Red Dragon Cartel - Red Dragon Cartel (2014)

Label: Frontiers

1. Deceived (4:43)
  2. Shout It Out (3:57)
  3. Feeder (5:25)

met Robin Zander

4. Fall from the Sky (Seagull) (4:43)
  5. Wasted (4:34)

met Paul Di'Anno

6. Slave (4:07)
  7. Big Mouth (4:22)

met Maria Brink

8. War Machine (5:56)
  9. Redeem Me (4:28)

met Sass Jordan

10. Exquisite Tenderness (2:21)
  11. American Dream * (3:27)
  12. Feeder [Acoustic Version] * (4:35)
avatar van AstroRocker
Nadat we een zeer lange periode niets van hem hebben vernomen is ie dan eindelijk terug: gitarist Jake E Lee (ex Ozzy Osbourne en ex Badlands, zijn eigen band). Wat mij betreft is Jake E Lee een betere gitarist dan bijvoorbeeld Zakk Wylde of Ozzy's huidige gitarist Gus G. Zijn solo tijdens de Bark at the Moon tour (in het nummer Suicide Solution) in 1984 in Salt Lake City is wat mij betreft ongeëvenaard.
Ik had in 1984 een maxi single gekocht van Ozzy genaamd So Tired met op kant B de lange versie van Suicide Solution: deze single heeft lang op mijn draaitafel gelegen toen en is letterlijk grijs gedraaid. Gelukkig heb ik een goede bootleg CD van dat optreden in Salt Lake City.

Jake heeft een nieuwe band om zich heen genaamd Red Dragon Cartel. Een eerste song is te beluisteren via de website van RDC:
YouTube - Red Dragon Cartel - Feeder Lyric Video (Official / Feat. Jake E. Lee - Robin Zander on Voice)

Wat een nummer! Naast het geweldige gitaarwerk van Jake valt ook de zwaar ronkende bas van Ronnie Mancuso op. Dit nummer wordt overigens gezongen door Robin Zander van Cheap Trick.
Ik ben erg benieuwd naar hun cd! Voor mij persoonlijk is de terugkeer van Jake aan het muziekfront het beste muziek nieuws van 2013!

avatar van Von Helsing
YouTube - "Bark At The Moon" (Live) - Red Dragon Cartel @ Whiskey A Go Go

Live is het tot nu toe erg slecht. De zanger is ladderzat en kan geen noot zingen.

avatar van AstroRocker
Ja, gezien op blabbermouth, zanger heeft zelfs excuses aangeboden. Afwachten hoe het album is.

Ozric Spacefolk
Ik hou wel van powertrio-supergroups. Winery Dogs, Lizards (met z'n vieren), Burning Rain (met z'n vieren) en Black Country Communion lustte ik ook graag.

Ik hoop op een flinke scheut 80's hardrock.

Ozric Spacefolk
Zijn lyric-video's ook officieel wanneer ze door het label zijn geupload? Want dan kunnen we 'm, op de site zetten...

avatar van AstroRocker
Geen idee, ik zou zeggen gewoon doen!

avatar van ozwald
hé een nieuwe plaat met mijn favo Ozzy gitarist. Erg benieuwd! Dat concert in de Whiskey a Go Go is in ieder geval alvast erg aardig

in z´n geheel..

YouTube - Red Dragon Cartel (Jake E Lee)

avatar van AstroRocker
Toch krijg ik het idee dat de zanger live het zwakke punt lijkt, ik hoop het niet...
Als ze gaan toeren in NL dan ga ik er zeker heen!

avatar van snarf349
Ik dacht even Tina Turner te horen in 'Redeem Me', maar het was Sass Jordan.

Ozric Spacefolk
Interessant, de enige die een stem heeft gegeven, schrijft niet mee.

Guitars & Wings
Ik blijf op twee gedachten hangen bij deze plaat. Met al die extra zangers lijkt het toch eerder een project dan een band. Aan de andere kant is zijn huidige zanger geen hoogvlieger. Er zijn toch wel betere te vinden, lijkt me.
Een grote vrees is gelukkig niet gebeurt, nl: maria brink is niet op de krijs toer gegaan. Ze kan eigenlijk nog best redelijk zingen. Big Mouth is zeker een apart nummer
Deceived is een goede track en het riffje lijkt wat op Bark at the Moon.

Ik hoop in ieder geval niet hij er weer 20 jaar over doet om een opvolger te maken.

avatar van namsaap
Keek erg uit naar deze plaat. Klinkt wel OK maar haalt geen moment het niveau van eerder werk waar Jake aan meewerkte, zoals Badlands. Met een betere zanger had er zeker meer in gezeten....

avatar van ozwald
mee eens. Allemaal behoorlijk middelmatig en zang blijkt helaas het zwakke punt op dit album. Die eigen zanger bakt er niet veel van en de gasten zijn ook wisselvallig. Sass Jordan en Robin Zander klinken erg goed maar die Maria Brink en ook Paul di Anno klinken werkelijk voor geen meter. Songs zijn ook niet echt je van het dus het blijft bij mij steken op 2,5*

avatar van ozwald
een week en een aantal draaibeurten verder blijkt het allemaal best mee te vallen. Zanger is minder slecht dan de eerste indrukken deden vermoeden en een aantal songs beukt er simpelweg erg lekker op los. Had graag Ozzy op een aantal nummers gehoord maar helaas, je kunt niet alles hebben.

