Morrissey - Ringleader of the Tormentors (2006)

Label: Attack

1. I Will See You in Far Off Places (4:12)
  2. Dear God, Please Help Me (5:52)
  3. You Have Killed Me (3:07)
  4. The Youngest Was the Most Loved (3:00)
  5. In the Future When All's Well (3:54)
  6. The Father Who Must Be Killed (3:52)
  7. Life Is a Pigsty (7:25)
  8. I'll Never Be Anybody's Hero Now (4:15)
  9. On the Streets I Ran (3:57)
  10. To Me You Are a Work of Art (4:01)
  11. I Just Want to See the Boy Happy (2:58)
  12. At Last I Am Born (3:47)
Morrissey heeft nu toch al een aantal prachtige albums op z'n conto (Viva Hate, Bona Drag, Vauxhall and I, You Are The Quarry en deze), maar toch blijf ik de unieke riffs van Johnny Marr missen.

Na het fabuleuze optreden op Pinkpop weer regelmatig a/h draaien.

avatar van meyer
Ik kende morirssey alleen van the smiths en aangezien ik die niet zo super vind had ik geen hoge verwachtingen bij dit album.
Maar het heeft mij wel verrast, er staan een paar mooie nummers op die me wel liggen zoals life is a pigsty.

handsome_devil
Ben in mei naar Rome geweest, net toen ik into deze CD was. Dat betekent dat als je een Italiaanse ambulance voorbij hoort komen (wat daar ontzettend vaak gebeurt) je
'The Youngest Was The Most Loved' in je hoofd krijgt, als je ergens het woord 'Piazza' leest, krijg je 'You Have Killed Me' in je hoofd en je hebt eigenlijk 5 dagen lang het zinnetje 'now i'm walking through Rome' in je hoofd. Bedankt Morrissey

Deze minimaal 4 weken in mijn auto cd speler gehad. Deze plaat wordt steeds beter naarmate je em vaker draait. Ontzettend goed!

Ik heb nu ''you have killed me'' geluisterd en die vond ik erg leuk dus ik ga denk ik binnenkort even deze CD luisteren.

Ik heb net de CD geluisterd en hij is echt cool hoor.
Het leukste lied vind ik toch nog steeds ''you have killed me'' maar de rest was ook wel goed.
Dankje voor de tip Madelon

avatar van Splinter
morrissey treedt woensdag 20 december 2006 weer in nederland op.

Ik dacht erover om naar het optreden van Morrissey te gaan, daarom eerst maar eens deze cd luisteren. Zijn grootste hits cd vind ik goed. Deze viel me toch tegen. Ik heb 'm zelfs 2x geluisterd, maar nee. Er zitten aardige aanzetten tot goede nummers in, maar hij maakt het naar mijn mening (soms) onnodig te gecompliceerd. Net niet dus voor mij, 2,5*
Aardig is wel die sirene uit Italia, ik heb daar een half jaar gewoond en dat is heel herkenbaar

Niet twijfelen, en gewoon naar het optreden gaan!!
Hij speelt veel ouder werk, en ongetwijfeld een aantal Smiths-nummers. Ik heb de man dit jaar twee keer gezien, en ik vind het helemaal

avatar van johan de witt
west schreef:
Zijn grootste hits cd vind ik goed. Deze viel me toch tegen.

Als je zijn grootste hits goed vindt en de mans werk verder wilt leren kennen, kun je beter bij Viva Hate, Vauxhall and I of zijn voorlaatste cd You Are The Quarry beginnen. Die sluiten daar zeker meer bij aan dan deze.

En inderdaad, gewoon naar het concert gaan.
Dat valt nooit tegen

avatar van Yak
Yak
Berichten verplaatst naar Morrissey

Misschien wel het meest komische popnieuws van dit jaar hier

avatar van johan de witt
aERodynamIC schreef:
Misschien wel het meest komische popnieuws van dit jaar hier

Niet helemaal onverwacht als je de video van You Have Killed Me bekijkt.

johan de witt schreef:

Niet helemaal onverwacht als je de video van You Have Killed Me bekijkt.

Dat zegt niks: veel opmerkelijker vond ik zijn uitspraken gelijk na het festival vorig jaar waarin hij al aangaf dat ze hem hadden moeten vragen.
Ik vind het een stunt als het doorgaat en als The Ark dan de voorrondes in Zweden winnen heb ik op voorhand al 2 favorieten

bol.com
Je zou bijna denken dat ik verliefd ben , maar ook dit album vind ik erg goed.
Vergeleken met zijn voorganger You Are The Quarry wel iets minder.
Met iets minder bedoel ik maar een half sterretje hoor, het is en blijft een geweldige artiest.

vos
geweldig album! life is a pigsty vind ik een supernummer, net als you have killed me en het eerste nummer. Eigenlijk vind ik hier alleen het trage 2e nummer wat minder.

