Nas - Nastradamus (1999)

Label: Columbia

1. The Prediction (1:20)
  2. Life We Chose (4:08)
  3. Nastradamus (4:11)
  4. Some of Us Have Angels (4:14)
  5. Project Windows (4:55)

met Ron Isley

16. Hate Me Now * (4:45)

met U-Niq

avatar van Jordy
Nas, Nas, Nas...

Hmmm doe mij dan maar Nastradoomus

avatar van Kos
Kos
Ik hoorde het titelnummer en heb de rest nooit meer beluisterd.

Wat een negative reacties op een ongelooflijk goede plaat. De tittelsong nastradamus is eigenlijk het matigste nummer van heel de cd , de rest is vrijwel top. Het simpele some of us have angels, de zeer goede track Gome Get Me met een erg goede beat, het geniale Last words met een ongelooflijk goede achtergrondsbeatmuziek , dan is er nog family met de vakkundige steun van mobb deep , de erg leuk klinkende en simpele God Love Us song, het erg krachtige quiet niggas, het erg aardige Big Girl, het fantastisch gesampel in New World en dan nog als waardige afsluiter de zeemzoeterige track You Owe me. Kortom , deze hele cd is top. De flows van nas , de erg goede, simpele en toch krachtige beats en de makkelijk meezingbare melodieen maken nastradamus "af".

avatar van Jordy
sn@ke schreef:

ongelooflijk goede plaat

Nou ja! Illmatic wel eens geluisterd? Nas zwichtte hier (en op het iets eerder uitgekomen I Am) op een bijna schandalige manier voor het grote geld, door in te spelen op de wensen van het gemiddelde top-40 publiek.

De bootleg was trouwens een stuk beter, een groot deel daarvan belandde uiteindelijk op het (erg goede) Lost Tapes.

heb deze als laatste van zijn albums aan mijn collectie toegevoegd.... op een enkele track na, is dit met afstand de minste van nas

Music
If ya ill come get me cause i aint scared:D

avatar van Word_Play
1,0
Vreselijk gaar kutalbum. Vanaf dit album had ik Nas voor een hele lange tijd afgezworen.

Diesel
Slechte beats en lyrics die me bijster weinig doen. 1*

avatar van Gyzzz
Beetje rommelige boel dit. Enkele goede nummers, enkele walgelijke misbaksels, en een paar 'niks-nummers'

avatar van thomzi50
Een gigantische teleurstelling. Weinig hoogtepunetn en veel heel rare of slechte nummer. Toch voorlopig nog 2.5*, daar mag Nas blij mee zijn.

Relax
Ik heb het album niet.
Maar aan de covers te zien van zijn 3 albums (3dezelfde designs, stad erachter hoofd erop geplakt) zou hij toch eerder een opbouw gemaakt kunnen hebben inplaats van dit.
Illmatic: Kind, ga dan rappen over je jeugd
2de: Ouder, ga Rapper over wat je daar meegemaakt heb
deze: Ga rappen over wat je nu zoal meemaakt.
Wie weet had het dan niet zo commercieele gang gemaakt.

avatar van FunkyMonk
Z'n Slechtste album vind ik. Shoot 'em up is vrijwel het enige goeie nummer; rest is gwn slecht.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb hem nu, kijken of ie daadwerkelijk zo slecht is zoals iedereen beweerd.

avatar van MJ_DA_MAN
Jup, slecht album van Nas. Hiermee maakt hij zijn status legende niet waar. Veel vervelende beats, slappe teksten en zwakke gastoptredens. Ik vind New World nog wel een leuk nummertje maar verder valt het erg tegen. Ik stem nu 2* maar dat kan nog lager worden. Snel vergeten dit album, op naar Stillmatic en God's Son.

Persoonlijk vind ik dat "Nastradamus" vaak onnodig afgebroken wordt. Het is wel degelijk zijn -zwakste- in vergelijking met de rest van zijn catalogus, maar als je het los daarvan bekijkt kan het toch gezien worden als een relatief stevig album.

"Life We Chose"
"Project Windows"
"Last Words"

behoren mogelijk tot zijn beste werk.

