Spandau Ballet - Parade (1984)

Label: Chrysalis

1. Only When You Leave (5:11)
  2. Highly Strung (4:11)
  3. I'll Fly for You (5:35)
  4. Nature of the Beast (5:16)
  5. Revenge for Love (4:22)
  6. Always in the Back of My Mind (4:29)
  7. With the Pride (5:31)
  8. Round and Round (5:34)
  9. Only When You Leave [12" Version] * (6:42)
  10. I'll Fly for You [Glide Mix] * (7:16)
  11. Highly Strung [Extended Version] * (5:21)
  12. Round and Round [Single Version] * (4:35)
  13. Highly Re-Strung * (5:31)
  14. Highly Strung [Live] * (4:21)
  15. Communication [Live] * (3:49)
  16. Only When You Leave [Live] * (5:21)
  17. Foundation [Live] * (3:48)
  18. Instinction [Live] * (4:18)
  19. With the Pride [Live] * (5:25)
  20. Round and Round [Live] * (6:10)
  21. I'll Fly for You [Live] * (6:41)
  22. Nature of the Beast [Live] * (5:45)
  23. Gold [Live] * (4:06)
  24. True [Live] * (6:19)
  25. Revenge for Love [Live] * (5:30)
  26. Always in the Back of My Mind [Live] * (6:14)
  27. Paint Me Down [Live] * (4:12)
  28. Chant No.1 (I Don't Need This Pressure On) [Live] * (6:54)
avatar van dazzler
SemdeJong schreef:
Vandaag zit ik in de jaren tachtig mood. Dus dan maar weer eens naar deze plaat luisteren. In de jaren tachtig had ik ze niet zo hoog zitten. Had het meer op met Talk Talk en Tears for Fears en als ik deze plaat beluister dan weer ik ook weer waarom.

Maar waarom uitgerekend deze plaat van Spandau Ballet.
Omdat Only When You Leave hun grootste hit was in Nederland?

Wat vind je van hun voorganger True? Heeft betere songs.
Of van hun twee eerste langspelers? Die laten een veel potigere band horen.

avatar van SemdeJong
[quote]dazzler schreef:

Om ik vandaag muziek draai uit 1985 en 1986. Ik luister deze week naar de andere albums ok?

avatar van dazzler
SemdeJong schreef:

Hopelijk niet omdat ik je ertoe verplicht, maar ik vind het altijd wat jammer
als mensen zich door een album laten ontmoedigen dat misschien niet het sterkste van die artiest is.

Maar jij gaat er kennelijk je werk van maken.
Ik ben benieuwd of je iets milder bent voor het hitalbum True.

avatar van Poeha
Nu gaat dat in dit geval niet op, want dit is absoluut hun beste album. Nog steeds favoriete hits en toffe albumtracks. Ik ga hem meteen weer eens opzetten.

avatar van Janz
Er zijn hele volksstammen bij wie de rillingen over de rug lopen bij het horen van de naam Spandau Ballet. Het lijkt soms wel of Spandau Ballet synoniem is voor alles wat fout is aan de jaren 80. Tony Hadley was een gladjakker, inderdaad. Zijn beeltenis en die van de broertjes Kemp sierden menige tienerkamer. Hoe de mannen nu echter soms worden weggezet, doet geen recht aan de muziek die ze hebben nagelaten. Naar mijn bescheiden mening hebben ze de muziekhistorie verrijkt met twee regelrechte popklassiekers, namelijk Gold en True en is Parade hun meest constante plaat. Parade behoort tot de hoogtepunten van de jaren 80, niet in het minst vanwege het fraaie artwork dat op de singlehoesjes verder werd uitgewerkt. Vier dikke hits leverde dit album en de andere vier tracks zijn minstens zo goed. Uitstekend album dat ik nog regelmatig met plezier draai.

avatar van Snakeskin
Als dit tot het betere werk van de jaren tachtig wordt gerekend, dan krijgt dit album veel te veel. Ik ben het met jou eens dat deze beter is dan de voorganger.

avatar van Hakuna
Ben al jaren een verzamelaar van oude en eerste CD persingen en dacht laat ik maar eens zoeken naar oudjes van deze band en jawel hoor in één klap 3 oudjes op zg Target CD gevonden (made in UK en W Germany) en zonder barcode en een laag matrixnummer zoals ze rond 1984 werden uitgebracht.

Uiteraard even op MuziekMeter en in mijn oude Oor popencyclopedie het een en ander gelezen over Spandau Ballet , maar als ik de Spandau Ballet topics hier lees is het doorgaans kommer en kwel wat de klok slaat terwijl als de meeste van jullie nou eens wat meer moeite doen om met positieve oren naar deze muziek te luisteren valt het best wel mee en moet ik toch wel eerlijk toegeven dat hier toch wel gladde maar wel degelijk goede muziek wordt gemaakt, zeker beluisterd naar de tijdgeest waarin dit werd gemaakt. OK het klinkt misschien niet zo ''stevig'' en ''wild'' als Duran Duran, maar ook buiten de bekende hitsingles om verdient dit album wat mij betreft een dikke 4.

Eigenlijk vind ik dit album zelfs nog iets beter dan zijn voorganger True.

avatar van LucM
Kwaliteiten heeft Spandau Ballet zeker en hun hits kan ik meer waarderen dan de meeste huidige top-40-hits maar het klinkt mij te gelikt, te bloedeloos, te veilig. Liever muziek met meer emotie, spanning of sfeer dan muziek dat het vooral moet hebben van technische perfectie.

avatar van Rinus
Prima popalbum. Best goede songs, meestal behoorlijk uptempo, op de ballade en hit I'll Fly for You na. Puike productie ook. Na al die jaren nog steeds een prettig album om naar te luisteren.

avatar van Dibbel
Gisteren weer eens opgezet en ik doe er toch eens een halve ster bij.
Only When You Leave blijft een fijne hit, I'll Fly For You een mooie ballad (en hit) en in Revenge For Love en With The Pride hoor ik weer meer fijne funkdingetjes dan vroeger.
Sowieso vind ik het iets minder glad klinken dan vroeger en was eigenlijk aangenaam verrast.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Jeugdsentiment dit album.
Heb een drietal platen van de heren in de kast staan en op zijn tijd is het prettig weer eens een album van de band te beluisteren.
Parade zit voor mij op hetzelfde niveau als voorganger True en opvolger Through The Barricades.
Only When You Leave, I’ll Fly For You & With The Pride vind ik de sterkste troeven van deze plaat.

avatar van Queebus
Als 16 jarige géén fan van Spandau Ballet totdat ik ze zag op tv bij Veronica's Rocknight eind 1983. Ik was helemaal om, dacht dat het pinups waren maar ze waren live écht goed. Parade in 1984 heb ik beluisterd en daar is het toen bij gebleven. Als ontluikende puber ging ik liever voor symfo en hardrock. Spandau Ballet was toch meer voor de meisjes, maar stiekem toch best wel goed. En bijna 40 jaar na dato is alle schaamte weg. En groot liefhebber van alle "foute" jaren '80 pop (Wham!, Duran Duran, A Flock Of Seagulls, China Crisis etcetera). Tenminste, vóór 1987 want daarna vond ik bijna alles troep en nu nog steeds.