Section 25 - Always Now (1981)

Label: Factory

1. Friendly Fires (3:13)
  2. Dirty Disco (5:20)
  3. C.P. (2:23)
  4. Loose Talk [Costs Lives] (2:46)
  5. Inside Out (2:57)
  6. Melt Close (2:54)
  7. Hit (2:59)
  8. Babies in the Bardo (5:25)
  9. Be Brave (4:39)
  10. New Horizon (6:02)
  11. Haunted * (3:24)
  12. Charnel Ground * (3:53)
  13. Human Puppets * (2:58)
  14. Knew Noise * (4:44)
  15. Up to You * (4:13)
  16. Girls Don't Count * (4:28)
  17. Oyo Achel Ada * (4:25)
  18. After Image * (2:59)
  19. Red Voice * (2:00)
avatar van freddze
Hier staan ongetwijfeld een aantal zeer sterke nummers op (vooral de eerste 3 nummers en New Horizon vind ik persoonlijk). Toch is deze plaat bij mij nooit verder geraakt dan een 72 ten 100 (wat zich hier in een 3,5* vertaald) en ik bezit ze nochtans al lang (sinds ergens eind jaren '80)

avatar van Chameleon Day
Ik ben dit album nu zo'n 20 jaar na een eerste poging weer eens aan het proberen. Vond het toen maar een slap JD-aftreksel. Het bevalt me nu stukken beter moet ik zeggen....echt stukken beter. Smaak rijpt met de jaren zullen we maar zeggen.

Section 25 is op dit album het experimentele, tikkeltje avant-gardistische broertje van Joy Division. Hoewel er geluidsmatig duidelijke overeenkomsten zijn, is het toch ook echt anders. Minder melodieus, maar wel hypnotiserend. Erg introverte muziek ook, die je naar mijn smaak in volstrekte afzondering tot je moet nemen (zoals nu, vrouw en kinderen al lang te bed). Maar dit moet je niet te vaak horen, denk ik.

Vooral 'Friendly Fires', 'Dirty Disco', 'Hit' en 'New Horizon' kunnen mij bekoren. De bonustracks zijn teveel van het goede en voegen niets toe (ook teveel schreeuw-zang)....behalve dan dat 'Oyo Achel nog wat' vind ik wel grappig...hypnotiserend ritme.

PS: klopt het dat Crispy Ambulance een beetje in dezelfde lijn van deze muziek ligt? Vond ik 20 jaar terug ook geen bal aan, maar wil het net als dit maar weer eens proberen.