The Limiñanas - Costa Blanca (2013)

Frankrijk
Label: Trouble in Mind

1. Je Me Souviens Comme Si J'y Étais (1:52)
  2. My Black Sabbath (3:11)
  3. Alicante (3:48)
  4. Votre Coté Yéyé M'Emmerde (4:49)
  5. Cold Was the Ground (3:48)
  6. I Miei Occhi Sono i Tuoi Occhi (4:35)
  7. La Mercedes de Couleur Gris Métallisé (1:39)
  8. Rosas (4:15)
  9. Barrio Chino (0:35)
  10. BB (5:08)
  11. La Mélancolie (3:31)
  12. La Mediterranée (0:27)
  13. Liverpool (5:03)

met MU

Hiep hiep...weer een nieuwe The Limiñanas; zo even op luisterpaal beluisterd..wederom de moeite waard

avatar van Sunderland
Wat een enorm leuke plaat weer van broer en zus! Vorig jaar werd ik gegrepen door Salvation van hun, nog vrij recente, vorige album. Dat geluid zetten ze voort en waar ik helemaal gek ben van dat getokkel en dat zeurderige orgeltje, is er gelukkig heel wat afwisseling te vinden op dit album, wat het alleen maar sterker maakt.

Top!

Edit: bij WOW HD voor 8 euri voor het grijpen!

avatar van cddrive
Sunderland schreef:

Edit: bij WOW HD voor 8 euri voor het grijpen!

dank je..maar meteen besteld

avatar van Sunderland
Ik heb net de bestelling afgerond!

En 18 januari staan ze in de EKKO in Utrecht. En daarvoor in Groningen bij Eurosonic.

In Utrecht wil ik ze wel zien. Heerlijk bandje!

avatar van pet
pet
Ik moet eerlijk bekennen: song teksten zijn voor mij nooit het belangrijkste in de muziek. Van een mooie tekst kan ik genieten, maar stem en instrumentatie vind ik vaak veel belangrijker. Daarom kan ik ook prima naar ‘niet-Engelse’ muziek luisteren: Noors, IJslands, een zelf-verzonnen taal. Het maakt me allemaal niet uit. Vaak vind ik het zelfs een plus punt.

En dat is hier ook het geval. The Liminanas zijn namelijk Frans, en zingen dan ook een groot aantal nummers op het album in deze taal. En dat klinkt heerlijk! Qua muziek zit het een beetje tussen de Velvet Underground en Serge Gainsbourg (Histoire de Melody Nelson iemand??) in. Het begin van het album heeft meer het stuwende en opzwepende van meneer Gainsbourg, maar naarmate het album vordert wordt het repeterender, experimenteler… ruiger. Hierdoor ontstaat een heel mooi geheel over het hele album. Je wordt mee gezogen in de sfeer, en doordat deze langzaam verandert blijft het album gedurende de hele speelduur interessant.
Waar de man in het gezelschap een heerlijke lage, lome stem heeft, klinkt de vrouw wat heser. Een plus punt van de vrouw is haar accent als ze Engels zingt. Bijvoorbeeld in het nummer Cold Was The Ground’. Allo Allo, maar dan met muziek. Puur genieten! Geen idee waar de nummers over gaan trouwens, maar het klinkt allemaal prima.

Voordat ik de tip kreeg om dit te luisteren, had ik nog nooit van deze band gehoord. En dat is zonde! Dit album is namelijk gewoon erg goed. Het is wel even wennen, maar na 2 luisterbeurten bleef deze maar terug komen in mijn luisterlijstje. Geef het de tijd, en je hebt een pareltje te pakken.

Overgenomen van mijn blog

avatar van Patrick h.
Beste Franse plaat in jaren. Met inderdaad heel wat knipogen naar de psychedelische periode van Gainsourg, maar ook naar Coutin! J'aime...

avatar van cddrive
Morgen, 18 januari, live in Utrecht! Kun je deze prachtige cd live beluisteren!!

Ze zijn helaas uit elkaar?? Treden iig niet meer op, alle concerten zijn afgelast.

avatar van pet
pet
Heb je een bron dat ze uit elkaar zijn Jenssen? Dat zou namelijk erg zonde zijn. Ik draai deze nog geregeld en wilde ze nog wel een keertje live mee maken.

avatar van Sunderland
Ik heb tot zover ook nog niets gevonden op het net anders dan dat hun optreden deze week op de Valkenhof in Nijmegen niet doorgaat. Daar kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen natuurlijk...

Bovendien is het een getrouwd stel dat elkaar minimaal 25 jaar kent (ze ogen als veertigers en kennen elkaar vanaf hun 17e), dus uit elkaar gaan zou ingrijpender en triester zijn dan het zomaar opheffen van een bandje.

avatar van Norrage
godver, dat zou jammer zijn zeg

pet schreef:

Nee, geen bron, iemand die bij de Waaghals werkt vertelde dat

avatar van Svendra
Het zal blijven bij deze eerste kennismaking met de band.
Dit is me te bedacht en veel nummers vind ik langdradig, kan er niet meer van maken.