3 jaar na datum die liederen gebundeld heeft en nog wel als een studioalbum uitgebracht heeft.

Cake van UGK met Big K.R.I.T. en Lil' Boosie is de climax van dit project, die productie van KRIT is ook zo'n typische beat dat laat horen waarom die man net zo geniaal is.

Het bulk is toch een heel stuk minder dan die geniale track jammer genoeg. Slecht zou ik de nummers niet direct willen noemen maar er staat gewoon niets anders noemenswaardig op.
Fire is een "banger" met Rick Ross en 2 Chainz als populaire gastrappers maar het klinkt zo verdomd standaard. DJ Khalil, Raekwon en vooral Kobe vind ik niet zo'n geslaagde combinatie met de gastheer op No Competition. Don't Play with Me brengt UGK ook weer samen maar laat niets speciaals horen. Gladiator blijft een raar nummer op deze LP omdat het al een bonusnummer was op het vorige album. Stop Playin' brengt ook niet het beste in Bun, Royce da 5'9" en Redman naar boven.
The Legendary DJ Screw is een H-Town posse cut dat vlees noch vis is.

Bun B en de gastartiesten doen nog wel hun best hoor (al laten ze niets speciaals horen) maar het zijn de vaak ondermaatse en saaie producties die roet in het eten gooien. Waar zijn namen zoals pak'm beet N.O. Joe, Cory Mo, Mr. Lee, S. Williams of CHOPS?
Cake staat echt veruit alleen op Trill OG: The Epilogue.

Dit was zijn laatste album op het legendarische label Rap-a-Lot Records... een label dat nadien precies ook gewoon verdwenen is trouwens?

Verlaging naar 2,5*.