Guitars & Wings
ozwald schreef:

Meningen hier zijn wat dat betreft net als het weer.

Ozzy zingen op deze plaat? Daar zit ik ook niet op te wachten. Zal ook nooit gebeuren.

Zanger is Darren Smith, voormalig drummer van Harem Scarem. Lees het net in de Aardschok. Ik had 'm totaal niet herkend eerlijk gezegd. Vroeger zong ie wel een stuk beter.

avatar van james_cameron
Jake E. Lee. Ik had nog nooit van de beste man gehoord, maar hij blijkt enige tijd de vaste gitarist van Ozzy Osbourne te zijn geweest. Het zal. Deze band is in ieder geval zijn terugkeer in de rockmuziek, na zo'n twintig jaar afwezigheid. Helaas heeft het album muzikaal weinig om het lijf. Het songmateriaal heeft een moderne vibe (en klinkt sporadisch een beetje als Ozzy Osbourne meets Rob Zombie), maar de songs zijn erg vlak en ongeïnspireerd. Opener Deceived is best lekker en ook het stevige Slave maakt enige indruk, maar de rest is weinig bijzonder. Van mij mag meneer Lee weer terug de vergetelheid in.

avatar van AstroRocker
@james_cameron: nooit Ozzy's Bark at the moon en Ultimate Sin gehoord? Misschien nog eens een paar keer luisteren net als Ozwald?

Nou ja, ik kan helaas nog geen mening geven want ik heb de cd nog steeds niet in mijn bezit (en al zes weken geleden besteld bij dik.com). Wordt zo langzamerhand ongeduldig....

avatar van jailhouserocker1
Ik blijf toch echt steken op 3 sterren. Muzikaal vind ik het prima, goed om Lee weer te horen met zijn herkenbare fantastische gitaarspel maar ik vind de zanger echt niet goed genoeg. Ik hoop van harte dat de goede man weer snel ergens achter een drumstel gaat zitten en dat Lee een echte zanger opsnort. Ik kan me niet indenken dat er in de VS niet een paar honderd betere zangers dan deze rondlopen. Ik kan echt niet begrijpen waarom hij deze heeft gekozen.
Met een goede zanger zou dit voor mij een topband zijn, met deze blijft het middelmaat. Ik begreep dat hij ook al het eerste concert verkloot heeft, waarvoor Lee op internet zijn excuus heeft aangeboden.

avatar van AstroRocker
Van de week eindelijk de cd binnen gekregen en vandaag enkele malen beluisterd. Ik moet bekennen dat op basis van enkele recensies hier ik er niet echt gerust op was. Ook enkele live registraties op het web stelden mij niet gerust, met name de zanger lijkt (live) een zwakke schakel.
Anderzijds is het hier moeilijk beoordelen omdat de live registraties vaak gedaan zijn met mobieltjes die vaak een slechte beeld en geluidskwaliteit hebben.

Nu ik de cd enkele malen heb gedraaid ben ik toch wel erg positief. Nee, het is nog geen top product, maar als eerste-ling (en in korte tijd opgenomen) cd is dit zeker een goed product! Het kenmerkende Lee gitaar geluid is weer helemaal aanwezig, zowel uit de Ozzy periode als wel uit de Badlands periode. De zang met Darren Smith valt mij mee, maar een topzanger is het zeker niet. Gek dat Jake geen betere zanger heeft gebruikt voor zijn band, want volgens mij zijn er zat die beter zijn dan heer Smith.
Alle nummers hebben wat mij betreft een positieve waardering. Topper vind ik Feeder maar ook het ruige Wasted met Paul Di Anno op zang en Big Mouth met Maria Brink op zang zijn erg lekker. Ook Warmachine met dat lekker donkere intro is een topper.
Bij elkaar genomen is het net geen topper, maar als debuut vind ik het toch een sterk album. Van mij mag een opvolger er gauw komen (eventueel met een andere zanger....). 4 sterren.

Live in 013 Tilburg en zeer betaalbaar
Programma - 013 Poppodium Tilburg
I'll be there!

avatar van AstroRocker
Gisteren bij het concert van RDC geweest in 013 Tilburg.
Hum.... al dat gezeur over die zanger van RDC: er klopt geen ruk van. Het is gewoon een goede zanger en wat mij vooral verbaasde is dat hij met name de Badlands nummers erg goed zong. Wel niet zo goed als Ray Gillen, maar hij kwam toch dicht in de buurt. Ook de podium presentatie vond ik gewoon goed.
Daarnaast viel het spelplezier van de heren op, en met name Jake stal de show. Tja, wie had dat nu gedacht na alle negatieve berichten in de media, het was gewoon een goed concert!

avatar van AstroRocker
Leuke review van het concert:
3voor12 - Eerbetoon aan de gitaarmuziek met Jake E. Lee’s Red Dragon Cartel - 3voor12.vpro.nl

Ook hier wordt de loftrompet gestoken over de zanger van RDC en terecht

avatar van gigage
Jake schijnt nu (al) in de studio te zitten voor de opvolger van dit debuut

avatar van Rinus
Goed album. Met ook nog eens een gast bijdrage van 1 van mijn favoriete zangeressen, namelijk Sass Jordan.

En hoor ik in War Machine niet Black Sabbath langskomen?