Adrenaline Mob - Men Of Honor (2014)

Label: Century Media

1. Mob Is Back (4:35)
  2. Come on Get Up (4:12)
  3. Dearly Departed (4:49)
  4. Behind These Eyes (5:35)
  5. Let It Go (3:55)
  6. Feel the Adrenaline (5:57)
  7. Men of Honor (4:27)
  8. Crystal Clear (5:03)
  9. House of Lies (3:56)
  10. Judgment Day (4:06)
  11. Fallin' to Pieces (4:58)
avatar van The_CrY
Nou, omdat Omertá me goed lag ga ik deze eens een kans geven tegen die tijd
Het eerste nummer is al te streamen op hun website.

avatar van hellboy123
Inderdaad Omertá was een zeer puik debuut album van de band, mede daardoor ben ik ook zeer benieuwd naar de nieuwe cd. Inmiddels zijn er al 2 nummers te streamen: Mob is Back via soundcloud: SoundCloud - Hear the world?s sounds

en Come on Get Up via youtube: YouTube - ADRENALINE MOB - Come On Get Up (LYRIC VIDEO)

Beide nummers liggen aardig goed in het gehoor, waarbij vooral het eerste nummer opvalt door het stevige gitaarwerk wat zo links en rechts voorbij komt vliegen.

Overigens is Mike Portnoy vertrokken als drummer, de vervanger is niemand minder dan A.J. Pero van Twisted Sister!

Benjamindaxx
Inderdaad het debuut album "Omerta" was erg dik. Heb hem dan ook vrij snel aan mijn collectie toegevoegd. "Come On Get Up" klinkt wat simpel qua tekst en muziek, maar ligt goed in het gehoor, "The Mob Is Back" heeft een dikke intro, nummer zelf verder klinkt ook wel goed. Maar nog niet gelijk overdonderd.
De band lijkt met de eerste 2 nummers voort te borduren op hun eerdere werk? We zullen 18Februari zien of dit voordelig of nadelig is.. Er mag alleen wel iets meer variatie komen en wat spannendere lyrics.

De coverart is wederom om van te smullen!

avatar van Desert
Nog een nieuwtje te streamen.

Ben wel verrast door de nieuwe drummer. Dat had ik nu echt niet kunnen raden. Nu is het natuurlijk wel zo dat Twisted Sister niet bijster veel concerten doet en de man dus wel wat tijd heeft.

avatar van gigage
Feel the adrenaline heeft in ieder geval een heerlijke solo

avatar van james_cameron
Stoere maar wel wat anonieme opgepompte rock in het straatje van een band als Five Finger Death Punch. Met even nietszeggende teksten. Dit tweede album is degelijk maar ook niet meer dan dat. Pas halverwege komen er wat echt interessante songs langs; de meeste songs gaan echter het ene oor in en het andere direct weer uit. Vooral de ballads zijn van een dubieus niveau. Het lekker vette gitaarwerk en de als altijd sterke zang van Russell Allen tillen één en andere gelukkig boven de grijze middelmaat uit. Hier en daar schiet het geluid wat uit richting een band als Trivium; luister maar eens naar het titelnummer en House Of Lies.

avatar van Edwynn
Trivium? Ik zie het iets anders. Mijn bespreking kun je hier lezen.

avatar van gigage
Ik ben het grotendeels wel eens met james_cameron. Er is best veel mis aan dit album, maar het wordt wel energiek gebracht. Bij mij komt het gitaarwerk over als van Zack Wylde. Hoewel degelijk en snel kan de goede man met zijn solo's niet erg zijn ei kwijt en heeft ook niet zijn eigen geluid zeg maar. Russel Allen drukt een behoorlijke stempel op het album. De tweede ballad schreeuwt om een Menneketi-like solo maar buiten wat akoestisch gepiel gaat het als een nachtkaars uit. Russel Allen klinkt af en toe te "Disturbed" maar het blijft een prima zanger. Alleen sommige teksten zijn niet van zijn gebruikelijke niveau. Wil nog graag met de kids meedoen zo lijkt het, past natuurlijk wel bij deze (stevige) classic rock plaat.
Ik ben bang dat alleen prima uitgesponnen Feel the Adrenaline (zie video) mijn zomer vakantie mp3 folder gaat halen. Toch nog 3.5 ster want vakmanschap en enthousiasme kan hier niet ontzegd worden. Bassist verdient een aparte vermelding.

avatar van The_CrY
Ik vond de vorige eigenlijk leuker. Dit mist gewoon een aantal nummers die opvallen. Het enige nummer dat er in positieve zin bovenuit steekt is voor mij "Come On Get Up".

avatar van gigage
Een Europees tourtje zou echter wel weer leuk zijn om de mannen in actie te zien.

avatar van legian
Ook zonder Portnoy kunnen ze opgepompte muziek teweeg brengen. Dit zou wel eens een blijvertje kunnen blijken.

avatar van Bonk
Maar die opgepompte muziek ontstijgt in mijn optiek op dit album niet meer de middelmaat. Overigens niet dat ik dat koppel aan het vertrek van Portnoy, daar was zijn invloed op het eerste album ook niet groot genoeg voor (voor we hier Dream Theater-achtige discussies krijgen). Het is op dit album minder pakkend, vlakker en meer standaard qua composities. Ik vind de zang van Rusell Allen geregeld wat geforceerd aandoen, terwijl hij dat toch echt niet nodig heeft. Wel jammer, want zag op basis van het eerste album, wat meer dan aardig was, wel potentie om door te groeien tot een echt goede band. Nu is het meer van wat er al is.