The Brian Jonestown Massacre - Methodrone (1995)

Label: Bomp!

1. Evergreen (3:25)
  2. Wisdom (5:21)
  3. Crushed (6:09)
  4. That Girl Suicide (3:41)
  5. Wasted (4:22)
  6. Everyone Says (4:16)
  7. Short Wave (2:48)
  8. She Made Me (4:42)
  9. Hyperventilation (9:53)
  10. Records (1:50)
  11. I Love You (4:11)
  12. End of the Day (5:10)
  13. Outback (4:08)
  14. She's Gone (7:18)
avatar van John Doe
Mooie vrij depressieve shoegaze/rock plaat. Wellicht dat door depressieve staten tijdens het luisteren niemand de moeite neemt dat laatste nummer toe te voegen, maar men wel blijft klagen . Mensen die de interessante documentaire waar deze groep in voorkomt hebben gekeken (die op youtube staat) zullen hebben gezien dat frustraties en agressie veel voorkomen bij de voorman van deze groep. Destructieve neigingen (als gevolg van een gebrek aan liefde) zie je daar geregeld de overhand nemen van deze man. In 'I Love You' is dat een beetje terug te horen in de muziek ook, om maar één voorbeeld te noemen. Nogal diep gaat het qua emoties in deze plaat en wel vaker bij deze groep. Niet erg toegankelijk voor de massa daarom, want iets teveel voor veel mensen om aan te durven vanuit mijn optiek. Het is een beetje emotioneel 'messy' op een subtiele manier. Soms klinkt het gelukkig toch weer krachtig en is er licht aan het einde van de tunnel. Veel emoties in deze muziek, en een zware plaat als geheel, wat in het laatste nummer bijvoorbeeld goed te horen is. Het getergde ego en de gestoorde kant van de voorman komt triest over, maar daar merk je op dit album weinig van. Zeker 4*.