Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra - Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything (2014)

Canada
Label: Constellation

1. Fuck Off Get Free (For the Island of Montreal) (10:22)
  2. Austerity Blues (14:18)
  3. Take Away These Early Grave Blues (6:47)
  4. Little Ones Run (2:30)
  5. What We Loved Was Not Enough (11:23)
  6. Rains Thru the Roof at Thee Grande Ballroom (For Capital Steez) (3:58)
avatar van Norrage
Goed album! Beetje te chaotisch om een heel hoog cijfer te geven, zoals Pet hierboven ook zegt, maar zeker goed. Ze zijn, vind ik, ondertussen al lang de kwaliteit van Godspeed! (op F#A# na) ontstegen. ASMZ zitten net wat meer in de conventionele en punkerige richting van de muziek, en minder van die oefenloze opbouw -> opbouw -> climax -> afbouw -> opbouw -> nieuw nummer -> herhaal als vooral Godspeed sinds Skinny Fists last van heeft.

avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Ik heb vooral What we loved was not enough een aantal keer beluisterd en dat nummer groeit bij elke luisterbeurt. Vooral de tempo-wisselingen, de achtergrond-zang en de violen doen het hem bij mij.

avatar van IllumSphere
Ik ken What we loved was not enough al een tijdje en vond het altijd een heel mooi nummer, maar sinds ik deze plaat beluister daalt die waardering voor het nummer een beetje. De plaat zelf is niet echt een teleurstelling, maar toch heb ik het gevoel dat het net niet is. Op den duur begint de stem (van de frontman) tevens ook een beetje vervelend te worden en voelt het geheel aan als een standaard post-rock plaat die emoties tracht te forceren.

avatar van Supersid
Ik vind dat nummer een echte ontdekking. De plaat in zijn geheel is iets minder maar "What we Loved" is simpelweg fantastisch...

avatar van The Scientist
Norrage schreef:
GZe zijn, vind ik, ondertussen al lang de kwaliteit van Godspeed! (op F#A# na) ontstegen. ...

Geen woord aan dit hele verhaal toe te voegen, het is inderdaad niet hun sterkste album (zelf vind ik Horses in the Sky het fijnst).. het kan hier allemaal nog wel wat afwisselender... maar het is zeer degelijk en heeft geweldige momenten.