People Under the Stairs - O.S.T. (2002)

Label: OM

1. Intro (4:14)
  2. Jappy Jap (3:46)
  3. The Suite for Beaver, Pt. 1 (4:26)
  4. The Suite for Beaver, Pt. 2 (4:06)
  5. O.S.T. [Original Soundtrack] (5:12)
  6. Empty Bottles of Water (3:29)
  7. Jim Sr. (0:46)
  8. The Outrage (4:31)
  9. The Hang Loose (4:02)
  10. The Double K Show (3:24)
  11. Tales of Kidd Drunkadelic (3:02)
  12. Keepin It Live (4:36)
  13. The Dig (3:43)
  14. The Heat (0:58)
  15. Montego Slay (4:12)
  16. The L.A. Song (4:26)
  17. 8 Is Enuff (3:09)
  18. Acid Raindrops (4:55)

met Camel MC

19. The Joyride (4:06)
  20. The Breakdown (5:00)
Improvision
Wat vinden de kenners van dit album? Ik ken enkele tracks maar weet nog niet zeker of ik hem zal kopen.

avatar van Gyzzz
Leuk album, erg duidelijk gearticuleerde rap. Redelijke teksten, aardige producties, en er staan een paar uitschieters op(Empty Bottles of Water, The Breakdown), maar echt heel speciaal wordt het nergens. Vandaar van mijn kant niet hoger dan 3,5*.

avatar van Osiris Apis
Super chill album. Laid back producties. Thes One and Double K flowen lekker en zijn prettig om te horen. Ze droppen geen ingewikkelde teksten. Maar nummers over het leven in LA, party's, platen diggen, beats maken en wiet.

Deze plaats staat nr 10 in mijn top 10.

4.5*

Check ook 'Question in a form of an answer'.

avatar van FunkyMonk
Klinkt goed, maar na 1 keer luisteren vind ik hem miss iets te lang. The LA Song is wel een kleine classic

avatar van herbertwest
FunkyMonk schreef:

Dat heb ik dus hetzelfde. Heb het album een tijdje geleden van raffael77 gehad en het is een lekker album maar had wel een stuk korter gemogen. Voor beoordeling moet ik het nog wat vaker horen.

Social_Mask
Beetje hetzelfde als die Masta Ace albums. Alles klinkt goed en fijn, maar nergens wordt het echt geweldig. Te lang ook.. Erg fijne sfeer wel.

3.5*

avatar van Outblasty
Eerste luisterbeurt. Klinkt eigenlijk best wel lekker. Beetje lang, maar echt geniale beats imo. Zal een dezer dagen mijn stem uitbrengen als ik hem wat vaker heb gehoord.

Outblasty schreef:

Inderdaad nogal lang, maar quasi elke beat is echt gewoon om je hiphop-vingers en - duimen van af te likken. Dit wordt binnenkort een 5 en misschien wel Top 10-materiaal. Zo erg ben ik onder de indruk geweest deze week van deze plaat!

avatar van Pruimpit
Ik heb deze toen 'ie uitkwam wel vaak gedraaid (tsjonge, is dat alweer zes jaar geleden?). Lekker zomers hiphop-plaatje met goede funky bass-heavy producties. Het album duurt wel een beetje te lang en tekstueel is 't inderdaad niet echt bijzonder (hoewel, 'vinyl is like food, fool... I need it to live' en al die andere teksten over platen verzamelen en cratedigging moeten de gemiddelde bezoeker van deze site toch wel aanspreken ).

Toch wel een goed album in ieder geval, maar dan vooral vanwege de beats.

avatar van Outblasty
Leuk album ! Heb niet echt een betere omschrijving.

Moet het nog wel een paar keer vaker horen voordat ik kan stemmen, maar mijn indruk tot nu toe is zeker positief.

Geweldige beats, de lyrics zijn niet hoogstaand maar ook verre van slecht. Mijn favoriete nummers zijn eigenlijk de intro en het laatste nummer "The breakdown", beetje onhandig eigenlijk maar dat maakt niet zo veel uit.

avatar van Outblasty
Ga dit een dezer dagen nog eens een keertje in zn geheel beluisteren. Daarna maar eens stemmen.

Ik luister nu ff snel een paar liedjes hiervan en ik denk dat ik het hiermee wel eens ben, echt heerlijke beats.

avatar van Outblasty
Die intro, echt een masterlijke beat. Misschien wel mijn favoriete nummer van dit album al moet ik het nog wel wat vaker horen.

avatar van Outblasty
Toch wel een ondergewaardeerd album, of eerder gezegd een onondekt juweeltje.

Imo is dit echt een super relax hiphop album, een aantal geniale nummers (de intro, Acid Raindrops, The LA song en the breakdown) en voor de rest gewoon heerlijke beats met 2 vermakelijke MC's.

Bij mij valt ie gewoon super goed, 4,5* krijg ie van mij!

avatar van Rhythm & Poetry
Gek dat dit album mij voor lange tijd niet aansprak. Gezien de status (dit is toch wel het populairste werk van de heren, helaas nog te onbekend ) dacht ik dat dit mij wel eerder zou kunnen pakken. Eindelijk is het kwartje dan gevallen en geniet ik van deze cd. Heerlijk samenspel tussen de rapper en de producer, goede lyrics die sterk gebracht wordt. En de rustige producties die er prima bij passen en het vaak een zomers tintje geeft (de drums zijn met name lekker).