"Some of us have Angels"
"Come Get me"
"Shoot 'em up"
"God Love us"

zijn geen -classics- , maar verre van slecht.

Het enige nummer waar ik bij wijze van spreken echt niet naar kan luisteren is "Big Girl" waar hij net zoals op "Big things" van I Am... zo'n tongtwister stijl aanneemt en het er niet zo goed van afbrengt.

Soit, voor mij is "Nastradamus" (het album) een 3,5.

avatar van Conway Twitty
1,0
Het eerste wat bij me opkomt is saai. Derde album dat ik van Nas hoor en zelfs zijn tweede overtreft dit ruim. Ik heb het niet vaak dat nummers een beat hebben die ik echt niet aan kan horen, maar hier staat een kleine verzameling op.

Relax
Jep eentonig, droge teksten, vage flow, inspiratie loze beats...

avatar van MJ_DA_MAN
Vooral veel walgelijke, commerciële en halve R&B nummers. Dat ze vantevoren niet opmerkten dat zo'n CD gewoon niet kon.

Melle K
Come Get Me is een goed nummer, de rest is ronduit saai of zelfs irritant.
Bij het horen van het nummer Nastradamus snak ik altijd naar EPMD.

eazyfan
Ik luister dit album nu effe, All Illmatic en Stillmatic geluistert en ik wil zien hoe Nas' dieptepunt is:
Come Get Me is zo dope, beat is dope, Nas rapt sterk. ik Shoot Em Up stal Nas 2Pac's line van If I Die 2Night, dus zeker niet slecht dus. Nastradamus de track vond ik tot nu toe erg slecht, Projects Window heeft wel nice tekst, dat refrein van Shoot Em Up is wel gesampled van 2Pac maar zo dope. Dit album moet ik dus wat meer luisteren maar ik verwacht er ook niet zoveel van.

eazyfan
Ok net geluistert en dit is erg, maar dan ook echt erg. Na een paar aardige tracks totaal niks waard. De beats klinken wel commercieel en die vallen nog best mee SOMS, Nas' raps zijn soms erg sterk soms zo bagger, zo kut om te zien hoe Nas zo laag gezakt is:

Shoot Em Up, Life We Chose, Come Get Me en New World zijn de engie tracks die ik nog goed vind, de rest gaat van slecht naar zielig. Last Wordz, Family en Project Windows mogen er ook nog best zijn. Dus 7 tracks die wel aardig zijn. Maar dit albums is eerder als geheel totale bagger. Big Girl, Nastradamus en You Owe Me vind ik de 3 slechtste tracks op dit album. Come Get Me vind ik eerlijk gezegd echt wel dope. Oké heel dit album is idd erg kut maar die 4 tracks vind ik echt wel nice.

Ik heb Illmatic en Stillmatic geluistert van Nas voor deze, ik wou deze eens checken om te zien hoe laag gezakt is enja best laag. Nastradamus is ook wel best vreemde naam, Nostradamus was een persoon van vroeger die goed was in slechte dingen voorspelen, welja dit album is gewoon vervloekd. Paar aardige gastartiesten als Mobb Deep en Ron Isley maar ook die voegen niks toe aan dit album. Beats zijn zoals ik al zei slecht tot erg slecht, enige wat dit nog red zijn Nas' rapstijl die me nog altijd erg bevalt en zijn teksten zijn soms serieus sterk: Check maar New World bvb, ok die track is gesampled, Shoot Em Up ook van 2Pac's If I Die 2Night, zowat de engie reden dat ik die echt wat vind. Die track vind ik ook totaal hilraisch, die flow van Nas is zo leuk om te horen, die tekst is zo leuk

Omdat ik Illmatic en Stillmatic net geluistert heb kan ik deze miss nog net pruimen. Voor die 7 tracks die ik nog redelijk sterk vind word het nog net 2*, dat ik grote Nas-fan ben heeft daar ook wat aan te doen, Ik zou niet echt lager dan 2,5* kunnen geven voor een artiest waarvoor ik eens 5* gegeven heb,(Illmatic dus), Gelukkig is het album dat hierna kwam serieus beter. Ahja dit album zou ik het liefst zo snel mogelijk vergeten, maar ik moet het nog wat meer herluisteren. Miss word het toch nog lager dan 2*.

