Section 25 - The Key of Dreams (1982)

Label: Factory

1. Always Now (1:52)
  2. Visitation (3:19)
  3. Regions (3:51)
  4. The Wheel (4:06)
  5. No Abiding Place (5:02)
  6. Once Before (2:47)
  7. There Was a Time (5:24)
  8. Wretch (1:53)
  9. Sutra (14:44)
  10. The Beast * (8:25)
  11. Sakura * (4:01)
  12. Je Veux Ton Amour * (5:20)
  13. Sakura [Matrix Mix] * (5:37)
  14. Hold Me * (5:57)
jean maurice
naar mijn mening een van de betere bands uit begin jaren tachtig, maar ja mijn oordeel is zo subjectief als wat! wat mij betreft is de echte popmuziek begonnen bij The Beatles en voortgezet eind jaren zeventig begin jaren tachtig dus hmmmm...het zal wel aan mij liggen dat bijna geen hond(en mens) dit kent!!!!

avatar van freddze
Always Now ken ik al van in mijn jonge jaren, die heb ik nog op vinyl gekocht ooit.
Ik wist eigenlijk niet dat Section 25 nog andere platen had, eigenlijk. Blijkbaar hebben ze er dit jaar zelfs nog een uitgebracht
[Edit:] Ik was dus in de veronderstelling dat ze er eind jaren '80 mee opgehouden waren, maar na eens op te zoeken op Wikipedia blijkt dat ze vanaf 1991 de draad weer opgepikt hebben. Ik ben aangenaam verrast!

Ik ga binnenkort ook nog op zoek naar deze The Key of Dreams (staat trouwens op mijn verlanglijstje ), want op AN staan er natuurlijk enkele pareltjes, dus ook hier kunnen niet anders dan enkele sterke nummers op staan. Hier staat een nummer op dat Always Now heet, zie ik

Ik zou trouwens dringend nog eens naar Always Now op zoek moeten gaan ook, want ik bezit momenteel enkel nog een mp3 download die niet van de beste kwaliteit is
Mijn plaat heb ik ergens eind jaren '90 van de hand gedaan

avatar van pygmydanny
Voor deze elpee werd geput uit uren materiaal dat de band in haar eigen SSRU-repetitieruimte had opgenomen met geluidstechnieker John Hurst (ander materiaal van deze sessies verscheen o.a. op Illumina Illuminae en ook 1 nummer op de dvd So Far).
De groep vindt op deze elpee een typisch eigen geluid en experimenteert met geluidscollages en instrumenten als piano, trompet en percussie.
Jammer dat de extra nummers niet op een apart cd-tje staan want die nummers hebben toch wel weer een ander geluid: je Veux Ton Amour is de Franstalige versie van Dirty Disco (Always Now-geluid), en op de nummers van de 12' The Beast en de 'Hours'-verzamelelpee ligt de nadruk meer op synthesizers.
Originele LP 4,5*
Bonustracks 3* (vooral zwakke zang op The Beast)

wijsneus
Met deze plaat kwam Section 25 voor mij tot een prachtig eigen geluid. De voorganger was ook niet te versmaden trouwens.

En volgens mij deden ze dubbeloptredens met Crispy Ambulance in de vroege jaren 80. Ai, daar had ik graag bij geweest !

Sheplays
Always Now doet mij vermoeden dat Massive Attack hier goed naar geluisterd heeft.

freddze schreef:
Ik zou trouwens dringend nog eens naar Always Now op zoek moeten gaan ook,

Voilá

avatar van Mjuman
Gisteravond gedraaid - één kantje. D'r onstond geen aha-erlebnis en dat had ik al eerder gehad. De muziek klok vrij kaal en strak (steriel?) en ik vond het bijv. niet de dynamiek hebben die labelgenoten A Certain Ratio wel hebben.

Overigens is ACR live een spetterende ervaring: funky en stuwend en het zo maar zo kunnen zijn dat dat ook voor Section 25 geldt. Voorlopig vind ik bijv. tijd/label-genoten The Wake boeiender.

Dit album, "Key of dreams" nog even in de 'terugdraai' - voorlopig 2,5*

wijsneus
freddze schreef:
Mijn plaat heb ik ergens eind jaren '90 van de hand gedaan

Man, dat is idd geen beste beslissing geweest !
Nooit meer Factory-vinyl van de hand doen, dat zijn collector items !

pygmydanny schreef:
Bonustracks 3* (vooral zwakke zang op The Beast)

Die ken ik niet, want ik heb alleen de vinyl-versie.

En aan jouw beoordeling te zien hoef ik die bonustracks dus ook niet te horen .

avatar van Mjuman
Dit album staat nu hier in the spotlight.

avatar van Castle
Heerlijk album, net binnen in remaster versie.
Heerlijk het te horen, want ik had het nog op een cassettebandje....

avatar van pygmydanny
Nog even over die bonusnummers, die laten toch vooral een groep in een overgangsfase horen. Van de eerste probeersels met synthesizers/sequencers is Sakura het interessantst dankzij de hulp van ene Bernard Sumner.
Ook jammer dat LTM het instrumentale nummer 'Trident' (live-opname van 'The Beast' 12-inch) weggelaten heeft. Het is wel terug te vinden op 'Live In America & Europe 1982'.
Ik had liever meer materiaal van hun SSRU-studio-opnames als bonus gehad. Materiaal dat later zijn weg vond op de DVD 'So Far' en de CD 'Illuminus Illuminae' (bonus-CD bij 'The Night Watch'-compilatie).

avatar van Castle
'Trident' had ik ook ergens op tape, is inderdaad jammer dat die er niet op staat.
Maar met de bonus tracks hoor je inderdaad goed de overgang naar ' Looking from a Hilltop'.