Gallow
Wie smelt er nou niet van Acid Raindrops?

RedLightCityBoy
People Under The Stairs - O.S.T.

Bij dit album van People Under The Stairs heb ik een erg dubbel gevoel.

De MCs houden de plaat altijd goed in balans.
De heren flowen aan een stuk door met hele intelligente rhymes.
Hun stemmen vullen elkaar goed aan: een wat zware stem van Double K en een wat lichtere van Thes One (doet me wel enigsins aan CYNE denken).

De productie is prima verzorgt door de heren (Double K en Thes One). Mooie afwisseling in de instrumenten en ook heel erg gevarieerd. Maar vooral aan het eind van deze plaat wordt de productie soms wat te saai. Vaak is het niet meer dan 1 standaart baslijnte met een aardige basis eronder.

Hoogtepunt: Acid Raindrops.

When the stress burns my brain just like acid raindrops,
Mary Jane is the only thing that makes the pain stop.
I let the music take over my soul, body and mind
To kick back relax one time and you goin find

Over het agemeen een erg dope album met veel afwisseling.
Meerendeels heerlijke relaxte westcoast beats en 2 top MCs die deze plaat even dat stukje extra geven.

avatar van P Jay
Ik vind de producties net erg gevarieerd en origineel...

avatar van Outblasty
Ik vind het eigenlijk een beetje jammer dat het album zo lang duurt. Er zitten een aantal nummers tussen die me niet echt pakken terwijl er ook een aantal nummers op staan die echt geweldig zijn (Intro, Montego Slay, The LA song, Acid Raindrops en the Breakdown zijn mijn favorieten.)

RedLightCityBoy
BTW: Mijn 4 favo tracks op dit album:

Intro.
The L.A. Song.
Acid Raindrops.
The Breakdown.

The Suite for Beaver, Pt. 2 is ook top.

avatar van Osiris Apis
RedLightCityBoy schreef:

Intro.
The L.A. Song.
Acid Raindrops.
The Breakdown.

Ik heb precies dezelfde aangevinkt.

The Suite for Beaver, Pt. 1
Tales of Kidd Drunkadelic
Keepin it Live
Montego Slay

...heb ik aangevinkt: 4 totaal andere nummers... zegt genoeg over het algemene niveau op deze plaat...

avatar van MurryMusic
dope shizzle. Had het niet echt goed beluisterd, maar in de bus van Amsterdam naar Londen ik genoeg tijd om het aandachtig te beluisteren. Het viel goed in de smaak. De mc en de dj leveren goed werk, af. Lekkere jazzy beats, en de mc heeft een lekkere flow en goede teksten. Ga dit zeker nog vaker beluisteren. voor nu 4*

avatar van Outblasty
Zo langzamerhand toch wel uitgegroeid naar een van mijn favoriete albums. Een sfeervol album met twee goede MC's en vooral heerlijke producties.

Echt een diamantje dit, binnekort maar eens de andere PUTS albums beluisteren.

4,5* al zit hij zeker dicht tegen de 5* aan.

avatar van Gyzzz
Die beat van Empty Bottles of Water is wel echt zeldzaam goed. Sowieso heeft alles een enorm frisse sound. Het album zou echt nog veel toffer zijn met een fatsoenlijke speelduur (76 minuten is echt te lang voor een plaat uit deze categorie).

avatar van MurryMusic
uit deze categorie?

avatar van Gyzzz
Ja ik bedoel gewoon straightforward raps over luchtige onderwerpen, zonder al teveel specifieke thematiek. Kan heel erg geweldig zijn, maar dan toch gewoon het liefst in een bondig album van een minuut of 40 a 50.

avatar van Korhymes
Wat een beat heeft Tales of Kidd Drunkadelic, hij staat al dagenlang op repeat hier. De rest klinkt ook helemaal chill, maar deze en Acid Raindrops sprongen er toch even uit. Het kan ook niet fout gaan met topics als wiet en alcohol, er zijn al zoveelprachtnummers over gemaakt ;D

EPMD
Wat een f***in lijp album hier.. Alle nummers zijn geweldig.. De beats zijn om van te smullen en de raps zijn ook heerlijk.. Het is alweer een tijdje geleden dat ik een 5 sterren album heb gehoord... Maar dit album verdient em dik.. Dus hierbij 5*...

Ik vind het zo moeilijk om 4 favo tracks te kiezen, ze zijn allemaal zo goed...

avatar van Outblasty
Ik ontdek zojuist dat ik The Dig eigenlijk ook geweldig vind ! echt een vet album, sinds een maandje ook ontdekt door een aantal mensen hier op MuMe. Dit album verdient zeker meer bekendheid dan dat hij nu heeft.

avatar van Outblasty
Ik kan eigenlijk niet anders dan dit album verhogen naar 5*.

Nummers als Intro, Acid Raindrops, The LA song, Montego Slay, Tales of kidd drunkadelic, Keepin it live, the dig en the breakadown zijn stuk voor stuk geweldig. Ook de rest is hartstikke relax.

Ik heb de eerste 4 aangekruist als favorieten aangekruist maar zoals P Jay al zei is het algemene niveau op deze plaat gewoon erg hoog.

I'm sayin what else is there to do besides relax
Let the problems in your mind become ancient artifacts

Acid Raindrops is een hiphopclassic als je het mij vraagt.