Goed Album van Nas
Het is misschien ietwat veel de commerciele kant op, maar ik vind het zeker niet slecht. De teksten en flow vind ik altijd goed. En de R&B nummers vind ik ook nog niet eens zo slecht.

gemiddelde: 2,53
Dat zou gewoon niet mogen.Op paar redelijke tracks is dit niks waard.

avatar van J.M.
die beats zijn misschien niet goed
maar op de rhymes en teksten van nas valt toch niet veel aan te merken?

avatar van J.M.
Ik snap niet dat iedereen dit album zo afkraakt. Het is misschien niet Nas zijn beste werk, en ook niet egt in de buurt van zijn beste werk, maar dit is gewoon geen slecht album.
Het begint met een leuke intro, tenminste nietso de gangster uithangen, gwoon een goede rijm met goede tekst door ik weet niet wie.
Het 2e nummer klinkt lekker met een beat die lekker klinkt, ik vindt vooral de tekst van Nas goed, het gaat tenminste ergens over en hij geeft goed weer hoe het leven was in QB, en wat er gebeurt
Ok het 3e nummer klinkt wel erg top 40 agtig en vind ik het minste nummer van dit album, vooral die productie vind ik te veel poppy, en die tekst vind ik ook niet egt alles, dit is gewoon niet goed, en dat refrein, ok als je dit nummer hoort is het inderdaad 2,5* waard.
4e track vind ik wel weer een goed nummer, makkelijke beat die goed klinkt en goed past bij de tekst van het nummer, hij vertelt het verhaal goed en heeft weer wat te melden, gewoon rlx nummer er goed. Vooral de 3e verse vind ik erg dope, egt super tekst en 1 van m`n favoriete nummers van de cd.
Project windows is egt super nummer, egt hele fijne beat die goed klinkt en prettig is om naar te luisteren, de tekst is hier ook weer erg goed, ook weer 1 van m1n favoriete tracks.
come get me, vind ik wel weer wat minder, dat refrein vind ik een beetje irritant, en die tekst doe me ook weinig
Shoot em up is wel weer rlx nummer, klinkt egt rlx met die piano, leuk nummer zo tussendoor. dat refrein is egt zwaar dope.
Ook last words is een goed nummer, weer een goede beat die fijn is om naar te luisteren en een refrein dat makkelijk blijft hangen,
dan family, ik vind die guest niet egt dope en die tekst spreekt me ook niet egt aan,
God love us is egt 1 van m`n favoriete tracks van Nas, ik kan niet snappuh dat je dat geen goed track vind, die tekst is goed en die beat vind ik super goed bij de tekst passen, beste nummer van de cd
Qiuet niggas vind ik een beetje een kutnummer, die valt wel tegen, dat refrein vind ik best irritant, maar het couplet van Nas is wel weer goed
Big girl, ok weer een beetje top 40 nummer, maar klinkt zeker niet verkeerd, maar hij gaat hier wel een beetje veel de R&B kant op, geen goed nummer
New world egt super goed nummer, die beat en dat melodietje zijn zo lekker om naar te luisteren, en die tekst spreekt natuurlijk ook aan.
You owe me, wel weer een wat minder nummer, te veel top 40 weer, maar toch ook geen slechte track
het laatste nummer is een goede rijm

Ik snap dat heel veel mensen dit geen goed album vinden omdat het te veel top 40 stijl is en R&B, maar ik vind de teksten zeker niet slecht, ook wat spiritueler waar ik wel van hou, maar nummers als nastradamus, come get me, you owe me en big girl halen het niveau wel omlaag, maar over het algemeen goed album

avatar van MJ_DA_MAN
De beat van New World is wel heel letterlijk gekopiërt van Toto - Africa (popnummer uit de 80's dacht ik).

eazyfan
Shoot Em Up vond ik hier de beste maarja die is ook gesampled van 2Pac - If I Die 2Nite, die dan ook weer gesampled is dacht ik.

avatar van MJ_DA_MAN
Van If I Die 2Night? Niet te horen.

MJ_DA_MAN schreef:
Van If I Die 2Night? Niet te horen.
Kill Kill Kill, Murda Murda Murda