Rush - A Show of Hands (1989)

Canada
Label: Vertigo

1. Intro (0:53)
  2. The Big Money (5:58)
  3. Subdivisions (5:23)
  4. Marathon (6:39)
  5. Turn the Page (4:43)
  6. Manhattan Project (5:10)
  7. Mission (5:47)
  8. Distant Early Warning (5:23)
  9. Mystic Rhythms (5:34)
  10. Witch Hunt (3:59)
  11. The Rhythm Method - Drum Solo (4:37)
  12. Force Ten (4:56)
  13. Time Stand Still (5:13)
  14. Red Sector A (5:19)
  15. Closer to the Heart (4:56)
ozwald schreef:
zal wel aan mij liggen maar als er één band is die (meer dan) voldoende live cd's heeft uitgebracht dan is dat Rush wel...

Vooral de laatste jaren, ja. Ik zou echter maar wat graag een aantal platen uit de periode van A Farewell to Kings tm Hold Your Fire uitgebracht zien worden.

avatar van ozwald
dan heb je het toch over Exit.. en deze Show of Hands?

avatar van uffing
Klopt, maar daar mis ik toch wel een heleboel nummers op die ik eens live zou willen horen.

avatar van vigil
Je hebt deze nog: Rush - Grace Under Pressure Tour Live (2009). Erg goede live cd. Deze kreeg je "gratis" als je de ReplayX3 dvd box kocht van een paar jaar geleden.

uffing schreef:

En die nummers hebben ze ook daadwerkelijk wel live gespeeld in die jaren! Ik heb redelijk wat bootlegs uit de tijd Moving pictures t/m Counteparts en daarop staan te gekke nummers die op geen enkel officieel uitgebracht live album terug te vinden zijn.

avatar van uffing
Zo zijn er een paar nummers die op mijn verlanglijstje staan (Hemispheres, The Camera Eye, Second Nature, Middletown Dreams enz.)

Schitterende hoes overigens.
Het doet je vermoeden met een jaren 80 jazzfusion te maken te hebben....

avatar van vigil
De hoes vind ik eigenlijk het minste aan dit album maar goed dat is smaak.

De cd is in ieder geval fantastisch, een heerlijk energieke live cd met zo'n beetje alle klappers uit de begin jaren '80. Ik heb deze net op een hoog volume in de auto opgehad en kippenvel was mijn deel. Subdivisions, Marathon, Distant Early Warning, Mission, Red Sector A en zo kan ik nog wel even door gaan.

Een erg diep buiging voor dit live document

avatar van rushanne
vigil schreef:
De hoes vind ik eigenlijk het minste aan dit album maar goed dat is smaak.

Een erg diep buiging voor dit live document

Ik buig mee.

En ik zet hem nog maar eens op.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Red Sector A

, Witch Hunt, Force Ten

En dat waren mijn gele sterretjes...

avatar van vigil
Mijn sterren zijn gegaan naar Subdivisions, Marathon en Red Sector A.

avatar van vielip
Ik geef geen ster aan de volgende 3 nummers; Intro, Drumsolo en outtro...De rest is van ongekende klasse!!

avatar van AstroRocker
Derde live album van Rush. Ik had deze al een lange tijd niet meer gedraait, maar vandaag weer een aantal malen beluisterd om nog eens een goed oordeel te krijgen over deze plaat. En wat was het weer genieten! Ook dit album staat weer bordevol kwaliteit. Ik ga nu niet mijn favorieten opnoemen want dat zijn ze eigenlijk allemaal. Nou, laat ik dan Closer to the heart noemen, daar ben ik nooit echt van gecharmeerd geweest.
Ik geef deze live cd 4,5*

avatar van spinout
Geen verrassende, maar wel goede live plaat.

avatar van Rockfan
Goed live-album met één skipmoment. The Rhythm Method. Wat is dat toch altijd met die bands die altijd een drumsolo op een (live)album moeten zetten. Voegt niets toe en is tamelijk vervelend.
(Geld trouwens voor alle ander soorten solo's ook) Het zal wel met een ego te maken hebben. Zo van.....Kijk eens wat ik kan.

avatar van vielip
Ben ik met je eens. Maar in dit geval zeg ik; Peart mag terecht laten zien en horen wat hij kan. Altijd en overal!

Rockfan schreef:

(Geld trouwens voor alle ander soorten solo's ook)

Geen solo's?

avatar van Rockfan
Ik bedoel van die solo's die niet in het kader van een nummer worden gespeeld. Gitaar-, bas- keyboardsolo's en al die ongein. Je weet wel wat ik bedoel

avatar van vigil
Ah, van die solo's die niet in dienst van het liedje staan maar het ego van de betreffende muzikant moet strelen

avatar van Tony
Maar wat als de Drum Solo het nummer IS?

Ozric Spacefolk
Zoals Brighton Rock van Queen of Rock 'n Roll Machine van Triumph?

Overigens ben ik gek op drumsolo's....

Dat bedoel ik.......

Tony schreef:
Maar wat als de Drum Solo het nummer IS?

Is het nog vervelend...

Rockfan schreef:

Is het nog vervelend...

Interessant... En als de drumsolo onderdeel van het nummer is? Zoals bij YYZ?

avatar van Rockfan
Ook dan niet. Het voegt naar mijn mening niks toe namelijk.......

Ozric Spacefolk
Ik zie het probleem niet zo.

Er zijn zoveel elementen in pop- en rockmuziek. Drums zijn nu eenmaal een belangrijk onderdeel. Dan mag er best eens een drumsolo in zitten. Key is wel dat de solist (geldt voor elke solist) een goed verhaal vertelt, en de opbouw en climax goed uitwerkt.

De drumsolo op deze liveplaat duurt nogal lang, het had best korter gemogen. Staat wel tegenover dat Neil Peart een van de meest populaire drummers op aarde is, dus hij kan het maken.

ik mis de klassiekers uit A Farewell to Kings, dan had dit album 5 sterren gehad.

Ozric Spacefolk schreef:
Ik zie het probleem niet zo.

Ik ben het met je eens vwb Neal Peart. Maar het overgrote deel van de solo's zijn van "Kijk mij eens" niveau. Sorry maar ik kan er niks anders van maken

Ik ben en fan van Neil, maar sla zijn solo's ook over. eenmaal eentje gehoord dat ken ik het wel...

avatar van B.Robertson
The Rhythm Method heb ik zelfs aangevinkt als favoriet. Pas op Different Stages vind ik Peart zijn solo te lang (8 minuten) en minder boeiend. Solo's zijn soms ook een (adem)pauze voor andere bandleden - Motörhead deed het vroeger zonder drum- en gitaarsolo.