Vandenberg's Moonkings - Vandenberg's Moonkings (2014)

Label: Mascot

5. Steal Away (3:12)
  6. Line of Fire (4:10)
  7. Out of Reach (3:40)
  8. Feel It (3:16)
  9. Leave This Town (4:21)
  10. One Step Behind (4:40)
  11. Leeches (4:25)
  12. Nothing Touches (3:09)
  13. Sailing Ships (4:54)

met David Coverdale

avatar van Septicflesh
Internationaal zeer goed ontvangen met 4 uit 5 sterren gemiddeld. De sound is erg Whitesnake in the eighties, maar dan opgepompt. Vandenberg is in topvorm als songwriter. Gitaarpartijen zijn wat achterhaald maar klinken solide en lekker bluesy. Leuk dat Coverdale zijn eigen nummer Sailing Ships in een vers jasje overdoet voor Moonkings. Solide plaat. Zeker 4 sterren. Nadeel(?) is het Nederlandse accent van de zanger wat soms erg aanwezig is. Zeker omdat deze productie verder erg Amerikaans klinkt.

Zelf luisteren? dat kan op:
3voor12 - Vandenberg's MoonKings - Vandenberg's MoonKings - 3voor12.vpro.nl

avatar van Metalhead99
Omdat ik ze morgen ga zien op Cityrock Leeuwarden vond ik het ook eens tijd worden om deze plaat een aantal luisterbeurten te geven.
Zoals vielip al benoemde is dit inderdaad een groeiplaat. De eerste indruk is: standaard rock plaatje, niet heel erg goed, maar ook niet slecht. Na meerdere luisterbeurten hoor je pas hoe goed het technische spel van Vandenberg zelf is en hoe goed de zanger eigenlijk is. Wat heeft een nummer als "Leave This Town" een prachtige opbouw, wat rockt een nummer als "Lust and Lies" heerlijk en wat klinkt de ballad "Breathing" prachtig.
De plaat sluit af met een bijna 5 minuten durend kippenvel moment met een geweldige bijdrage van David Coverdale.
Geweldig rock plaatje. Ik begin met een ruime 3.5*.

avatar van Ronald5150
We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk komt Ad Vandenberg met nieuwe muziek en zijn nieuwe band Moonkings. Op het titelloze album grijpt Vandenberg terug naar de retro tijden van de stevige rock, maar wel met een moderne productie, want dit album klinkt als een klok. Vandenberg heeft een groep jonge enthousiaste muzikanten om zich heen verzameld. De ritmesectie is strak en de zanger heeft een geweldige stem die uitstekend past bij de muziek. Het gitaarwerk van Ad zelf is om van te smullen; lekker hard en stevig, aangevuld met bluesy licks. De enige smet op dit album zijn de ballads. Helaas slaan ze de plank goed mis met die misplaatste strijkers. Ook valt in die nummers het Nederlandse accent van de zanger in negatieve zin op. Bij de rockliedjes vind ik het nergens vervelend, maar op ”Breathing” en ”Out of Reach” dus wel. Ik moet toegeven dat deze liedjes dan ook skipmomenten zijn. Het is leuk dat David Coverdale nog even de vocalen voor zijn rekening neemt op ”Sailing Ships”, maar ik vind het tegelijkertijd ook overbodig. Vandenberg’s Moonkings heeft het absoluut niet nodig, want met dit album zijn laten ze horen voldoende kwaliteiten te hebben om op eigen kracht te overtuigen.