4 sterren!

voltazy
verhoogd naar 4,5 en ook meteen aangeschaft, moest er toch eens van komen aangezien ik dit album zeer veel op m'n pc draaide

avatar van Migo
Voor mij staan er vijf leuke nummers en de rest vind ik helemaal niks. Met alleen aardige lyrics kom je er niet.

voltazy
Migo schreef:

welke 5?

avatar van Reint
johan de witt schreef:
Lijstje met favorieten/recensie

Gaaf! Ik heb precis dezlfde favoriete nummers!
Dat einde van On the Streets I Ran, en het geklaag in Life is a Pigsty (and you can shoot me, and you can throw me of a train, I still maintain), GEWELDIG!

avatar van Mozzer
De nieuwe single is inmiddels bekend, All You Need Is Me,
en wordt momenteel veelvuldig op zijn Amerikaanse tournee gespeeld.

avatar van Reint
Ah, bedankt. Toch fijn om die stem weer te horen.
Nummer klinkt gaaaaaf.

avatar van Darkshines
Ik was verrast, ik verwachte hier niet veel van, Maar het zijn lekkere nr.s die zich in een rap tempo opvolgen.
Z'n stem vind ik ook positief apart. Dit smaakt naar meer!

avatar van Omsk
Ik vind dit eigenlijk zijn minste solo-album. Net wat té kitscherig, ik krijg jeuk van de hihi-ik-ben-in-Italie-geweest-sfeer. Nummer 1 en 6 zijn niettemin wel sterk. 2,5 sterren.

avatar van bertus99
Alhoewel Morrissey's optreden in de heineken musichall op 20 december 2006 mij wat tegenviel vind ik dit toch een ijzersterk album. Alhoewel you are the quarry nog wat sterker lijkt. Ik was in de jaren 80 besmet met het smithsvirus. na het vertek van Marr en het begin van Morrissey's solocarriere verflauwde mijn belangstelling. Viva Hate vond ik een modale rockplaat en daarna verloor ik hem uit het oor. Een jaar geleden besloot ik ringleader maar eens te proberen en verdomd: De smiths zullen nooit terugkeren, maar het is ook niet eerlijk hem daar altijd op te blijven beoordelen. En dat geluid van Marr mis ik nu ook niet meer. Morrissey blijft toch wie die is: een rare vogel vol weemoed en zelfbeklag. Zo'n beetje de antipool van een hardcore hiphopper...

avatar van Strangeways
Ik ben het wel met Omsk eens, ook wat betreft die hoera-ik-ben-op-een-culturele -vakantie-en-iedereen-mag-het-weten sfeer. Een onvoldoende zal ik echt niet geven, maar dit is ook niet de Morrissey die me eerder wist te ontroeren met Seasick Yet Still Docked en wist op te beuren met Sing Your Life. I Will See You In Far Off Places eindigt behoorlijk rommelig. Dear God Please Help Me duurt te lang en ook Life Is A Pigsty begint spannend maar gaat eindeloos door, net als Late Night Maudlin Street op zijn solo debuut. The Father Who Must Be Killed, The Youngest Was The Most Loved en You Have Killed Me vind ik wel leuk, hoewel ze duidelijk onder doen voor de uptempo singles van You Are The Quarry. Gek genoeg vind ik ook het kennelijk minst populaire liedje hier, I'll Never Be Anybody's Hero Now, erg vermakelijk. De rest is niet meer dan okee en daardoor in verhouding tot Morrissey's betere werk gewoon middelmatig. De songtitels zijn weliswaar lang maar zijn minder scherp en geestig dan voorheen en ook de nieuwe gitarist Jesse Tobias kan me nog niet overtuigen. Desalniettemin blijf ik Morrissey een absolute topper vinden en kijk ik met veel plezier uit naar het volgende album. Het nieuwe nummer All You Need Is Me belooft in ieder geval weer veel goeds!

Dit is een van de weinige albums van Morrissey waar ik niet zoveel mee heb. De liedjes lijken op elkaar (van bijzondere melodieen kun je niet spreken) en normaal gesproken zit je te puzzelen met z'n teksten maar ik ben minder geintrigeerd door dit werk. Het mysterie waar ie zo om bekend staat is minder aanwezig.

You have killed me vind ik een vrij saai nummer, evenals At Last I Am Born en In The Future When All's Well en I Just Want To See The Boy Happy . Weinig uitschieters, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom de singles die zijn uitgebracht voor mijn gevoel onder zijn niveau zaten. Ganglord, een b-kantje op een van de singles sprak me wel aan. Maar da's typisch Moz, de b-kantjes beter zijn dan de a-kant. The Father Who Must Be Killed, The Youngest Was The Most Loved en Life Is A Pigsty zijn mijn favorieten maar dit soort thema's zijn toch echt eerder behandeld.

Ik kijk enorm uit naar het volgende album, maar ik hoop echt dat Morrissey zijn verstand gebruikt en Jesse Tobias op de reservebank zet en Boz en Alain in de aanvalspositie positioneerd en de ruimte geeft om flink uit te halen.

Ik twijfel nog tussen 3 of 3,5 ster.

beaster1256
goeie plaat , zeker maar na the quarry , toch iets minder